Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 15
del 11 al 17 d'abril de 2022
logo
       
Dilluns 11 Dimarts 12 Dimecres 13 Dijous 14 Divendres 15 Dissabte 16 Diumenge 17
 


 

Les oficines de Tarragona estaran tancades

FESTIU
DIVENDRES
SANT


 
 
logo   logo
MODIFICACIÓ HORARI
SETMANA SANTA

De l'11 al 13 d'abril la Seu està oberta de 8 a 15 h, tardes tancat. Del 14 al 18 d'abril (ambdós inclosos) la Seu estarà tancada.
Les oficies tornaran a obrir a partir del 19 d'abril amb l'horari habitual d'atenció amb cita prèvia.
  JUNTA GENERAL ORDINÀRIA
Es convoca als col·legiats a la seu de Tarragona del COAC per la Junta General Ordinària del 26 d'abril de 2022 a les 18:30 h, en primera convocatòria, i a les 19:00 h, en segona. <convocatòria> <tancament>
CONFERÈNCIA | BAROZZI VEIGA
El dijous 21 d'abril a les 19:30 h, l'arquitecte Fabrizio Barozzi farà una conferència presencial a la sala d'actes del COAC Tarragona. Barozzi Veiga, fundada a Barcelona en 2004, treballa a nivell internacional en obres públiques i privades, en edificis culturals, cívics i educatius. Més informació i inscripcions.
  NOVES ADQUISICIONS | BIBLIOTECA
Podeu consultar el llistat de noves adquisicions d'abril 2022, dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Per suggerir alguna adquisició, podeu enviar correu a bibl.tar@coac.net.
CURS | DOMÒTICA PER ARQUITECTES
La domòtica en els edificis ocupa un lloc rellevant, però és encara desconeguda. Aquest curs és una introducció pràctica a aquest tipus de tecnologies i s’adreça específicament a professionals del món de l’arquitectura. Dies 28 d'abril i 5 i 12 de maig de 2022 de 15 a 19 h. Inscripcions i més informació.
  HORARI / CITA PRÈVIA
Les oficines del COAC Tarragona estan obertes el dilluns 11, dimarts 12 i dimecres 13 d'abril, de 8 a 15 h.
Cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: TARRAGONA

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, es pot veure del 21 de març al 9 de maig de 2022, a la sala d'exposicions del COAC Tarragona.
Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
CURS | BÀSIC DE REVIT ONLINE [10a Edició]
L'entorn BIM és cada cop més present en el camp arquitectònic i la formació en eines com el Revit és indispensable. Apunta't a aquest curs que s'impartirà els dimarts 17, 24, 31 de maig i 7, 14 i 21 de juny 2022, en horari de matí, de 10 a 14 h.
Inscripcions i més informació.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: CAMBRILS

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, es podrà veure de l'1 de juny al 18 de setembre de 2022, al Molí de Tres Eres de Cambrils.
Més informació.
  ATENCIÓ CONSULTES ASEMAS
Us recordem que un cop al mes, ASEMAS atén presencialment a la Demarcació de Tarragona del COAC. Aquest mes, atendran consultes el dimarts 26 d'abril, al matí, a les oficines de la Demarcació.
JORNADA | ENERGIA I TERRITORI
Una jornada que oferirem a principis de l'any 2022 al COAC de Tarragona. ¿Quins aspectes s’identifiquen com a problemàtics alhora d’afrontar un projecte de desplegament d’energies renovables? Una jornada que vol analitzar i explicar la situació de les energies renovables. Aviat més informació.
  JIDA' 22 - X EDICIÓ
El Grup GILDA organitza les desenes Jornades sobre Innovació Docent en Arquitectura, els dies 17 i 18 de novembre de 2022 a l'Escola d'Arquitectura de Reus. <+info>
 
