Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 21
del 18 al 24 de maig de 2020
 
logologo
       
 
Dilluns 18

Dimarts 19

Dimecres 20
Dijous 21
Divendres 22

Dissabte 23

 

CURS DE PRESTO

 

CURS DE REVIT AVANÇAT 6a Edició

CURS DE REVIT AVANÇAT 6a Edició

 

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

APUNTA'T AL CURS DE COMPTABILITAT, FINANCES I FISCALITAT PER ARQUITECTES //// ONLINE ////
27 de maig, 1,3,8,10,15,17 i 22 de juny de 2020. Dilluns i dimecres de 10 a 13 h Preu: 192 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació.
Inscripcions i més informació

CURS DE PRESTO //// ONLINE ////
Vols aprendre a fer amidaments d'una manera àgil i eficaç?
Dies 5, 12,19 i 26 de maig de 2020 de 16 a 20h
Preu: 96 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació.
Inscripcions i més informació.

CURS DE REVIT AVANÇAT (6a Edició) //// ONLINE ////
Continuació del curs de Revit en nivell bàsic
Dies 14,15,21,22,28 i 29 de maig de 2020 de 10 a 14h
Preu: 144 euros per Inscrits als Serveis de la Demarcació.
Inscripcions i més informació

DIMECRES TECNOLÒGIC: REHABITAR EL PATRIMONI //// ONLINE ////
Dimecres 20 de maig a les 11 del matí. A càrrec de l'arquitecte Magda Mària on argumentarà la necessitat d’aprofitar el patrimoni arquitectònic existent i explorarà un conjunt d’estratègies per conservar-lo. Inscripcions i més informació

NOUS DOCUMENTS INFORMATIUS SOBRE LES
MODIFICACIONS DEL CTE
L'OCT del COAC ha preparat diversos documents per explicar les modificacions del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) que van entrar en vigor el 28 de desembre de 2019, arran del RD 732/2019. <+info>

 

 

SEGUEIX L'INSTAGRAM DEL COAC TARRAGONA
El COAC de Tarragona ja disposa d'instagram.
Amb el lema "Ens agrada l'arquitectura i la volem compartir!" i el hashtag #coactarragona et convidem a seguir l'instagram de la Demarcació de Tarragona del COAC.

HORARI
Les oficines de la Demarcació de Tarragona del COAC romandran tancades fins a nou avís. No hi ha atenció presencial. S'atenen les consultes al 977249367 de 10 a 14h i també al correu tarragona@coac.net.

PREGUNTES FREQÜENTS - COVID 19
El COAC i el CSCAE habiliten espais web amb informació actualitzada sobre el funcionament dels serveis i les novetats de l'exercici professional per la situació d'emergència que estem vivint. Consulta les preguntes freqüents COAC i les preguntes freqüents del CSCAE.

VISAT INFORMA
El servei de visat telemàtic segueix operatiu mitjançant el teletreball.
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 3 dies laborables. Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
Davant la situació que estem vivint en relació al COVID-19, us informem que el servei d’assessorament tècnic SAT segueix operatiu de manera no presencial.
Podeu enviar les vostres consultes a satvisat@coac.cat

     
destacat  de la setmana
   

CONFERÈNCIA VAUMM //// ONLINE ////
Malgrat el confinament, l'àrea de cultura del COAC Tarragona no s'atura!
Et convidem el dijous 28 de maig a les 19.30, a la confertència ONLINE a càrrec de l'estudi  d'arquitectura donostiarra VAUMM.
Cal que t'incriguis aquí.

SESSIONS SERT
URBANISME COMPARAT //// ONLINE ////
La sessió presencial que teníem prevista del dimarts 09 de juny de 2020 a Tarragona queda cancel·lada.
Podeu veure el curs online al canal de youtube del COAC.

