Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 37
del 7 al 13 de setembre de 2020
 
logologologo
       
 
Dilluns 07

Dimarts 08

Dimecres 09
Dijous 10
Divendres 11

Dissabte 12

 

 

    DIADA NACIONAL

 

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

L'EXPOSICIÓ DE LA 5A MOSTRA D'ARQUITECTURA DE LES TERRES DE LLEIDA ES POT VEURE AL COAC DE TARRAGONA
Oberta de l'1 de setembre al 23 de desembre de 2020. Una mostra de la millor arquitectura de Lleida dels últims anys. Consulta el cicle de conferències programat. <+info>

QUINS CURSOS VOLS QUE OFEREIXI EL COAC?
Estem preparant el programa acadèmic de l'Escola Sert per l'any 2021 i ens agradaria saber quins cursos t'interessen que oferim des de la Demarcació de Tarragona del COAC.
Envia les teves propostes a comunicacio.tar@coac.net

RECULL UN EXEMPLAR GRATUÏT DEL CATÀLEG DE LA XI BIENNAL
Ja tenim a punt el catàleg de la XI Biennal d’Arquitectura Alejandro de la Sota. Està a la vostra disposició.
Si ets arquitecte col·legiat, pots recollir-ne un exemplar gratuït a secretaria de la Demarcació.

 

HORARI
De l'1 de juliol al 25 de setembre les oficines del COAC Tarragona estan obertes de dilluns a divendres, de 8 a 15h. Si t’has d’adreçar al Col·legi presencialment, cal que demanis cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.

VISAT INFORMA
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 3 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

     
destacat  de la setmana
   

CURS BÀSIC DE PREVENCIÓ I SEGURETAT EN MATÈRIA D'INCENDIS Aquest curs prepara per l’accés a l’examen oficial per obtenir la Certificació tècnica de Nivell Bàsic de Prevenció i Seguretat en cas d'Incendis. Del 17 de setembre a l'1 de desembre de 2020.
Inscripcions i més informació

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA MAGNET AL COAC TARRAGONA
La Demarcació de Tarragona del COAC organitza una jornada dimarts 29 de setembre a les 18:00h per presentar el programa Magnet que s’està duent a terme a l’escola Maria Fortuny de Reus. La presentació a càrrec d’Anna Cunillera i Patrícia Rodríguez. <+info>

CURS DE CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL. CALÇ, GUIX I COLOR
Vols conèixer d'una vegada per totes com treballar amb calç en la rehabilitació d'edificis? Totes les respostes en aquest curs especialitzat. Dijous 1, 8, 15 i 22 d’octubre de 16 a 20 h. Dissabte 24 d’octubre de 10 a 14h. Inscripcions i més informació.

SESSIÓ SERT | CANVIS I APORTACIONS DEL NOU CTE
Vols estar al corrent dels canvis i aportacions del nou CTE 2019 que entra en vigor al setembre? T'ho expliquem en aquesta sessió que es farà el dilluns 5 d'octubre de 17 a 19h al COAC de Tarragona. Gratuït per arquitectes col·legiats. Inscripcions i més informació.

CURS PRÀCTIC SOBRE L'ESTALVI D'ENERGIA (DB-HE) DEL CTE 2019
Aquest curs t'explica com justificar el DB-HE i les novetats que has de tenir en compte. S'explicaran exemples pràctics de verificació amb els programes HULC, CE3X, CYPETHERM, SG Save i CERMA. Dimarts 6 d'octubre. Apunta't-hi. Inscripcions i més informació.

CONFERÈNCIA: BUNYESC+ FARRENY
Coincidint amb l'exposició de la 5a Mostra d'arquitectura de les Terres de Lleida, el dijous 8 d'octubre a les 19.30 h els arquitectes Josep Bunyesc i Jaume Farreny ens explicaran els seus projectes, guardonats en el certamen. <+info>

CONFERÈNCIA: MAURICIO ROCHA ///ONLINE///
Aquesta tardor l'arquitecte Mexicà Mauricio Rocha Iturbide, ens explica els projectes que porta a terme conjuntament amb Gabriela Carrillo des del propi “Taller de Arquitectura” instal·lat al DF Mexicà.
Aviat més informació

 

JORNADA: LEGALITZACIONS?
Totes les respostes a sobre la pertinència de redactar i tramitar projectes de legalització. Dimarts 27 d'octubre de 2020 de 10 a 14h. Gratuïta per arquitectes col·legiats. Cal inscripció prèvia.
Inscripcions i més informació

CURS DE CÀLCULS SENZILLS I ASPECTES CONSTRUCTIUS BÀSICS PER AL PROJECTE D’ESTRUCTURES I FONAMENTS
Calcula tu mateix l'estructura dels projectes senzills que no tenen la complexitat ni els honoraris que justifiquin delegar el càlcul estructural. Dimarts 3,10,17,24 de novembre. Inscripcions i més informació.

