Del 23 al 29 de MARÇ de 2009
Dilluns 23 Dimarts 24 Dimecres 25 Dijous 26 Divendres 27 Dissabte 28



ES de 16 a 20 h
Curs Problemes de construcció 2a part


ES de 17 a 20 h
Plans locals d'habitatge

ES de 18 a 20.30 h
Jornada Basf 3

 


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Junta General Extraordinària + Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona. Dimecres, 1 d'abril de 2009, a partir de les 19.30 | Sala Masó
La Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, en sessió celebrada el dia 23 de febrer de 2009, va prendre els següents acords: convocar Junta General Extraordinària per a l'elecció de nou Secretari i nou Vocal d'Exercici Professional de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona. Aquelles candidatures que els col·legiats desitgin presentar s'han d'enviar a la Secretaria de la Demarcació o Delegacions de l'Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès, abans de les 13 h, del dia 8 de març de 2009. Els arquitectes que resultin elegits ho seran per la resta del temps de mandat de la Junta Directiva vigent. La Junta Directiva, en la mateixa sessió, va acordar celebrar la Junta General Ordinària, com ho disposen els articles 43 i 52 dels Estatuts, una vegada acabi la Junta General Extraordinària. + info

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» Consulta la Pia de març 108
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 108

» Horaris de la Demarcació
Girona: de 9 a 15 h | Figueres: de 9 a 14 h | Olot: de 9 a 14 h

 

 

» TCQ Exprés


A causa del gran nombre de peticions que hem rebut per part dels col·legiats que vàreu comprar el programa TCQ2000 Exprés, l’Escola Sert de la Demarcació de Girona ha preparat aquesta jornada per aprendre el seu funcionalment i per aclarir dubtes.

El TCQ2000 Exprés és una versió reduïda del programa TCQ2000, que el COAC posa a disposició dels arquitectes col·legiats, cedit per l'ITeC, en virtut d'un conveni de transferència de tecnologia.

Ha estat creat per ajudar en les feines de redacció, contractació, planificació i control de projectes i obres. És una proposta metodològica per a la definició i el seguiment dels valors dels paràmetres de temps, cost i qualitat, i la formulació de la seguretat, la generació de residus i el cost energètic dels materials.

Aquesta edició es presenta amb l'objectiu de posar a l'abast dels arquitectes les eines necessàries perquè la qualitat documental no sigui frenada per obstacles instrumentals. Està pensada per ser utilitzada pels arquitectes amb un volum relativament baix de facturació, especialment joves.


Dimarts, 28 d'abril de 2009 | De 17 a 19 hores
Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC

Informació | Inscripcions
Secretaria de l’Escola Sert
Tel. 972 41 28 96 esert.gir@coac.cat
Preu (IVA inclòs): 75€. Preu per arquitectes COAC, arquitectes amb menys de 3 anys de col•legiaria i estudiants: 20€

     


   
FIGUERES

Exposicions obertes...
Francesc Català-Roca. Fons fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Exposició que dóna a conèixer el material que custodia l’Arxiu Fotogràfic del COAC d’aquest autor. La fotografia de Català-Roca, molt relacionada amb l’arquitectura, va ser determinant en els avenços que tímidament s’anaven fent en la postguerra, on predominava una fotografia grisa, sense grans aspiracions i poc compromesa. Però Català-Roca va ser capaç de transformar-la i acostar-la als moviments culturals europeus.
Sala d'exposicions | Del 12 de gener al 2 d’abril de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Exposicions obertes...
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Sala d'exposicions | Del 27 de març al 17 de maig de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

GIRONA

Dimarts 24 de març
Curs Problemes de construcció 2a part
Sala Rafael Masó | De 16 a 20 hores
Objectiu: Després de l’èxit de la primera part del curs Problemes de construcció, s’inicia la segona part on es tractaran nous problemes que es presenten amb certa freqüència tot i que sembla, o es suposa, que estan controlats. La prevenció per tal d’evitar-los pot raure en el projecte, l’execució, el control, l’ús o, fins i tot, el manteniment. Però el coneixement d’aquests problemes és el que pot ajudar a evitar els errors que es cometen més sovint o que no es veuen.
Curs tancat