CURS DE BIM: ESTRUCTURES INSTAL.LACIONS I NÚVOL DE PUNTS //// ONLINE ////
Continuació del curs de Revit en nivell avançat.
Del 4 de juny al 17 de juliol de 2020. Dijous i divendres de 10 a 14h
Inscripcions i més informació

 

CURS BÀSIC DE PREVENCIÓ I SEGURETAT EN MATÈRIA D'INCENDIS //// ONLINE //// Aquest curs prepara per l’accés a l’examen oficial per obtenir la Certificació tècnica de Nivell Bàsic de Prevenció i Seguretat en cas d'Incendis. L'oferirem a partir del mes de setembre.
Aviat més informació.

CURS DE CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL. CALÇ, GUIX I COLOR
Vols conèixer d'una vegada per totes com treballar amb calç en la rehabilitació d'edificis? Totes les respostes en aquest curs especialitzat que oferirem a partir del setembre.
Aviat més informació.

CURS DE CÀLCULS SENZILLS I ASPECTES CONSTRUCTIUS BÀSICS PER AL PROJECTE D’ESTRUCTURES I FONAMENTS
Calcula tu mateix l'estructura dels projectes senzills que no tenen la complexitat ni els honoraris que justifiquin delegar el càlcul estructural. A partir del setembre al COAC Tarragona. Aviat més informació.

     
destacat  de la setmana
   

PREMIS TARRAGONÈS 2020
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 3 i 24 de juliol de 2020. <+info>

 


     
destacat  de la setmana
   

NOVA INSTRUCCIÓ COMPLEMENTARIA DE PREVENCIÓ D'INCÈNDIS
SP 140 Consideració de sortida de planta en establiments d'ús industrial <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
S'han publicat al DOGC del 27 de gener de 2020 les bases reguladores per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.

S'AMPLIA EL TERMINI D'OBRES ATURADES PER LA CRISI
Els titulars de llicències d'obres caducades a partir de l'1 de gener de 2008 poden sol·licitar-ne la rehabilitació i la pròrroga si compleixen amb determinades circumstàncies. Per a això, disposen d'un termini d'1 any des de l'entrada en vigor del Decret Llei 17/2019. <+info>

ES MODIFICA EL CTE PER A LA CONSTRUCCIÓ D'EDIFICIS MÉS SOSTENIBLES

El 20 de desembre de 2019 s'aprova el Reial Decret 732/2019 pel qual es modifica el Codi Tècnic de l'Edificació: Modificació del DB-HE, del DB-SI i creació de la nova secció HS 6 de protecció davant del gas radó. Els canvis, que entren en vigor el 2 de juliol de 2020. <+info>
Aspectes destacats de la modificació del CTE.

APROVACIÓ DE MESURES URGENTS PER A L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
El 29 de novembre de 2019 entra en vigor el l Decret Llei 16/2019 de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables. El Decret modifica alguns aspectes de la Llei de Canvi Climàtic, així com del Text refós de la Llei d'Urbanisme. Consulta el resum elaborat per l'OCT

 

MANUAL PER CONTESTAR REQUERIMENTS DE CÈDULES AMB NOTIFICACIO ELECTRONICA Descarrega el manual

ES MODIFIQUEN ELS TERMINIS DE PAGAMENT DE LES CÈDULES D'HABITABILITAT

La informació sobre els canvis en el pagament de taxes de les cèdules d’habitabilitat s’han incorporat en els diferents portals:
Cèdules de primera ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament)
Cèdules de segona ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament de les tres modalitats)
El termini de pagament de les taxes de tramitació, que passa a ser de 48 h. <+info>

LES CÈDULES D'HABITABILITAT S'HAN DE TRAMITAR ELECTRÒNICAMENT
L'agència de l'habitatge de Catalunya comunica que a partir del dia 1 d’abril del 2019, per tal de donar compliment a la Llei 39/2015, d’1 d’ octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, on s’indica l’obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques, no s’acceptaran cap tipus de registre presencials pels tràmits de cèdules de 2ª ocupació i certificats d’aptitud on consti com a sol·licitant un tècnic o una persona jurídica (a excepció de sol·licituds de copies de cèdules vigents i recollida de cèdules tramitades).
Les cèdules de segona ocupació es poden tramitar electrònicament al departament d'habitatge o a través del web del COAC.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

logo
© 2020 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.