Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 48
del 27 de novembre al 3 de desembre de 2017
logo
logologo
       
 
Dilluns 27
Dimarts 28
Dimecres 29
Dijous 30
Divendres 01

Dissabte 02

 

CURS D'ESPECIALITZACIÓ DE L'ARQUITECTE - 16h

CURS DE REVIT AVANÇAT 3a EDICI - 10h

CONFERÈNCIA: FISCALITAT IVA - IRPF - 12h

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: JM Pujol de Barberà - 19.30h

   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Josep M. Pujol de Barberà i Tarragona (1897-1949): L'arquitecte i l'espai.
Dijous 30 de novembre a les 19h a la Sala d'Actes de la Demarcació de Tarragona del COAC. Organitza: Ajuntament de Tarragona / Servei d'Arxiu i Documentació Municipal. <Descarrega el programa>

CURS D'ESPECIALITZACIÓ DE L'ARQUITECTE
Dirigit als arquitectes i tècnics que vulguin especialitzar-se en les tasques que es desenvolupen des de l’Administració Pública. Del 26 de setembre del 2017 al 7 de juny del 2018. Preu: 912€ per Inscrits als Serveis de la Demarcació. Inscripcions i més informació aquí.

CURS DE REVIT AVANÇAT 3a EDICIÓ
Dirigit a persones que ja tinguin una base en BIM i vulguin aprofundir-hi. Dies 15, 22 i 29 de novembre de 2017, matí i tarda. Preu: 192 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació. Descompte addicional del 10% si heu cursat el nivell bàsic. Inscripcions i més informació aquí.

CONFERÈNCIA: FISCALITAT IVA - IRPF I NOVETATS PREVISTES
Dijous 30 de novembre de 12 a 14 hores. Gratuïta.
Dirigit a autònoms i pimes que vulguin ampliar els coneixements pràctics de fiscalitat en IVA i IRPF.
Inscripcions i més informació aquí.

EXPOSICIÓ: PREMIS AJAC X
Del 23 de novembre de 2017 al 22 de gener de 2018. El COAC de Tarragona acull l'exposició PREMIS AJAC X, on podrem veure els projectes de joves arquitectes guardonats en l’última edició d'aquests premis. <Descarrega el targetó> <+info>

EXPOSICIÓ ITINERANT: X BIENNAL A L'HOSPITALET DE L'INFANT
La "X mostra d'Arquitectura de Tarragona" es podrà veure al Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer del 10 de novembre de 2017 al al 26 de gener de 2018.
<+info>

 

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat desembre 2017> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

EXPOSICIÓ: 30 ANYS COAC TARRAGONA
Mostra que evoca la construcció de l’edifici del Col·legi d’Arquitectes en motiu del 30è aniversari de la col·locació de la primera pedra. Es podrà visitar del 27 d'octubre de 2017 al 31 de gener de 2018 a la Sala Annexa de la Sala d'Actes de la Demarcació. <+info>

VISAT 100% DIGITAL
El 2 d'octubre de 2017 s'inicia la digitalització total dels expedients de visat. Per als arquitectes que habitualment tramiten els seus expedients en paper es posen a la seva disposició un seguit de mesures d'acompanyament. <+info>

VISAT TELEMÀTIC
Vols aprendre a fer el teu primer visat telemàtic? Des de la Demarcació us oferim un servei d’assessorament  personalitzat, de dilluns a divendres, de 08:00h a 15:00h. Podeu trucar al telèfon de la Demarcació per demanar cita prèvia i reservar dia i hora.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
L'horari d'atenció telefònica i presencial a les oficines del SAT és de dilluns a divendres de 10 a 14h.
Per a consultes urgents podeu enviar un correu electrònic a satvisat@coac.cat

VISAT INFORMA
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 6 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

     
destacat  de la setmana
   

EXPOSICIÓ: ZÜRICH WEST
Una exposició de fotografies de Jesús Arenas. Es podrà veure de l’11 de desembre de 2017 al 12 de març de 2018 al Restaurant Barhaus de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes.
<Descarrega el targetó> <+info>

JORNADA: REFORÇ D'ESTRUCTURES
Campus professional dedicat al coneixement de sistemes innovadors i d'alta tecnologia per a la recuperació i reforç d'estructures. Dimarts 12 de desembre de 2017 de 12 a 14h. Gratuït.
I
nscripcions i més informació aquí.

CICLE INTESIS: DANIEL LORENZO
El dijous 14 de desembre les 19.30h al COAC de Tarragona, l'arquitecte Daniel Lorenzo ens presentarà la seva tesis " Interface Port-Ciutat. Un conflicte entre activitats urbanes"
<Descarrega el targetó> <+info>

 

LLAVORS D'ARQUITECTURA
Taller infantil de construcció col·lectiva, dijous 14 de desembre de 10 a 14h a la Demarcació de Tarragona del COAC. Activitat comissariada per Arquikids. Inscripcions a activitatsculturals@coac.net
<+ info>

EXPOSICIÓ: ARQUITECTURES EN EL PAISATGE / CAT. 2000-2017
Una mostra de les intervencions arquitectòniques que s'han construït en els últims anys en l'àmbit rural de Catalunya. Del 25 de gener al 28 de febrer de 2018 al COAC de Tarragona.
Aviat més informació.

