Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 14
del 30 de març al 5 d'abril de 2020
 
logologo
       
 
Dilluns 30
Dimarts 31
Dimecres 01
Dijous 02
Divendres 03

Dissabte 04

 

SESSIONS SERT
EINES GRÀFIQUES PER AL DESENVOLUPAMENT DE PRESENTACIONS

 

 

 

 

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ


PREGUNTES FREQÜENTS - COVID 19
El COAC i el CSCAE habiliten espais web amb informació actualitzada sobre el funcionament dels serveis i les novetats de l'exercici professional per la situació d'emergència que estem vivint. Consulta les preguntes freqüents COAC i les preguntes freqüents del CSCAE.

ELS COL.LEGIS DEMANEN A L'ESTAT QUE ATURI LES OBRES
Els col·legis tècnics envien una carta al govern de l'Estat Espanyol i demanen la paralització de l’activitat de les obres. També sol·licitem mesures econòmiques per pal·liar les pèrdues del sector.
Més informació.

ASSEMAS BONIFICA LA PRIMA FIXA ANUAL
ASEMAS ha decidit aprovar l'aplicació d'una bonificació del 25% en la PRIMA FIXA NETA ANUAL dels productes de Responsabilitat Civil Professional per a l'exercici 2020.
+ info de com s'aplicarà aquí

SESSIONS SERT
EINES GRÀFIQUES PER AL DESENVOLUPAMENT DE PRESENTACIONS
Forma't durant el confinament. Dimarts 31 de març de 2020 de 17 a 19h.
Curs online gratuït per arquitectes col·legiats.
Més informació.

FORMATECA
Aquests dies de confinament són un bon moment per entrar a la  FormaTecA, l'espai virtual de suport per a l’exercici professional del COAC. Un recull de càpsules formatives d'autoaprenentatge online per arquitectes. Accedeix a la FormaTecA

JORNADA: MODIFICACIONS DEL CTE
Estem preparant una jornada per oferir en streaming, per explicar les modificacions del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) que van entrar en vigor el 28 de desembre de 2019, arran del RD 732/2019. Aviat més informació.

FORMACIÓ ITEC: SETMANA DE WEBINARS
L'ITEC programa 10 sessions formatives del dilluns 30 de març al divendres 3 d’abril. En fan dos cada dia, un en horari de matí, a les 11h, i un altre a la tarda, a les 16h.
Més informació

 

 

DIMECRES TECNOLÒGIC ///// CURS AJORNAT //////
MESURES PASSIVES DE PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS
Dimecres 1 d'abril a les 10.30h al COAC Tarragona.
A càrrec de l'arquitecte Xavier Solé. Organitza el Grup de Treball d'Instal·lacions del COAC. Inscripcions i més informació.

HORARI
Les oficines de la Demarcació de Tarragona del COAC romandran tancades fins a nou avís. No hi ha atenció presencial. S'atenen les consultes al 977249367 de 10 a 14h i també al correu tarragona@coac.net.

VISAT INFORMA
El servei de visat telemàtic segueix operatiu mitjançant el teletreball.
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 3 dies laborables. Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
Davant la situació que estem vivint en relació al COVID-19, us informem que el servei d’assessorament tècnic SAT segueix operatiu de manera no presencial.
Podeu enviar les vostres consultes a satvisat@coac.cat

 

     
destacat  de la setmana
   

CURS: REVIT AVANÇAT (6a Edició)
Continuació del curs de Revit en nivell bàsic
Dies 16, 23 i 30 d'abril de de 2020 de 10 a 14h i de 15 a 19h
Preu: 144 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació.
Inscripcions i més informació.

JUNTA GENERAL ORDINÀRIA ///// AJORNADA //////
Es convoca a tots els col·legiats de la Demarcació de Tarragona del COAC a la Junta General Ordinària que tindrà lloc el dimarts 21 d'abril de 2020 a 2/4 de 7 del vespre, en primera convocatòria, i a les 7, en segona. <convocatòria>

IV JORNADA JUJOLIANA
El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre i el Col·legi d’Arquitectes us conviden a la IV JORNADA JUJOLIANA, que tindrà lloc el proper dissabte 9 de maig al COAC de Tarragona. conferència de Mireia Freixa. Descarrega el programa.

SESSIONS SERT
INTRODUCCIÓ A L'ESTÀNDARD PASSIVHAUS
Dimarts 21 d'abril de 2020 de 17 a 19 hores.
Preu: Gratuït per arquitectes col·legiats.
Inscripcions i més informació

 

SESSIONS SERT - SEGURETAT EN CAS D'INCENDIS (tinsci) i ACCESSIBILITAT (taac). documents interpretatius per a la intervenció en edificis existents. Dimarts 28 d'abril de 2020 de 17 a 19 hores. Preu: Gratuït per arquitectes col·legiats.
Inscripcions i més informació

CURS DE PRESTO - Amidaments, pressupost i certificacions
Vols aprendre a fer amidaments d'una manera àgil i eficaç?
Dies 5, 12,19 i 26 de maig de 2020 de 16 a 20h
Preu: 96 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació.
Inscripcions i més informació.

SESSIONS SERT
URBANISME COMPARAT
Dimarts 09 de juny de 2020 de 17 a 19 hores.
Preu: Gratuït per arquitectes col·legiats.
Inscripcions i més informació.

CONFERÈNCIA: EL VIATGE DE LA MARE DE DEU
Escaladei – Tarragona – Escaladei
Dijous 11 de juny de 2020, a les 19.30h al COAC Tarragona.
A a càrre de l'arquitecte Ramon Aloguín.
<+info>

     
destacat  de la setmana
   

JORNADES ARQUITECTURA DE LA II REPÚBLICA, GATCPAC, POSTGUERRA I RACIONALISME 1923-1956
Abril, 20. TORTOSA Antoni López / Maig, 11. REUS Joan Figuerola / Juny, 15. EL VENDRELL Roger Guitart / Juliol, 13. VALLS JM Buqueras. Descarrega el programa

 

PREMIS TARRAGONÈS 2020
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 3 i 24 de juliol de 2020. <+info>

     
destacat  de la setmana
   

NOVA INSTRUCCIÓ COMPLEMENTARIA DE PREVENCIÓ D'INCÈNDIS
SP 140 Consideració de sortida de planta en establiments d'ús industrial <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
S'han publicat al DOGC del 27 de gener de 2020 les bases reguladores per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.

S'AMPLIA EL TERMINI D'OBRES ATURADES PER LA CRISI
Els titulars de llicències d'obres caducades a partir de l'1 de gener de 2008 poden sol·licitar-ne la rehabilitació i la pròrroga si compleixen amb determinades circumstàncies. Per a això, disposen d'un termini d'1 any des de l'entrada en vigor del Decret Llei 17/2019. <+info>

ES MODIFICA EL CTE PER A LA CONSTRUCCIÓ D'EDIFICIS MÉS SOSTENIBLES

El 20 de desembre de 2019 s'aprova el Reial Decret 732/2019 pel qual es modifica el Codi Tècnic de l'Edificació: Modificació del DB-HE, del DB-SI i creació de la nova secció HS 6 de protecció davant del gas radó. Els canvis, que entren en vigor el 2 de juliol de 2020. <+info>
Aspectes destacats de la modificació del CTE.

APROVACIÓ DE MESURES URGENTS PER A L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
El 29 de novembre de 2019 entra en vigor el l Decret Llei 16/2019 de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables. El Decret modifica alguns aspectes de la Llei de Canvi Climàtic, així com del Text refós de la Llei d'Urbanisme. Consulta el resum elaborat per l'OCT

 

MANUAL PER CONTESTAR REQUERIMENTS DE CÈDULES AMB NOTIFICACIO ELECTRONICA Descarrega el manual

ES MODIFIQUEN ELS TERMINIS DE PAGAMENT DE LES CÈDULES D'HABITABILITAT

La informació sobre els canvis en el pagament de taxes de les cèdules d’habitabilitat s’han incorporat en els diferents portals:
Cèdules de primera ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament)
Cèdules de segona ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament de les tres modalitats)
El termini de pagament de les taxes de tramitació, que passa a ser de 48 h. <+info>

LES CÈDULES D'HABITABILITAT S'HAN DE TRAMITAR ELECTRÒNICAMENT
L'agència de l'habitatge de Catalunya comunica que a partir del dia 1 d’abril del 2019, per tal de donar compliment a la Llei 39/2015, d’1 d’ octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, on s’indica l’obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques, no s’acceptaran cap tipus de registre presencials pels tràmits de cèdules de 2ª ocupació i certificats d’aptitud on consti com a sol·licitant un tècnic o una persona jurídica (a excepció de sol·licituds de copies de cèdules vigents i recollida de cèdules tramitades).
Les cèdules de segona ocupació es poden tramitar electrònicament al departament d'habitatge o a través del web del COAC.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

logo
© 2020 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.