Del 30 de MARÇ al 5 d'ABRIL de 2009
Dilluns 30 Dimarts 31 Dimecres 1 Dijous 2 Divendres 3 Dissabte 4



ES de 16 a 20 h
Curs Problemes de construcció 2a part


G 19.30 h
Junta General Extraordinària +
Junta General Ordinària

G de 17 a 19 h
Visita guiada a l'exposició Recursos Pròpis

F 19.30 h
Inauguració exposició
Llar d'infants de St. Pere Pescador


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Junta General Extraordinària + Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona. Dimecres, 1 d'abril de 2009, a partir de les 19.30 | Sala Masó
La Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, en sessió celebrada el dia 23 de febrer de 2009, va prendre els següents acords: convocar Junta General Extraordinària per a l'elecció de nou Secretari i nou Vocal d'Exercici Professional de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona. La Junta Directiva, en la mateixa sessió, va acordar celebrar la Junta General Ordinària, com ho disposen els articles 43 i 52 dels Estatuts, una vegada acabi la Junta General Extraordinària. + info

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» Calendari fiscal del professional liberal abril
Declaracions corresponents al primer trimestre de 2009. Heu de presentar abans del dia 20 d'abril, si s'escau, els models 110 (retencions sobre nòmines i col·laboracions), 115 (retencions sobre lloguers), 130 (pagament a compte de la Renta) i el 300 (pagament de l'IVA).

» Consulta la Pia de març 108
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 108

» Horaris de la Demarcació
Girona: de 9 a 15 h | Figueres: de 9 a 14 h | Olot: de 9 a 14 h

 

 

 

 

» Canvis en la Normativa de la Biblioteca de Girona

A partir de l’1 d’abril, i per voluntat de la Junta Directiva de la Demarcació, entra en vigor la nova Normativa de la Biblioteca de Girona per tal d’ajustar-la a les necessitats i situació actual:

1. Servei de préstec de pagament pels usuaris no arquitectes
L’accés a la Biblioteca i la consulta del fons bibliogràfic continuarà sent de lliure accés per tots els col·legiats i també pel públic en general per continuar oferint aquest servei a la ciutat de Girona. Però els usuaris no col•legiats que vulguin utilitzar el servei de préstec hauran de fer-se un carnet de soci anual:
- Carnet precol·legial pels estudiants d’arquitectura (34,80 €)
- Carnet de la Biblioteca de la Demarcació de Girona pel públic en general (70 €)

2. Novetats editorials (llibres i revistes) excloses de préstec
Des del mes de març tornem a disposar de noves adquisicions a la Biblioteca que restaran exposades durant un mes a la sala de lectura. Durant aquest temps no es podran treure en préstec per garantir que tothom les pugui consultar, però es podran reservar per treure-les el mes següent. També estarà exclòs de préstec l’últim número de revistes que exposem al revister de l’hemeroteca.

A la web de la Biblioteca (www.coac.es/biblioteca) hi trobareu el butlletí mensual de les noves adquisicions del COAC, tant de la vostra demarcació com de les altres biblioteques del Col•legi. Des d’aquest mateix llistat es poden reservar els llibres, només necessiteu identificar-vos amb l’ID d’usuari (número de col•legiat sense espais ni guions) i el número PIN que us facilitarem des de la Biblioteca. Us recordem que aquestes dues dades permeten accedir al vostre compte per gestionar els préstecs, reserves i proposar la compra de documents que també podeu fer-nos arribar per telèfon, fax, correu electrònic o personalment.

Amb aquesta nova Normativa esperem garantir l’accessibilitat, difusió, conservació i preservació del fons bibliogràfic patrimonial del COAC.

Per a més informació
Biblioteca Josep Riera de la Demarcació de Girona
Tel. 972 412 895 | bibl.gir@coac.cat

     


   
FIGUERES

Divendres 3 d'abril
Inauguració de l'exposició
Concurs per a la llar d'infants de Sant Pere Pescador
Sala d'actes | A les 19.30 hores
En el decurs de la inauguració, l'equip guanyador del concurs, Estudi Albar + Ovidi Alum Gelabert, explicaran el seu projecte.

