Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 12
del 21 al 27 de març de 2022
logo
       
Dilluns 21 Dimarts 22 Dimecres 23 Dijous 24 Divendres 25 Dissabte 26 Diumenge 27
 

CURS EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
10:00 - 14:00h

 
 
 
logo   logo
CURS | EFICIÈNCIA ENERGÈTICA, CONTROL SOLAR I CONDICIONAMENT ACÚSTIC EN EDIFICIS
Curs per conèixer com fer el condicionament acústic dels edificis i com projectar i executar els nZEB, els edificis de consum d’energia quasi nul. Dies 1, 8, 15, 22, 29 de març i 5 d'abril de 2022 de 10 a 14 h. Més informació.
  ATENCIÓ CONSULTES ASEMAS
Us recordem que un cop al mes, ASEMAS atén presencialment a la Demarcació de Tarragona del COAC. Aquest mes, atendran consultes el dimarts 22 de març, al matí, a les oficines de la Demarcació.
EXPOSICIÓ | "50 ANYS DE L'ARXIU HISTÒRIC"
Del 9 de febrer al 31 de març de 2022, l'exposició "50 anys de l'arxiu històric" és pot veure a la sala d'exposicions del COAC Tarragona. Una exposició que reuneix l'obra d'un centenar d'arquitectes i és una oportunitat única per veure juntes les peces més emblemàtiques dels fons de l’Arxiu. Més informació.
  HORARI / CITA PRÈVIA
Les oficines del COAC Tarragona estan obertes els dilluns, dimecres i divendres, de 8 a 15 h, i dimarts i dijous de 8 a 18 h de la tarda. Cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: TARRAGONA

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, es pot veure del 21 de març al 9 de maig de 2022, a la sala d'exposicions del COAC Tarragona.
Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
DESCARREGA L'APP DEL COAC
El COAC posa a la teva disposició l'aplicació COAC Arquitectes, des de la qual podràs estar al corrent tant de l'activitat del Col·legi com de les principals novetats i informacions que afecten l'exercici de la professió. Descarrega-te-la i estigues al dia de tot el que t'interessa. Més informació.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: CAMBRILS

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, es podrà veure de l'1 de juny al 18 de setembre de 2022, al Molí de Tres Eres de Cambrils.
Més informació.
  III PREMI NACIONAL ARQUITECTURA NOVEL - ITESAL
Premi per estudiants d'arquitectura amb projectes de final de carrera presentats en els cursos 2020/2021 i 2021/2022. Inscripcions fins al 7 d'octubre. <+info>
JORNADA | ENERGIA I TERRITORI
Una jornada que oferirem a principis de l'any 2022 al COAC de Tarragona. ¿Quins aspectes s’identifiquen com a problemàtics alhora d’afrontar un projecte de desplegament d’energies renovables? Una jornada que vol analitzar i explicar la situació de les energies renovables. Aviat més informació.
  CONFERÈNCIES PER L'ANY 2022
Cicle de conferències sobre Arquitectura de la II República, GATCPAC, Postguerra i Racionalisme, 1923-1956. CANVI DATA// El 7 d'abril de 2022, conferència de Jordi Guerrero, en COAC Tarragona. <+info>
 
logo
LA GENERALITAT MODIFICA EL PROCEDIMENT PER LA SOL·LICITUD DE CERTIFICATS DE SEGONA OCUPACIÓ
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya informa que, a partir del 16 de març, els formularis per a la sol·licitud telemàtica de cèdules d’habitabilitat de segona ocupació s'adaptaran al format HTML, quedant obsolets els formularis utilitzats fins ara.Amb aquests nous formularis, les dades s’ompliran directament al web i no serà necessari descarregar el PDF per omplir-lo. Les sol·licituds de certificats de segona ocupació també es poden seguir tramitant, com fins ara, a través del web del COAC.
<+info>
ACLARIMENTS DELS CERTIFICATS D’HABITABILITAT – AGÈNCIA DE L’HABITATGE DE CATALUNYA
Per sol·licitar la cèdula s’ha de presentar un certificat d’habitabilitat, subscrit per un tècnic o tècnica competent, en el qual cal expressar que l’habitatge té les condicions d’habitabilitat exigides pel Decret 141/2012, de 30 d’octubre.
Aquests certificats els ha de signar un tècnic/a competent i el visat no és obligatori. Cal recordar que és obligatòria la col·legiació per exercir la professió, i també per emetre certificats d’habitabilitat. Si en la sol·licitud de cèdula, no hi consta cap “tràmit col·legial” cal portar un certificat del col·legi oficial on s’acrediti que el tècnic/a està col·legiat/da i pot exercir la professió.
NOVA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ ENERGÈTICA EN MUNICIPIS DE REPTE DEMOGRÀFIC
S'ha publicat al DOGC la convocatòria de subvencions de l'Institut Català d'Energia corresponent al Programa de rehabilitació energètica per a edificis existents en municipis de repte demogràfic (Programa PREE 5000). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà quan s'esgoti el pressupost disponible o, com a màxim, el 31 de desembre de 2023.
<+info>
PREVENCIÓ D'INCENDIS: NOVA INSTRUCCIÓ TÈCNICA COMPLEMENTÀRIA
La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya (DGPEIS) ha publicat al seu web la Instrucció Tècnica Complementària SP 143 "Sistema d'activació del tancament automàtic dels elements de compartimentació mòbils". Així mateix, s'ha actualitzat la SP 131 "Ruixadors automàtics d'aigua" per aclarir la documentació tècnica necessària per efectuar el control preventiu en matèria d’incendis.
<+info>
NOVA GUIA D'ACCESSIBILITAT EN ELS ESPAIS PÚBLICS URBANITZATS
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha publicat la Guia d'Accessibilitat en els Espais Públics Urbanitzats, en el marc de l'Ordre TMA/851/2021, de 23 de juliol, per la qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i la utilització dels espais públics urbanitzats. Va entrar en vigor el 2 gener de 2022 i és d’aplicació als projectes, a la construcció i a la renovació dels espais públics urbanitzats.
<+info>
NOVES GUIES DE SUPORT PER A L'APLICACIÓ DEL CODI ESTRUCTURAL
Arran de la publicació del Reial Decret 470/2021, pel qual s’aprovava el nou Codi Estructural, des de l'Oficina Consultora Tècnica del COAC es treballa en la redacció d'un conjunt de guies breus de suport tècnic per facilitar la seva aplicació a la redacció de projectes. La sèrie s'inicia amb dues guies relacionades amb el formigó. La primera guia es basa en la prescripció de les classes d’exposició i de la qualitat del formigó, i la segona es centra en els recobriments de les armadures.
<+info>
NOVETATS LEGISLATIVES EN L'ÀMBIT DE L'URBANISME INTRODUÏDES PER LA LLEI D'ACOMPANYAMENT: MODIFICACIONS DE LA LLEI D'URBANISME
En data 31 de desembre de 2021 s'ha publicat al DOGC la Llei 2/2021, del 29 de desembre, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic (també anomenada Llei d’Acompanyament). El capítol III, relatiu a les modificacions legislatives en matèria d'urbanisme, introdueix modificacions al text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010.
<+info>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.