logo
 
logo
 
     
  Setmana 26   logo logo logo logo
  26/06 - 02/07  
 
Dilluns 26 Dimarts 27 Dimecres 28 Dijous 29 Divendres 30 Dissabte 01 Diumenge 02

 


CURS ESTALVI ENERGÈTIC I CLIMATITZACIÓ
10:00 - 14:00 h
     
logo
CURS · TARRAGONA
ESTALVI ENERGÈTIC I DISSENY SISTEMES CLIMATITZACIÓ
29/06 - 27/07
Presencial i online · COAC Tarragona

Les instal·lacions suposen en l’actualitat una de les partides econòmiques més importants en la construcció de qualsevol tipus d’edifici i també durant la fase d’ús i manteniment. Els sistemes actuals també ocupen més espai que cal preveure’l en la fase inicial del projecte i estudiar el recorregut de la infraestructura necessària per implantar-los i facilitar el seu posterior manteniment.
La calefacció, refrigeració i producció d’aigua corrent sanitària suposen actualment al voltant del 60% del consum energètic d’un edifici.
Un acurat disseny arquitectònic, acompanyat d’una correcta elecció i implantació dels sistemes de climatització i ventilació, poden reduir-lo significativament.
El curs proporcionarà criteris d’implantació de les instal·lacions de climatització, d’elecció del sistema disponibles i una base de càlcul que permetin fer un predimensionat dels sistemes.
Inscripcions i més informació.
logo
HORARI ESTIU
Del 26 de juny al 22 de setembre, la seu estarà oberta de 8 a 15 h. Tardes tancat. Del 14 al 29 d'agost, tancat per vacances. Contacta al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.
EXPOSICIÓ · TARRAGONA
"EL MATERIAL DE LO CONSTRUIDO"
01/06 - 28/07
Sala d'exposicions · COAC Tarragona
“El material de lo construido” integra una mostra itinerant així com una homònima col·lecció de llibres que presenta a estudis arquitectònics destacats per el “bon construir”, condició clau per a aconseguir la “sustentabilitat arquitectònica”.
Més informació.
SEGUEIX-NOS!
XARXES:
empty coactarragona
empty coactarragona
#coactarragona
empty COAC_tgn
empty COAC Tarragona
empty COAC Tarragona
CONCURS DE PROJECTES PER A L’ADEQUACIÓ DE LA NOVA SEU DEL COAC A TERRASSA
La Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Delegació del Vallès Occidental del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica (CATEB) convoquen un concurs de projectes d'arquitectura per a l'adequació interior de la seva nova seu, ubicada al centre de Terrassa.
Ambudes entitats han signat un contracte de lloguer per un termini de 35 anys i està previst iniciar en els propers mesos les obres de rehabilitació de l'edifici, obra de l'arquitecte Juli Capella.
El termini de presentació d’ofertes en primera fase finalitzarà el divendres 21 de juliol a les 14 h.
Més informació.
SERVEIS PROPIS
El COAC Tarragona ofereix uns serveis específics de la Demarcació amb l'objectiu d'ajudar a l’arquitect@ col·legiat/da en l’exercici de la seva professió.
Consulta els serveis.
EL LLEGAT DE DOMÈNECH I MONTANER
El llegat documental de Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), que es conserva a l’Arxiu del COAC des de l’any 2000 i que inclou la biblioteca i l’arxiu de l’arquitecte, és representatiu d’una època caracteritzada per l’àmplia presència cultural pública dels arquitectes, entre els quals Lluís Domènech destaca per la seva transversalitat disciplinar, expressada en la pràctica de l’arquitectura, la política, l’heràldica i l’art romànic català.
Del 22 de juny al 17 de setembre de 2023, a Plaça Nova 5 Barcelona, de dilluns a dissabte de 10 h a 20 h, diumenges i festius de 10 h a 15 h.
Més informació.
VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 5 dies laborables.
El expedients de visats exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
IMPULSEM JUNTS LA SOSTENIBILITAT! UNEIX-TE AL PLA D’ACCIÓ DEL COAC
Des de fa anys, el COAC subscriu el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 de l'Ajuntament de Barcelona, a través d'un Pla d’Acció que recull totes les accions que el Col·legi realitza per tal de millorar i promoure la sostenibilitat. Enguany s'ha decidit prorrogar el Pla d'Acció de l'últim any, amb la voluntat de continuar fomentant la incorporació d'aquestes accions a la vida diària i, amb això, minimitzar la petjada ecològica i promoure un model de ciutat més sostenible, mediterrània, oberta i eficient energèticament.
Per gaudir d'aquests avantatges, cal adherir-se al Pla abans del 30 de juny.
Més informació.
 
logo
NOU DOCUMENT OCT
Arran de l’entrada en vigor del Codi Estructural i la modificació del Codi Tècnic de l'Edificació, l'OCT del COAC continua actualitzant els documents de suport.
Més informació.
PREVENCIÓ D'INCENDIS
La DGPEIS ha publicat a la seva web la Instrucció Tècnica Complementària SP 146 “Condicions de seguretat en cas d’incendi de les escales d’evacuació”.
Més informació.
NOVA GUIA OCT
L'Oficina Consultora Tècnica del COAC publica una nova guia breu de suport tècnic sobre instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum en edificis. La guia es desenvolupa en dos documents.
Més informació.
 
logo
CONCURS ASEMAS PFC
Concurs de projectes de final de carrera d'estudiants d'Arquitectura titulats/des des del 15 de juliol de 2021. Termini d'inscripció fins al 17 de juliol de 2023, a las 24 h.
Més informació.
BEQUES CULTURALS GENCAT
Convocatòria per a la concessió de beques per fer pràctiques en la protecció i la restauració del patrimoni cultural arquitectònic. Presentacions del 15 al 26 de juny de 2023, fins a les 14 h.
Més informació.
EXPOSICIÓ
Exposició "El Rellotge del Port, 100 anys", es podrà veure fins al 24 de setembre de 2023, al Tinglado 2, dilluns tancat, de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius de 11 a 14 h.
Més informació.
 
©2023. Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona
T. 977 24 93 67 tarragona@coac.cat
Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí. Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.