Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 30
del 20 al 26 de juliol de 2020
 
logologologo
       
 
Dilluns 20

Dimarts 21

Dimecres 22
Dijous 23
Divendres 24

Dissabte 25

 

 

     

 

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

HORARI D'ESTIU
Al juliol i a l'agost les oficines del COAC Tarragona tornen a estar obertes de dilluns a divendres, de 8 a 15h. No tanquem durant l'estiu.
Si t’has d’adreçar al Col·legi presencialment, cal que demanis cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.

CONFERÈNCIA: ELISA VALERO
Si et vas perdre la conferència en línia a càrrec de la Dra. arquitecta Elisa Valero Ramos, Catedràtica de Projectes de l'Escola d'Arquitectura de Granada, ara tens l'ocasió de veure la sessió gravada.
Visualitza el vídeo de la xerrada.

RECULL UN EXEMPLAR GRATUÏT DEL CATÀLEG DE LA XI BIENNAL
Ja tenim a punt el catàleg de la XI Biennal d’Arquitectura Alejandro de la Sota. Està a la vostra disposició.
Si ets arquitecte col·legiat, pots recollir-ne un exemplar gratuït a secretaria de la Demarcació.

 

GERÈNCIA
A partir del dijous 16 de juliol, el gerent Xavier Sarrà deixa de prestar els seus serveis a la Demarcació per començar una nova etapa professional fora del Col·legi. De manera provisional la tresorera de la Junta Directiva, Maria Almirall, assumirà parcialment les tasques de gerència.

VISAT INFORMA
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 3 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
L'horari d'atenció telefònica i presencial a les oficines del SAT és de dilluns a divendres de 10 a 13h. Cal demanar cita prèvia.
Per a consultes urgents podeu enviar un correu electrònic a satvisat@coac.cat

     
destacat  de la setmana
   

CURS BÀSIC DE PREVENCIÓ I SEGURETAT EN MATÈRIA D'INCENDISAquest curs prepara per l’accés a l’examen oficial per obtenir la Certificació tècnica de Nivell Bàsic de Prevenció i Seguretat en cas d'Incendis. Del 17 de setembre a l'1 de desembre de 2020.
Inscripcions i més informació

CURS DE CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL. CALÇ, GUIX I COLOR
Vols conèixer d'una vegada per totes com treballar amb calç en la rehabilitació d'edificis? Totes les respostes en aquest curs especialitzat. . Dijous 1, 8, 15 i 22 d’octubre de 16 a 20 h. Dissabte 24 d’octubre de 10 a 14h. Inscripcions i més informació.

 

JORNADA: LEGALITZACIONS?
Totes les respostes a sobre la pertinència de redactar i tramitar projectes de legalització. Dimarts 27 d'octubre de 2020 de 10 a 14h. Gratuïta per arquitectes col·legiats. Cal inscripció prèvia.
Inscripcions i més informació

CURS DE CÀLCULS SENZILLS I ASPECTES CONSTRUCTIUS BÀSICS PER AL PROJECTE D’ESTRUCTURES I FONAMENTS
Calcula tu mateix l'estructura dels projectes senzills que no tenen la complexitat ni els honoraris que justifiquin delegar el càlcul estructural. Dimarts 3,10,17,24 de novembre. Inscripcions i més informació.

     
destacat  de la setmana
   

ACCÉS GRATUÏT A LA REVISTA TECTÒNICA
Tectònica s'incorpora al carnet col·legial promogut pel CSCAE.
Els arquitectes i arquitectes col·legiats tindran accés gratuït a la versió digital de la revista durant dos mesos. A partir d'el 15 d'agost gaudiran d'un descompte de gairebé el 50% a la subscripció anuals. <+info>

 

PREMIS TARRAGONÈS 2020
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 3 i 24 de juliol de 2020. <+info>

     
destacat  de la setmana
   

NOVES FITXES JUSTIFICATIVES SOBRE LA PROTECCIÓ CONTRA L'EXPOSICIÓ AL GAS RADÓ
L'Oficina Consultora Tècnica del COAC publica publicat al web les noves fitxes per a la justificació de l’HS 6 Protecció contra l’exposició al radó.<+info>

SUBVENCIONS PER A LA REHABILITACIÓ D'EDIFICIS RESIDENCIALS
El 6 de juliol de 2020 s'ha publicat al DOGC la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial a Catalunya per l’any 2020
El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 18 de setembre de 2020. <+info>

INSTRUCCIÓ COMPLEMENTARIA DE PREVENCIÓ D'INCENDIS

SP 140 Consideració de sortida de planta en establiments d'ús industrial <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
S'han publicat al DOGC del 27 de gener de 2020 les bases reguladores per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.


ES MODIFICA EL CTE PER A LA CONSTRUCCIÓ D'EDIFICIS MÉS SOSTENIBLES

El 20 de desembre de 2019 s'aprova el Reial Decret 732/2019 pel qual es modifica el Codi Tècnic de l'Edificació: Modificació del DB-HE, del DB-SI i creació de la nova secció HS 6 de protecció davant del gas radó. Els canvis, que entren en vigor el 2 de juliol de 2020. <+info>
Aspectes destacats de la modificació del CTE.

 

MANUAL PER CONTESTAR REQUERIMENTS DE CÈDULES AMB NOTIFICACIÓ ELECTRÒNICA Descarrega el manual

ES MODIFIQUEN ELS TERMINIS DE PAGAMENT DE LES CÈDULES D'HABITABILITAT

La informació sobre els canvis en el pagament de taxes de les cèdules d’habitabilitat s’han incorporat en els diferents portals:
Cèdules de primera ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament)
Cèdules de segona ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament de les tres modalitats)
El termini de pagament de les taxes de tramitació, que passa a ser de 48 h. <+info>

LES CÈDULES D'HABITABILITAT S'HAN DE TRAMITAR ELECTRÒNICAMENT
L'agència de l'habitatge de Catalunya comunica que a partir del dia 1 d’abril del 2019, per tal de donar compliment a la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, on s’indica l’obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques, no s’acceptaran cap tipus de registre presencial pels tràmits de cèdules de 2ª ocupació i certificats d’aptitud on consti com a sol·licitant un tècnic o una persona jurídica (a excepció de sol·licituds de còpies de cèdules vigents i recollida de cèdules tramitades).
Les cèdules de segona ocupació es poden tramitar electrònicament al departament d'habitatge o a través del web del COAC.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

logo
© 2020 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.