Al mes de juliol de 2008, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador va convocar un concurs per a la construcció d’un edifici destinat a Llar d’Infants en el qual s’hi van presentar 39 equips. D’aquestes, el Jurat va escollir 5 finalistes, 2 mencions especials, i un premi que es va atorgar Al treball presentat sota el lema LASAI COSIMA, de l’equip d’arquitectes format per Ovidi Alum Gelabert, Ander Aginako Arri i Amaia Celaya Álvarez. De la proposta es va valorar, molt positivament, la flexibilitat de la seva planta, fàcil d’adaptar a les necessitats municipals. Arquitectònicament es tracta d’un projecte molt racional amb uns materials de façana que s’adeqüen amb el seu entorn.

Sala d'exposicions | Del 3 d'abril al 18 de juny de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Exposicions obertes...
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Sala d'exposicions | Del 27 de març al 17 de maig de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

GIRONA

Dimarts 31 de març
Curs Problemes de construcció 2a part
Sala Rafael Masó | De 16 a 20 hores
Objectiu: Després de l’èxit de la primera part del curs Problemes de construcció, s’inicia la segona part on es tractaran nous problemes que es presenten amb certa freqüència tot i que sembla, o es suposa, que estan controlats. La prevenció per tal d’evitar-los pot raure en el projecte, l’execució, el control, l’ús o, fins i tot, el manteniment. Però el coneixement d’aquests problemes és el que pot ajudar a evitar els errors que es cometen més sovint o que no es veuen.
Curs tancat

Divendres 3 d'abril
Visita guiada a l'exposició Recursos propis
Bòlit St. Nicolau - Bòlit La Rambla | De 17 a 19 hores
Aquesta exposició produïda per Bòlit. Centre d'Art Contemporàni. Girona, indaga la pràctica de l'art com a via de producció i transmissió de coneixement: des de la recerca dels mitjans que alimentes i distribueixen la crativitat, fins a les metodologies i situacions que faciliten la participació activa del públic en els processos i els resultats artístics.
Més informació: Departament d'Activitats Culturals. Tel. 972 412 896 | cultura.gir@coac.cat

Exposicions obertes...
Exposició
Luigi Cosenza. El territori habitable

L’obra de Luigi Cosenza és un intent de retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura, perquè parteix de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges.
La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.

Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Sala d'exposicions

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Cicle de conferències Empremptes: Arquitectura
» Dimecres 13 de maig (David Mackay), 20 de maig (Elías Torres) ) i 27 de maig ((Juan Navarro Baldeweg), a les 19.30 hores | Centre Cultural La Mercè de Girona

La Peixera, proposta de Raquel Tomàs del col·lectiu Areatangent. Festival Panorama (PNRM)
» Del 18 al 31 de maig de 2009 | Olot

Visites d'Obra: Nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (Antic Santa Caterina) | Seminari del Barri Vell (Universitat de Girona)
» Properament us comunicarem les dates.
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectur

 

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Dijous 16, 23 i 30 d'abril, i 7 i 14 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Jornada TCQ2000 Exprés
» Dimarts, 28 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Aplicació del planejament i polígons
» Dimarts 26 de maig i 2 i 9 de juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí


 

  • Es lloga pis d 145 m2 útils, 5 habitacions, a l'Avinguda Jaume I de Girona. Es pot dividir en despatx i habitatge amb entrada independent. Tel. 972 204 441. Josep Ros
  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com.
 
  • II Jornada sobre Geotèrmia: Geotèrmia a l'edificació: del pou provençal a la xarxa de calor de districte. Barcelona, 21 d'abril de 2009 (Saló Construmat). Més informació: www.colegeocat.org
  • Cicle de conferències EPS: Enginyeria i Arquitectura curs 2008 - 2009. Conferència Obra arquitectònica pròpia a càrrec de l'arquitecte Rasem Badram. Girona, dijous 7 de maig de 2009, a les 12.15 h (Sala d'actes de l'EPS. Edifici P-1. Campus de Montilivi de la UdG).
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@