CONFERÈNCIA: PUIGDEMASA + TERÉS
Coincidint amb l'exposició de la 5a Mostra d'arquitectura de les Terres de Lleida, el dijous 5 de novembre a les 19.30 h els arquitectes Josep Maria Puigdemasa i Jaume Terés ens explicaran els seus projectes, guardonats en el certamen. <+info>

SESSIÓ SERT: LLICÈNCIES D'ACTIVITAT
Dilluns 30 de novembre de 17 a 19 h al COAC de Tarragona. Gratuït per arquitectes col·legiats. Com afrontar el projecte d'activitat de locals comercials, bars, restaurants... Accessibilitat, protecció contra incendis, acústica... Cal inscripció. Aviat més informació.

SESSIÓ SERT: DIVISIONS HORITZONTALS
Dilluns 12 d'abril de 2021 de 17 a 19 h al COAC de Tarragona. Gratuït per arquitectes col·legiats. S'explicarà com s'han d'afrontar les divisions horitzontals d'immobles i com resoldre les diferents problemàtiques que s'acostumen a presentar. Cal inscripció. Aviat més informació.

     
destacat  de la setmana
   

CURS “ON LINE” DE FORMACIÓ PER A TÈCNICS COMPETENTS EN ELABORACIÓ DE PLANS D’AUTOPROTECCIÓ
Curs ofert pel Col·legi d'Aparelladors de Tarragona. A partir de l'1 d'Octubre. Si ets arquitecte col·legiat gaudiràs de descomptes en el preu.
<+info>

 

ACCÉS GRATUÏT A LA REVISTA TECTÒNICA
Tectònica s'incorpora al carnet col·legial promogut pel CSCAE.
Els arquitectes i arquitectes col·legiats poden gaudir d'un descompte de gairebé el 50% a la subscripció anual de la versió digital de la revista.
<+info>

     
destacat  de la setmana
   

MODIFICACIONS CODI TÈCNIC DE L'EDIFICACIÓ
El 20 de desembre de 2019 s'aprova el Reial Decret 732/2019 pel qual es modifica el Codi Tècnic de l'Edificació: Modificació del DB-HE, del DB-SI i creació de la nova secció HS-6 de protecció davant del gas radó.

El Reial Decret de 22 de maig, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat el 14 de març, preveu que el còmput dels terminis administratius es reprenguin o, en el seu cas, es reinicïn l'1 de juny. Per tant, l'aplicació obligatòria del CTE serà el 24 de setembre de 2020. Podeu veure la nota informativa al web del CTE. <+info>

Aspectes destacats de la modificació del CTE.

NOVES FITXES JUSTIFICATIVES SOBRE LA PROTECCIÓ CONTRA L'EXPOSICIÓ AL GAS RADÓ
L'Oficina Consultora Tècnica del COAC publica publicat al web les noves fitxes per a la justificació de l’HS 6 Protecció contra l’exposició al radó.<+info>

SUBVENCIONS PER A LA REHABILITACIÓ D'EDIFICIS RESIDENCIALS
El 6 de juliol de 2020 s'ha publicat al DOGC la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial a Catalunya per l’any 2020
El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 18 de setembre de 2020. <+info>

INSTRUCCIÓ COMPLEMENTARIA DE PREVENCIÓ D'INCENDIS

SP 140 Consideració de sortida de planta en establiments d'ús industrial <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
S'han publicat al DOGC del 27 de gener de 2020 les bases reguladores per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.

 

MANUAL PER CONTESTAR REQUERIMENTS DE CÈDULES AMB NOTIFICACIÓ ELECTRÒNICA Descarrega el manual

ES MODIFIQUEN ELS TERMINIS DE PAGAMENT DE LES CÈDULES D'HABITABILITAT

La informació sobre els canvis en el pagament de taxes de les cèdules d’habitabilitat s’han incorporat en els diferents portals:
Cèdules de primera ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament)
Cèdules de segona ocupació (dins el Pas 3. Fer el pagament de les tres modalitats)
El termini de pagament de les taxes de tramitació, que passa a ser de 48 h. <+info>

LES CÈDULES D'HABITABILITAT S'HAN DE TRAMITAR ELECTRÒNICAMENT
L'agència de l'habitatge de Catalunya comunica que a partir del dia 1 d’abril del 2019, per tal de donar compliment a la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, on s’indica l’obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques, no s’acceptaran cap tipus de registre presencial pels tràmits de cèdules de 2ª ocupació i certificats d’aptitud on consti com a sol·licitant un tècnic o una persona jurídica (a excepció de sol·licituds de còpies de cèdules vigents i recollida de cèdules tramitades).
Les cèdules de segona ocupació es poden tramitar electrònicament al departament d'habitatge o a través del web del COAC.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

logo
© 2020 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.