Dimecres 25 de març
Jornada Plans locals d'habitatge
Sala Rafael Masó | De 17 a 20 hores
Objectiu: Aquesta jornada es concep amb l’objectiu de transmetre als col·legiats interessats en l’àmbit de l’urbanisme, les eines necessàries per poder participar en la redacció dels Plans Locals d’Habitatge (regulats per la Llei 18/2007 de 28 de desembre del dret a l’habitatge) de manera satisfactòria. Ara per ara són pocs els professionals i equips que, tot i dedicar-se al planejament urbanístic, col·laboren en la redacció d’aquests plans. Per això, aquest curs d’iniciació es concep amb la voluntat d’invertir aquesta dinàmica i demostrar la vinculació professional que existeix entre el contingut dels plans locals d’habitatge i l’activitat dels arquitectes.
Informació | Inscripcions
Secretaria de l'Escola Sert. Tel. 972 412 896 o esert.gir@coac.cat
Preu (IVA inclòs): 75 €. Preu per arquitectes COAC: 20 € | Arquitectes COAC amb menys de 3 anys de col•legiació i estudiants: 20 €

Dijous 26 de març
Basf 3.
Productes i sistemes per a la producció d'estructures de formigó. Normativa EN 1504 Marcat CE
Sala Rafael Masó | De 18 a 20.30 hores
Objectiu: El seminari que sota el nom de “Productes i sistemes per a la producció i reparació d’estructures de formigó. Normativa EN 1504. Marcat CE”, conté els requeriments fonamentals de la futura Norma Europea 1504 i, conseqüentment, el Marcat CE per a tots els productes que compleixin amb la mateixa. Així mateix incorpora el desenvolupament d’una nova generació de morters que compleixen amb els requeriments sol•licitats i el resultat dels quals es plasmen en assatjos realitzats per Laboratoris externs.
Informació | Inscripcions
Secretaria de l'Escola Sert. Tel. 972 412 896 o esert.gir@coac.cat

Inscripció gratuïta

Exposicions obertes...
Exposició
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Del 12 de desembre de 2008 al 22 de març de 2009 | Seu de la Pia Almoina
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Exposició
Luigi Cosenza. El territori habitable

L’obra de Luigi Cosenza és un intent de retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura, perquè parteix de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges.
La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.

Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Sala d'exposicions

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Visita guiada a l'exposició Recursos propis. Bòlit Centre d'Art Contemporani Girona
» Dijous, 2 d'abril de 2009 | Girona + info i inscripcions

Cicle de conferències Empremptes: Arquitectura
» Dimecres 13 de maig (David Mackay), 20 de maig (Elías Torres) ) i 27 de maig ((Juan Navarro Baldeweg), a les 19.30 hores | Centre Cultural La Mercè de Girona

La Peixera, proposta de Raquel Tomàs del col·lectiu Areatangent. Festival Panorama (PNRM)
» Del 18 al 31 de maig de 2009 | Olot

Visites d'Obra: Nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (Antic Santa Caterina) | Seminari del Barri Vell (Universitat de Girona)
» Properament us comunicarem les dates.
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura

 

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Dijous 16, 23 i 30 d'abril, i 7 i 14 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Aplicació del planejament i polígons
» Dimarts 26 de maig i 2 i 9 de juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

 

 

 


 

  • Es lloga pis d 145 m2 útils, 5 habitacions, a l'Avinguda Jaume I de Girona. Es pot dividir en despatx i habitatge amb entrada independent. Tel. 972 204 441. Josep Ros
  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com.
 
  • II Jornada sobre Geotèrmia: Geotèrmia a l'edificació: del pou provençal a la xarxa de calor de districte. Barcelona, 21 d'abril de 2009 (Saló Construmat). Més informació: www.colegeocat.org
  • Cicle de conferències EPS: Enginyeria i Arquitectura curs 2008 - 2009. Conferència Obra arquitectònica pròpia a càrrec de l'arquitecte Rasem Badram. Girona, dijous 7 de maig de 2009, a les 12.15 h (Sala d'actes de l'EPS. Edifici P-1. Campus de Montilivi de la UdG).
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@