Del 16 al 22 de MARÇ de 2009
Dilluns 16 Dimarts 17 Dimecres 18 Dijous 19 Divendres 20 Dissabte 21



ES de 16 a 20 h
Curs Problemes de construcció 2a part


 

F de 18 a 20 h
Jornada Nemetschek 2009


C 11 h
Visita d'obres a l'Edifici Narcís Monturiol

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Junta General Extraordinària + Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona. Dimecres, 1 d'abril de 2009, a partir de les 19.30 | Sala Masó
La Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, en sessió celebrada el dia 23 de febrer de 2009, va prendre els següents acords: convocar Junta General Extraordinària per a l'elecció de nou Secretari i nou Vocal d'Exercici Professional de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona. Aquelles candidatures que els col·legiats desitgin presentar s'han d'enviar a la Secretaria de la Demarcació o Delegacions de l'Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès, abans de les 13 h, del dia 8 de març de 2009. Els arquitectes que resultin elegits ho seran per la resta del temps de mandat de la Junta Directiva vigent. La Junta Directiva, en la mateixa sessió, va acordar celebrar la Junta General Ordinària, com ho disposen els articles 43 i 52 dels Estatuts, una vegada acabi la Junta General Extraordinària. + info

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» L'oficina d'OCTSA a Girona, tanca
Des d'aquest mes de febrer, l'Oficina de l'OCTSA situada a la quarta planta de la seu de la Demarcació de Girona, deixa de donar servei. A partir d'ara, per a qualsevol consulta us heu de dirigir al telèfon 902 218 217 o al correu electrònic oct@coac.net.

» Consulta la Pia de març 108
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 108

» Horaris de la Demarcació
Girona: de 9 a 15 h | Figueres: de 9 a 14 h | Olot: de 9 a 14 h

 

» Luigi Cosenza. El territori habitable

Fins el proper 3 de maig, la sala d’exposicions de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, COAC, acull l’exposició Luigi Cosenza. El territori habitable que ensenya la trajectòria professional de l’arquitecte napolità Luigi Cosenza (Nàpols, 1905 – 1984).

L'obra de Cosenza es caracteritza per voler retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura a partir de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges. La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.

La mostra, comissariada per Maria Pia Fontana, professora de projectes de la Universitat de Girona, i per Miguel Y. Mayorga, professor d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya, s’estructura en tres parts: El personatge, La construcció del lloc i Obres i Projectes, mitjançant cinquanta pannells, quatre vídeos i tres maquetes.

L’exposició ha estat promoguda per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i el Dipartamento ITACA de la Universitá degli Studi di Roma “La Sapienza”. Facoltà di Architettura “Valle Giulia”.

Per a més informació
Departament d'Activitats Culturals
Tel. 972 412 896

 




   
FIGUERES

Dijous 19 de març
Jornada Nemetschek 2009
Sala d'actes | De 18 a 20 hores
Objectiu:
Jornada dedicada al mètode de treball Allplan BIM Arquitectura, una eina de treball en 3D que ajuda a l’arquitecte en la fase de disseny, automatitza la producció de plànols, facilita el compliment de nous requeriments com el Codi Tècnic de l’Edificació, i ajuda en la simulació energètica de l’edifici que implica la introducció volumètrica i propietats tèrmiques de materials que els sistemes de CAD 2 no permeten.
+ informació i inscripcions

Exposicions obertes...
Francesc Català-Roca. Fons fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Exposició que dóna a conèixer el material que custodia l’Arxiu Fotogràfic del COAC d’aquest autor. La fotografia de Català-Roca, molt relacionada amb l’arquitectura, va ser determinant en els avenços que tímidament s’anaven fent en la postguerra, on predominava una fotografia grisa, sense grans aspiracions i poc compromesa. Però Català-Roca va ser capaç de transformar-la i acostar-la als moviments culturals europeus.
Sala d'exposicions | Del 12 de gener al 12 de març de 2009 => prorrogada fins al 2 d’abril de 2008
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

