Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 52
del 25 al 31 de desembre de 2017
logo
logologo
       
 
Dilluns 25
Dimarts 26
Dimecres 27
Dijous 28
Divendres 29

Dissabte 30

NADAL SANT ESTEVE

 


   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

HORARI DE NADAL
Del dia de les eleccions, 21 de desembre, fins Reis, l'horari d'atenció de la Demarcació serà només als matins de 8 a 15h.
El divendres 5 de gener de 2018 les oficines de Tarragona estaran tancades. <+info>

PARC INFANTIL DE NADAL DE TARRAGONA
La Demarcació organitza l'activitat de KAPLA per a "Petis Arquitectes" al Parc infantil de Tarragona. Una primera experiència constructiva per als més petits de la casa. Obert del 27 de desembre al 4 de gener al Palau de Congressos de Tarragona. Podeu recollir entrades a la Demarcació.

EXPOSICIÓ: PREMIS AJAC X
Del 23 de novembre de 2017 al 22 de gener de 2018. El COAC de Tarragona acull l'exposició PREMIS AJAC X, on podrem veure els projectes de joves arquitectes guardonats en l’última edició d'aquests premis. <Descarrega el targetó> <+info>

EXPOSICIÓ: ZÜRICH WEST
Una exposició de fotografies de Jesús Arenas. Es podrà veure de l’11 de desembre de 2017 al 12 de març de 2018 al Restaurant Barhaus de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes.
<Descarrega el targetó> <+info>

EXPOSICIÓ: 30 ANYS COAC TARRAGONA
Mostra que evoca la construcció de l’edifici del Col·legi d’Arquitectes en motiu del 30è aniversari de la col·locació de la primera pedra. Es podrà visitar del 27 d'octubre de 2017 al 31 de gener de 2018 a la Sala Annexa de la Sala d'Actes de la Demarcació. <+info>

EXPOSICIÓ ITINERANT: X BIENNAL A L'HOSPITALET DE L'INFANT
La "X mostra d'Arquitectura de Tarragona" es podrà veure al Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer del 10 de novembre de 2017 al al 26 de gener de 2018.
<+info>

 

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat desembre 2017> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

VISAT 100% DIGITAL
El 2 d'octubre de 2017 s'inicia la digitalització total dels expedients de visat. Per als arquitectes que habitualment tramiten els seus expedients en paper es posen a la seva disposició un seguit de mesures d'acompanyament. <+info>

VISAT TELEMÀTIC
Vols aprendre a fer el teu primer visat telemàtic? Des de la Demarcació us oferim un servei d’assessorament  personalitzat, de dilluns a divendres, de 08:00h a 15:00h. Podeu trucar al telèfon de la Demarcació per demanar cita prèvia i reservar dia i hora.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
L'horari d'atenció telefònica i presencial a les oficines del SAT és de dilluns a divendres de 10 a 14h.
Per a consultes urgents podeu enviar un correu electrònic a satvisat@coac.cat

VISAT INFORMA
Aquesta setmana, degut als dies festius de Nadal, excepcionalment per conèixer el termini de visat, us podeu posar en contacte amb la Demarcació.

     
destacat  de la setmana
   

CURS D'ESPECIALITZACIÓ DE L'ARQUITECTE
Dirigit als arquitectes i tècnics que vulguin especialitzar-se en les tasques que es desenvolupen des de l’Administració Pública. Del 26 de setembre del 2017 al 7 de juny del 2018. Preu: 912€ per Inscrits als Serveis de la Demarcació. Inscripcions i més informació aquí.

CURS: EINES SIG PER A L'URBANISME I EL PAISATGE
Dirigit als arquitectes i tècnics que vulguin millorar els seus coneixements en sistemes d'informació geogràfica. El curs es farà els dies 17, 24 i 31 de gener de 2018 de 2/4 d'11 a 2/4 de 3. Preu: 96€ per Inscrits als Serveis de la Demarcació. Inscripcions i més informació aquí.

 

EXPOSICIÓ: ARQUITECTURES EN EL PAISATGE / CAT. 2000-2017
Una mostra de les intervencions arquitectòniques que s'han construït en els últims anys en l'àmbit rural de Catalunya. Del 25 de gener al 28 de febrer de 2018 al COAC de Tarragona.
Aviat més informació.

     
destacat  de la setmana
   

PARLEM CONTEMPORANI?
Programació estable d'arts visuals a Convent de les Arts d'Alcover.
Proxims actes:
13 de gener - Sessió 04 / 10 de febrer - Sessió 05
Més informació aquí

 

CICLE DE CONFERÈNCIES: ELS ARQUITECTES MODERNISTES DEL CAMP DE TARRAGONA.
8 de gener. Tgn. - RAMON SALAS RICOMÀ. A càrrec de JM Buqueras.
12 de febrer Reus - L. DOMÈNECH i MONTANER - A càrrec de C. Sàiz.
<Consulteu el Programa> Es faran, a més, altres conferències.

     
destacat  de la setmana
   

ACTUALITZACIÓ DE LA FITXA DB-HS3 DEL PROJECTE BÀSIC
L’Oficina Consultora Tècnica del COAC ha actualitzat la fitxa per al Projecte Bàsic del DB-HS 3 Qualitat de l’aire interior, adequant-la a la modificació de les exigències introduïdes per l’Ordre FOM/588/2017 per la qual es modifiquen el Document Bàsic DB-HE “Estalvi d’Energia” i el DB-HS “Salubritat”.

APROVADA LA LLEI DE L'ARQUITECTURA
El dimecres 28 de juny, el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l'Arquitectura que posa en valor l'interès públic de l'arquitectura i té per objectiu principal restablir el seu valor social i la tasca dels arquitectes per tal de millorar el benestar de les persones. <+info>

NOU REGLAMENT DE PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS
RD 513/2017, de 22 de maig, Reglament d’Instal•lacions de Protecció Contra Incendis.

NOVETATS ITE
Tal i com indica la disposició transitòria del Decret 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, el termini per a acreditar l’esmena de les deficiències greus va finalitzar el 27 de maig de 2017 per als ITE fets segons el D. 187/2010.

 

 

RATIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE FINAL D'OBRA I HABITABILITAT
Nou model de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la ratificació de les condicions de final d'obra i d'habitabilitat. Vàlid per habitatges amb certificat final d'obra caducat, (més de 12 mesos) que no hagin obtingut la cèdula d'habitabilitat de primera ocupació. Descarrega el document.

INSTRUCCIONS TÈCNIQUES SP (INCENDIS)
Posem en coneixement vostre la publicació de noves instruccions tècniques per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
Podeu descarregar-les clicant a cadascun dels següents enllaços:
SP 131:2016 - Sistemes de ruixadors automàtics d'aigua
SP 132:2016 - Condicions de Seguretat en cas d'incendi en els aparcaments sota rasant
SP 133:2016 - Compartimentació de recorreguts en escales d'evacuació
SP 134:2016 - Consideració de l'accés a una escala com a sortida de planta
SP 135:2016 - Sortida de planta en establiments d'ús hospitalari
SP-136:2017 - Certificació d’instal·lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis.
SP-137: 2017 - Condicions de Prevenció i Seguretat en cas d’Incendi en els Habitatges destinats a Allotjament Turístic.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
T-01541. Incorporació en despatx professional.
T-01543. Coordinador de reformes en empresa.

Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

© 2017 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.

Has rebut aquest correu electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
Pots deixar de rebre comunicacions del COAC clicant aquí o modificar les les teves enviant un correu aquí.