logo
LA GENERALITAT ACTIVA ELS PROGRAMES D'AJUDA PER A LA REHABILITACIÓ DELS FONS NEXT GENERATION
La Generalitat de Catalunya ha publicat aquest 28 de març la Resolució DSO/825/2022 per la qual s'obre la convocatòria de les subvencions corresponents a tres programes d'ajuda per a la rehabilitació residencial que s’impulsen en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU i que suposaran un important impuls per a la rehabilitació del nostre parc edificat, així com una oportunitat laboral per als arquitectes.
<+info>
LA GENERALITAT MODIFICA EL PROCEDIMENT PER LA SOL·LICITUD DE CERTIFICATS DE SEGONA OCUPACIÓ
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya informa que, a partir del 16 de març, els formularis per a la sol·licitud telemàtica de cèdules d’habitabilitat de segona ocupació s'adaptaran al format HTML, quedant obsolets els formularis utilitzats fins ara.Amb aquests nous formularis, les dades s’ompliran directament al web i no serà necessari descarregar el PDF per omplir-lo. Les sol·licituds de certificats de segona ocupació també es poden seguir tramitant, com fins ara, a través del web del COAC.
<+info>
ACLARIMENTS DELS CERTIFICATS D’HABITABILITAT – AGÈNCIA DE L’HABITATGE DE CATALUNYA
Per sol·licitar la cèdula s’ha de presentar un certificat d’habitabilitat, subscrit per un tècnic o tècnica competent, en el qual cal expressar que l’habitatge té les condicions d’habitabilitat exigides pel Decret 141/2012, de 30 d’octubre.
Aquests certificats els ha de signar un tècnic/a competent i el visat no és obligatori. Cal recordar que és obligatòria la col·legiació per exercir la professió, i també per emetre certificats d’habitabilitat. Si en la sol·licitud de cèdula, no hi consta cap “tràmit col·legial” cal portar un certificat del col·legi oficial on s’acrediti que el tècnic/a està col·legiat/da i pot exercir la professió.
NOVA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ ENERGÈTICA EN MUNICIPIS DE REPTE DEMOGRÀFIC
S'ha publicat al DOGC la convocatòria de subvencions de l'Institut Català d'Energia corresponent al Programa de rehabilitació energètica per a edificis existents en municipis de repte demogràfic (Programa PREE 5000). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà quan s'esgoti el pressupost disponible o, com a màxim, el 31 de desembre de 2023.
<+info>
PREVENCIÓ D'INCENDIS: NOVA INSTRUCCIÓ TÈCNICA COMPLEMENTÀRIA
La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya (DGPEIS) ha publicat al seu web la Instrucció Tècnica Complementària SP 143 "Sistema d'activació del tancament automàtic dels elements de compartimentació mòbils". Així mateix, s'ha actualitzat la SP 131 "Ruixadors automàtics d'aigua" per aclarir la documentació tècnica necessària per efectuar el control preventiu en matèria d’incendis.
<+info>
NOVA GUIA D'ACCESSIBILITAT EN ELS ESPAIS PÚBLICS URBANITZATS
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha publicat la Guia d'Accessibilitat en els Espais Públics Urbanitzats, en el marc de l'Ordre TMA/851/2021, de 23 de juliol, per la qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i la utilització dels espais públics urbanitzats. Va entrar en vigor el 2 gener de 2022 i és d’aplicació als projectes, a la construcció i a la renovació dels espais públics urbanitzats.
<+info>
NOVES GUIES DE SUPORT PER A L'APLICACIÓ DEL CODI ESTRUCTURAL
Arran de la publicació del Reial Decret 470/2021, pel qual s’aprovava el nou Codi Estructural, des de l'Oficina Consultora Tècnica del COAC es treballa en la redacció d'un conjunt de guies breus de suport tècnic per facilitar la seva aplicació a la redacció de projectes. La sèrie s'inicia amb dues guies relacionades amb el formigó. La primera guia es basa en la prescripció de les classes d’exposició i de la qualitat del formigó, i la segona es centra en els recobriments de les armadures.
<+info>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.