 

GIRONA

Dimarts 17 de març
Curs Problemes de construcció 2a part
Sala Rafael Masó | De 16 a 20 hores
Objectiu: Després de l’èxit de la primera part del curs Problemes de construcció, s’inicia la segona part on es tractaran nous problemes que es presenten amb certa freqüència tot i que sembla, o es suposa, que estan controlats. La prevenció per tal d’evitar-los pot raure en el projecte, l’execució, el control, l’ús o, fins i tot, el manteniment. Però el coneixement d’aquests problemes és el que pot ajudar a evitar els errors que es cometen més sovint o que no es veuen.
Curs tancat

Dissabte 21 de març
Visita d'Obres a l'edifici Narcís Monturiol de la UdG
Davant de l'obra | 11 hores
A càrrec d'Esteve Aymerich, autor de l'obra juntament amb Ton Salvadó (STEM Arquitectes)
El Departament d’Activitats Culturals recupera les visites d’obres i ho fa amb una visita a l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.L'Edifici Narcís Monturiol té una superfície de 9.000 m2 i englobarà el Centre de Recerca i Innovació per a les Indústries Turístiques (CRIIT), el Centre de la Imatge Digital i Producció Multimèdia (CIDPROM) i el Centre de Recerca en Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (ViRVIG).
Informació | Inscripcions: Secretaria d’Activitats Culturals. Tel. 972 412 896
cultura.gir@coac.cat Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura.

Exposicions obertes...
Exposició
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Seu de la Pia Almoina | Del 12 de desembre de 2008 al 29 de març de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Exposició
Luigi Cosenza. El territori habitable
Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Sala d'exposicions
L’obra de Luigi Cosenza és un intent de retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura, perquè parteix de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges.
La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Visita guiada a l'exposició Recursos propis. Bòlit Centre d'Art Contemporani Girona
» Dijous, 2 d'abril de 2009 | Girona + info i inscripcions

Cicle de conferències Empremptes: Arquitectura
» Dimecres 13 de maig (David Mackay), 20 de maig (Elías Torres) ) i 27 de maig ((Juan Navarro Baldeweg), a les 19.30 hores | Centre Cultural La Mercè de Girona

Visites d'Obra: Nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (Antic Santa Caterina) | Seminari del Barri Vell (Universitat de Girona)
» Properament us comunicarem les dates.
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura

 

Jornada Escola Sert. Plans locals d'habitatge. Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya
» Dimecres 25 de març de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Dijous 16, 23 i 30 d'abril, i 7 i 14 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Aplicació del planejament i polígons
» Dimarts 26 de maig i 2 i 9 de juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 


 

  • Es lloga pis d 145 m2 útils, 5 habitacions, a l'Avinguda Jaume I de Girona. Es pot dividir en despatx i habitatge amb entrada independent. Tel. 972 204 441. Josep Ros
  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com.
 
  • Conferència sobre Construcció i Arquitectura: encerclant la crisi, a càrrec de l'arquitecta Anna Puig-Pey. Dijous, 12 de març, a les 19.30 h, a la sala d'actes del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols(Pl. Monersit, s/n). Més informació: 972 821 575 o 972 320 884.
  • Cicle de conferències EPS: Enginyeria i Arquitectura curs 2008 - 2009. Conferència Obra arquitectònica pròpia a càrrec dels arquitectes Barozzi - Veiga. Girona, dijous 12 de març de 2009, a les 12 h (Sala d'actes de l'EPS. Edifici P-1. Campus de Montilivi de la UdG).
  • Cicle de conferències EPS: Enginyeria i Arquitectura curs 2008 - 2009. Conferència Obra arquitectònica pròpia a càrrec de l'arquitecte Rasem Badram. Girona, dijous 7 de maig de 2009, a les 12.15 h (Sala d'actes de l'EPS. Edifici P-1. Campus de Montilivi de la UdG).
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@