 

     
destacat  de la setmana
   

JOSEP M PUJOL DE BARBERÀ L'ARQUITECTE I TARRAGONA
Exposicions, conferències, visites...tot un seguit d'actes que s'han programat, pel mes de novembre de 2017, que giren en torn a la figura de l'arquitecte tarragoní Josep Maria Pujol de Barberà.
<Descarrega el programa>

CONFERÈNCIES: HABITAR, RESIDIR I VIURE
Cicle que ofereix el Caixa Fòrum de Tarragona els dimecres 8, 15, 22 i 29 de novembre a les 19h, on quatre especialistes faran una anàlisi sobre el sentit de la casa. Intervindran: Daniele Porretta, Andrés Hispano, Carmen Rodríguez Pedret i Xavier Monteys. <+info>

CICLE DE CONFERÈNCIES: ELS ARQUITECTES MODERNISTES DEL CAMP DE TARRAGONA.
11 de des. Reus - F. BERENGUER MESTRES. A càrrec de Josep Bertran.
8 de gener. Tgn. - RAMON SALAS RICOMÀ. A càrrec de JM Buqueras.
<Consulteu el Programa>
Es faran, a més, altres conferències.

 

VISITA AL CASAL DE BLANCAFORT
El pròxim 15 de desembre a les 12 del matí es farà una visita guiada al "Centre de dia i Casal de gent gran de Blancafort". Ens acompanyarà l'arquitecte Guillem Carrera, autor del projecte.
<+Info>

PREMIS HISPALYT
Hispalyt convoca aquest any 2017 els seus dos premis biennals d'arquitectura ceràmica. Accedeix a cadascun dels premis per conèixer les bases de participació. Podeu presentar la documentació fins al 19 desembre.

PREMI NACIONAL D'ARQUITECTURA 2016
Aquest premi vol distingir el treball dels arquitectes que han contribuït de forma extraordinària a l'enriquiment de l'arquitectura o l'urbanisme espanyol, dins i fora de les seves fronteres. Dotació econòmica de 60.000 €.<Convocatòria> < Bases reguladores>

     
destacat  de la setmana
   

ACTUALITZACIÓ DE LA FITXA DB-HS3 DEL PROJECTE BÀSIC
L’Oficina Consultora Tècnica del COAC ha actualitzat la fitxa per al Projecte Bàsic del DB-HS 3 Qualitat de l’aire interior, adequant-la a la modificació de les exigències introduïdes per l’Ordre FOM/588/2017 per la qual es modifiquen el Document Bàsic DB-HE “Estalvi d’Energia” i el DB-HS “Salubritat”.

APROVADA LA LLEI DE L'ARQUITECTURA
El dimecres 28 de juny, el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l'Arquitectura que posa en valor l'interès públic de l'arquitectura i té per objectiu principal restablir el seu valor social i la tasca dels arquitectes per tal de millorar el benestar de les persones. <+info>

NOU REGLAMENT DE PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS
RD 513/2017, de 22 de maig, Reglament d’Instal•lacions de Protecció Contra Incendis.

NOVETATS ITE
Tal i com indica la disposició transitòria del Decret 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, el termini per a acreditar l’esmena de les deficiències greus va finalitzar el 27 de maig de 2017 per als ITE fets segons el D. 187/2010.

 

 

RATIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE FINAL D'OBRA I HABITABILITAT
Nou model de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la ratificació de les condicions de final d'obra i d'habitabilitat. Vàlid per habitatges amb certificat final d'obra caducat, (més de 12 mesos) que no hagin obtingut la cèdula d'habitabilitat de primera ocupació. Descarrega el document.

INSTRUCCIONS TÈCNIQUES SP (INCENDIS)
Posem en coneixement vostre la publicació de noves instruccions tècniques per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
Podeu descarregar-les clicant a cadascun dels següents enllaços:
SP 131:2016 - Sistemes de ruixadors automàtics d'aigua
SP 132:2016 - Condicions de Seguretat en cas d'incendi en els aparcaments sota rasant
SP 133:2016 - Compartimentació de recorreguts en escales d'evacuació
SP 134:2016 - Consideració de l'accés a una escala com a sortida de planta
SP 135:2016 - Sortida de planta en establiments d'ús hospitalari
SP-136:2017 - Certificació d’instal·lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis.
SP-137: 2017 - Condicions de Prevenció i Seguretat en cas d’Incendi en els Habitatges destinats a Allotjament Turístic.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
T-01520 Arquitecte taxador.
T-01517. Incorporació en despatx professional.
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

© 2017 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.

Has rebut aquest correu electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
Pots deixar de rebre comunicacions del COAC clicant aquí o modificar les les teves enviant un correu aquí.