Exposició
JOSEP PRATMARSÓ I PARERA arquitecte

 


 


Des del divendres 18 de juny es pot veure a la Sala d’Exposicions de la Pia Almoina de la Demarcació de Girona del COAC l’Exposició dedicada a l’arquitecte Josep Pratmarsó.

L’esperit d’aquest acte arrenca de l’abril de 1997, arrel de l’oferiment de donació realitzada per la senyora Victòria Soldevila, Vda. de Pratmarsó, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, de la documentació professional de l’arquitecte. Per les especials característiques del fons i, sobretot per localització de la major part de l’obra de l’arquitecte Josep Pratmarsó a la Costa Brava, es va decidir que els documents restessin dipositats a l’Arxiu de la Demarcació de Girona.

Des d’aleshores ençà, a l’Arxiu Històric de la Demarcació s’ha treballat per a l’organització o catalogació del fons i per a la recerca de documentació i informació entorn de l’obra de l’esmentat arquitecte.

El resultat ha estat la garantia de conservació, degudament inventariats, dels projectes, imatges i records de Josep Pratmarsó, la realització d’un Catàleg de l’obra, aparegut l’any 98 i la culminació dels treballs que es materialitza en aquesta exposició que ara us presentem.

Els treballs de catalogació inventari han estat a càrrec dels tècnics de l’Arxiu de la Demarcació de Girona, la documentació i recerca es va encarregar a l’arquitecta Meritxell Fontclara i els comissaris de l’Exposició han estat els arquitectes Pilar de la Villa i Pedro Ondoño. L’exposició ha estat coordinada des del Servei d’Activitats de la Demarcació de Girona.

Per a l’elaboració de la present pàgina s’ha utilitzat com a font el treball de Julio Laviña i Maria Pilar de la Villa publicat al Butlletí nº 15 de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes
  Josep Pratmarsó i Parera, biografia
Josep Pratmarsó i Parera, l'arquitecte
L'arquitectura de Josep Pratmarsó i Parera
Josep Pratmarsó i Parera a l'Arxiu Històric
Demarcació de Girona
COAC


adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Demarcació de Girona

Espai Sala d'Exposicions

Plaça de la Catedral, 8

Pia Almoina

17004 Girona Spain

Tel   972. 41 27 27

Fax  972. 21 41 51

Exposició oberta

del 18 de juny al 30 de juliol de 1999

horari de 9'00h a 19'00h

Per més informació: