Del 13 al 19 d'ABRIL de 2009
Dilluns 13 Dimarts 14 Dimecres 15 Dijous 16 Divendres 17 Dissabte 18

Girona | Figueres | Olot
Tancat

ES de 16 a 20 h
Curs Problemes de construcció 2a part


ES de 17 a 20 h
PPU Ressidencials

 

O 8.45 h
Visita d'Obres
Caves Bell-lloc de Palamós

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Setmana Santa 2009
Us informem que el divendres 10 i el dilluns 13 les seus de Girona, Figueres i Olot romandran tancades.

» Visita d'obres a les Caves Bell-lloc de Palamós
Dissabte 18 d'abril de 2009 | Baixos de la Delegació, a les 8.45 hores
Amb motiu de l'exposició dels Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008 que actualment es pot veure a la sala d'exposicions de la Delegació Garrotxa - Ripollès, s'ha programat una visita d'obres a les Caves Bell - lloc de Palamós, obra de RCR Arquitectes. Durant la visita es podrà observar que no es tracta d'un recinte únic sinó, d'un passeig que permet descobrir diversos espais, el recorregut ondulant dels quals, amb planta i secció, transforma la seva dimensió.

» Per Sant Jordi regala publicacions de la Demarcació de Girona
Aquest any, la Demarcació de Girona s'uneix a la iniciativa del Departametn de Publicacions del COAC, de tenir una parada de llibres per celebrar Sant Jordi. La parada, que la trobareu davant de la Recepció de Girona, obrirà del 20 al 24 d'abril, de 9 a 15 hores. En ella hi trobareu les publicacions més recents de la Demarcació amb un 10% de descompte i, les publicacions més antigues a preus de saldo. Llistat de publicacions i preus

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» Consulta la Pia de març 109 Novetat!
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 109

» Horaris de la Demarcació
Girona: de 9 a 15 h | Figueres: de 9 a 14 h | Olot: de 9 a 14 h.
La Delegació de l'Alt Empordà romandrà tancada els dies 29 i 30 d'abril de 2009.

 

 

 

 

 

 

» Estades en l'entorn laboral:
pràctiques en despatxos professionals

El dia 20 d’abril s’obre el termini de publicació de les ofertes per acollir un estudiant d’arquitectura, en pràctiques per aquest estiu, a la plataforma web de les Estades en l’Entorn Laboral.

Les principals característiques d’aquest model de pràctiques són les següents:
1.- El marc legal és un conveni de cooperació educativa. Per tant, no hi ha cap mena de vinculació laboral amb l’estudiant ni despeses de seguretat social, ja que l’estudiant està cobert per l’assegurança escolar de la UdG.
2.- El despatx pot definir, d’acord amb un tutor de la universitat, el pla de treball i el perfil de cada plaça.
3.- Permet conèixer, en profunditat i condicions reals de treball, possibles candidats a incorporar al despatx.
4.- Una oferta atractiva en crèdits per als estudiants.
5.- Un important avantatge és la integració de les pràctiques en el calendari acadèmic de l’estudiant.
6.- El despatx acordarà, juntament amb l’estudiant, un ajut econòmic en forma de beca per tal de sufragar les despeses que pugui tenir l’estudiant durant la realització de l’estada.

Els aspectes més rellevants referents a aquesta nova convocatòria són:
1.- Durada. Entre les 220 i les 600 hores, que caldrà especificar en l'oferta.
2.- Realització. Es mantenen les 3 convocatòries de places durant el curs (3 períodes d'oferta i assignació de places): primer quadrimestre (setembre –octubre), segon quadrimestre (gener – febrer) i estiu (maig – juny).
3.- Data inici/final. Hi haurà 3 períodes d'inici de les pràctiques coincidint amb l'assignació de places de cada convocatòria. La data de finalització de l'estada podrà ser qualsevol fins al final del curs acadèmic (enguany, l’11 de setembre).
4.- Dedicació. Les data d’inici i de final de les pràctiques, i la durada s'hauran d'ajustar al següent criteri: la dedicació màxima orientativa serà de 20 hores/setmanals durant el curs i, de 40 hores/setmanals durant l'estiu.

El procediment d’assignació de places seguirà els següents passos:
1.- El despatx farà la seva oferta de places. en les dates indicades, a través de la Borsa de Treball de la Demarcació de Girona del COAC.
2.- Els estudiants d’arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona s’inscriuran com a candidats.
3.- El despatx seleccionarà candidats.
4.- Es tanquen les places i s’inicien les estades en les dates indicades.

Si esteu interessats en formalitzar una oferta haureu d’omplir la butlleta d’inscripció que us facilitaran des de la Borsa de Treball de la Demarcació de Girona del COAC.

Borsa de Treball:
Tel. 972 412 896 | borsa.gir@coac.cat

     


   
FIGUERES

Exposicions obertes...
Concurs per a la llar d'infants de Sant Pere Pescador

Al mes de juliol de 2008, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador va convocar un concurs per a la construcció d’un edifici destinat a Llar d’Infants en el qual s’hi van presentar 39 equips. D’aquestes, el Jurat va escollir 5 finalistes, 2 mencions especials, i un premi que es va atorgar Al treball presentat sota el lema LASAI COSIMA, de l’equip d’arquitectes format per Ovidi Alum Gelabert, Ander Aginako Arri i Amaia Celaya Álvarez. De la proposta es va valorar, molt positivament, la flexibilitat de la seva planta, fàcil d’adaptar a les necessitats municipals. Arquitectònicament es tracta d’un projecte molt racional amb uns materials de façana que s’adeqüen amb el seu entorn.

Sala d'exposicions | Del 3 d'abril al 18 de juny de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Dissabte 18 d'abril
Visita d'obres a les Caves Bell-lloc a Palamós
Baixos de la Delegació | 8.45 hores
A càrrec de RCR Arquitectes
A causa de la limitació de places, es donarà preferència als arquitectes de la Garrotxa - Ripollès. Cal confirmar l'assistència.
Informació | Inscripcions: Delegació Garrotxa - Ripollès. Tel. 972 272 700

Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura.

Exposicions obertes...
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Sala d'exposicions | Del 27 de març al 17 de maig de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

GIRONA

Dimarts 14 d'abril
Curs Problemes de construcció 2a part
Sala Rafael Masó | De 16 a 20 hores
Objectiu: Després de l’èxit de la primera part del curs Problemes de construcció, s’inicia la segona part on es tractaran nous problemes que es presenten amb certa freqüència tot i que sembla, o es suposa, que estan controlats. La prevenció per tal d’evitar-los pot raure en el projecte, l’execució, el control, l’ús o, fins i tot, el manteniment. Però el coneixement d’aquests problemes és el que pot ajudar a evitar els errors que es cometen més sovint o que no es veuen.
Curs tancat

Dijous 16 d'abril
Plans Parcials Urbanístics Municipals
Sala Rafael Masó | De 17 a 20 hores
Objectiu: El curs capacitarà per a la pràctica del planejament urbanístic, tant en el que respecte a l’elaboració del planejament com en la seva avaluació i aplicació. Permetrà conèixer els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació. Ajudarà a comprendre els diferents punts de vista i a interpretar la normativa vigent.
Informació | Inscripcions:
Secretaria de l'Escola Sert. Tel. 972 412 896 o esert.gir@coac.cat
Preu (IVA inclòs): 360€. Preu per arquitectes COAC i simpatitzant: 252€ | Arquitectes COAC amb menys de 3 anys de col•legiació i pre-col·legiats: 216€

Exposicions obertes...
Exposició
Luigi Cosenza. El territori habitable

L’obra de Luigi Cosenza és un intent de retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura, perquè parteix de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges.
La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.
Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Sala d'exposicions

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h

Cicle de conferències Empremptes: Arquitectura
» Dimecres 13 de maig (David Mackay), 20 de maig (Elías Torres) ) i 27 de maig ((Juan Navarro Baldeweg), a les 19.30 hores | Centre Cultural La Mercè de Girona

Conferència de l'arquitecte Ricard Turon que explicarà, entre altres projectes, l'obra Cambra de la Propietat Urbana de Sant Feliu de Guíxols
» Divendres 15 de maig de 2009 | Olot

La Peixera, proposta de Raquel Tomàs del col·lectiu Areatangent. Festival Panorama (PNRM)
» Del 22 al 30 de maig de 2009 | Olot

Visita d'Obres: Nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. Edifici Santa Caterina
» Dissabte 16 de maig, a les 11 hores | Girona. Informació i inscripcions
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura

Visita d'Obres; Seminari del Barri Vell de la Universitat de Girona.
» Dissabte 13 de juny, a les 11 hores | Girona. Informació i inscripcions
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectur


 

Jornada TCQ2000 Exprés
» Dimarts, 28 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Jornada Siber. CTE HS3
» Dimarts 12 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Jornada Tecnifusta. Estructures de fusta
» Dimecres 20 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Aplicació del planejament i polígons
» Dimarts 26 de maig i 2 i 9 de juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

 

 

 

 


 

  • Estudiant de tercer curs d'Arquitectura s'ofereix per a treballar durant els mesos d'estiu (a partir de juny). Tel. 650 137 314 David.
  • Alícia Castan Masip, arquitecta especialitzada en Arquitectura sostenible i Ecourbanisme, s'ofereix per a col·laborar en despatx d'arquitectura. Tel. 637 222 658.
  • Es lloga pis d 145 m2 útils, 5 habitacions, a l'Avinguda Jaume I de Girona. Es pot dividir en despatx i habitatge amb entrada independent. Tel. 972 204 441. Josep Ros
  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com.
 
  • Cicle de conferències EPS: Enginyeria i Arquitectura curs 2008 - 2009. Conferència Obra arquitectònica pròpia a càrrec de l'arquitecte Rasem Badram. Girona, dijous 7 de maig de 2009, a les 12.15 h (Sala d'actes de l'EPS. Edifici P-1. Campus de Montilivi de la UdG).
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@