Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 08
del 21 al 27 de febrer de 2022
logo
       
Dilluns 21 Dimarts 22 Dimecres 23 Dijous 24 Divendres 25 Dissabte 26 Diumenge 27
 

CURS ENERGIES RENOVABLES
10:00 - 14:00h

 
 
 
logo   logo
EXPOSICIÓ | "50 ANYS DE L'ARXIU HISTÒRIC"
Del 9 de febrer al 31 de març de 2022, l'exposició "50 anys de l'arxiu històric" és pot veure a la sala d'exposicions del COAC Tarragona. Una exposició que reuneix l'obra d'un centenar d'arquitectes i és una oportunitat única per veure juntes les peces més emblemàtiques dels fons de l’Arxiu. Més informació.
  ATENCIÓ CONSULTES ASEMAS
Us recordem que un cop al mes, ASEMAS atén presencialment a la Demarcació de Tarragona del COAC. Aquest mes, atendran consultes el dimarts 22 de febrer, al matí, a les oficines de la Demarcació.
CURS | ENERGIES RENOVABLES, CRITERIS I CÀLCULS
[2a Edició]

Saps com implantar les energies renovables en els teus projectes? Dies 18, 25 de gener i 1, 8, 15 i 22 de febrer de 2022 de 10 a 14 h. Direcció docent a càrrec d'Arcadi de Bobes Picornell. Més informació.
  HORARI / CITA PRÈVIA
Les oficines del COAC Tarragona estan obertes els dilluns, dimecres i divendres, de 8 a 15 h, i dimarts i dijous de 8 a 18 h de la tarda. Cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA. REUS: EXPOSICIÓ
L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, es pot veure del 10 de febrer a l'1 de març de 2022, en el Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15) de dilluns a divendres de 17 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h. Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
CANCEL·LADA // CONFERÈNCIA | BAROZZI VEIGA
Per motius aliens al COAC, la conferència queda cancel·lada. En breu informarem sobre la reprogramació de l'acte.
Barozzi Veiga, fundada a Barcelona en 2004, treballa a nivell internacional en obres públiques i privades, en edificis culturals, cívics i educatius.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 5 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
CURS | EFICIÈNCIA ENERGÈTICA, CONTROL SOLAR I CONDICIONAMENT ACÚSTIC EN EDIFICIS
Curs per conèixer com fer el condicionament acústic dels edificis i com projectar i executar els nZEB, els edificis de consum d’energia quasi nul. Dies 1, 8, 15, 22, 29 de març i 5 d'abril de 2022 de 10 a 14 h. Inscripcions i més informació.
  SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DEL LITORAL DE MALGRAT DE MAR A ALCANAR
Dijous, 10 de març de 2022 en la sala d'actes del COAC Tarragona de 16.00 a 18.00 h. <+info>
JORNADA | ENERGIA I TERRITORI
Una jornada que oferirem a principis de l'any 2022 al COAC de Tarragona. ¿Quins aspectes s’identifiquen com a problemàtics alhora d’afrontar un projecte de desplegament d’energies renovables? Una jornada que vol analitzar i explicar la situació de les energies renovables. Aviat més informació.
  CONFERÈNCIES PER L'ANY 2022
Cicle de conferències sobre Arquitectura de la II República, GATCPAC, Postguerra i Racionalisme, 1923-1956. CANVI DATA// El 7 d'abril de 2022, conferència de Jordi Guerrero, en COAC Tarragona. <+info>
 
logo

ACLARIMENTS DELS CERTIFICATS D’HABITABILITAT – AGÈNCIA DE L’HABITATGE
El Decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat, en l’article 15 “Tramitació de la cèdula per a segona i posteriors ocupacions”, en l’apartat 3, diu: ”Per sol·licitar la cèdula s’ha de presentar un certificat d’habitabilitat, subscrit per un tècnic o tècnica competent, en el qual cal expressar que l’habitatge té les condicions d’habitabilitat exigides per aquest Decret.”
Aquests certificats els ha de signar un tècnic/a competent i el visat no és obligatori. Cal recordar que és obligatòria la col·legiació per exercir la professió, i també per emetre certificats d’habitabilitat s’ha d’estar col·legiat/da.
Si en la sol·licitud de cèdula, no hi consta cap “tràmit col·legial” (número de registre o visat) cal portar un certificat del col·legi oficial corresponent on s’acrediti que el tècnic/a està col·legiat/da i pot exercir la professió (certificat d’habilitació professional).

ENTRA EN VIGOR LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D'INSTAL·LACIONS TÈRMIQUES EN EDIFICIS. RITE
L'1 de juliol va entrar en vigor el Reial Decret 178/2021, pel qual es modifica el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (BOE 24.03.2021), així com la posterior modificació introduïda pel Reial Decret 390/2021. <+info>

PUBLICADA AL BOE LA NOVA LLEI DE CANVI CLIMÀTIC I TRANSICIÓ ENERGÈTICA
El 22 de maig de 2021 va entrar en vigor la Llei 7/2021, de canvi climàtic i transició energètica, que entre altres aspectes, destaca el foment de l'eficiència energètica en la construcció i rehabilitació d'edificis, la promoció d'una mobilitat sense emissions, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric, o la incorporació en tota constractació pública de criteris mediambientals i de sostenibilitat energètica. <+info>

S'ACTUALITZA EL PROCEDIMENT BÀSIC PER A LA CERTIFICACIÓ DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS
En data 2 de juny, s'ha publicat al BOE el Reial Decret 390/2021, d'1 de juny, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis. Aquest Reial Decret actualitza la normativa del 2013 i introdueix canvis per accelerar la rehabilitació energètica de l'edificació, en línia dels objectius del Pla Nacional Integat d'Energia i Clima (PNIEC) <+info>

L'OCT ACTUALITZA L'EXEMPLE DE MEMÒRIA DEL PROJECTE D'UN EDIFICI D'HABITATGES
Descarrega la memòria amb les novetats que incorpora el CTE.

ES POSA EN MARXA UN FORMULARI EN LÍNIA PER A CONSULTES TÈCNIQUES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS
S’ha posat en marxa un formulari electrònic per centralitzar les consultes relacionades amb els expedients de prevenció d’incendis en els establiments, activitats, infraestructures i edificis. A través del formulari podeu fer consultes tècniques relatives a l'aplicació de la normativa tècnica en els projectes de seguretat en cas d'incendi. Aquest serà també el canal per sol·licitar una visita amb el personal tècnic o per saber l’estat de l’expedient. <+info>

NOU DOCUMENT TINSCI: SEGURETAT CONTRA INCENDIS EN ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL
S'ha actualitzat el document DT-10, que té com a finalitat establir les condicions de prevenció i seguretat en matèria d'incendis necessàries per gestionar adequadament el risc inherent a la implantació de noves activitats turístiques en edificis d'habitatges considerats establiments de turisme rural. <+info>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.