Del 14 al 20 de desembre de 2009

Dilluns 14 Dimarts 15 Dimecres 16 Dijous 17 Divendres 18 Dissabte 19




ES 12 a 13.30 h
Presentació Construbit


 

ES 9.30 a 12 h
Llibre Blanc del Projecte

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

»Premis d’Arquitectura de Girona 2010
Una vegada més, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya convoca els Premis d’Arquitectura de Girona que volen posar en valor l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació mostrant l’esforç continuat de tots els professionals que, encara més en aquests temps difícils, fan prevaldre els valors de l’excel·lència, el rigor i la seriositat.+ informació

» Jornada tècnica redacció d'estudis i plans de gestió de residus
Sala Rafael Masó l de 12 a 13.30 hores
Xerrada de caràcter tècnic eminentment pràctic es centrarà de manera particular a desgranar obligacions i tasques que el nou Reial Decret 105/2008 encomana als tècnics.
+ informació

» Horaris de Nadal: Girona, Figueres i Olot
Durant els dies de Nadal, us confirmem que el darrer dia que podreu retirar un projecte serà el 24 de desembre de 9 a 15h, la resta de projectes s'hauran de retirar a partir del dia 7 de gener de 2010.
A Girona, els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre, de 9h a 14h, podreu lliurar projectes al registre d'entrada per tal que siguin visats posteriorment. També podreu retornar material en prèstec de la Biblioteca. Excepte aquest registre d'entrada per a visats i biblioteca, la resta de serveis romandran tancats del 25 de desembre de 2009 al 6 de gener de 2010 (ambdós inclosos). Les delegacions d'Olot i Figueres romandran tancades durant tot aquest període.

» Visat amb etiquetes
Us recordem que les etiquetes de visat d'un projecte només es poden utilitzar per la versió del treball que heu presentat al Departament de Visat de la Demarcació. Cada cop que hi hagi un canvi del projecte, cal visar-lo com a modificació o com a còpia modificada i demanar les corresponents etiquetes amb la nova data i concepte. Enganxar etiquetes antigues a versions noves del treball no visades, constitueix una manipulació que podria arribar-se a qualificar de falsedat documental, fets que eventualment poden derivar en responsabilitats deontològiques i penals.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


»
Junta General Ordinària de la Demarcació

El passat 26 de novembre, va tenir lloc la Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona del COAC en la qual es va aprovar el pressupost per al proper any 2010, es van repassar les accions realitzades aquest 2009, i es van explicar les diferents línies de treball del proper any.

1.- Evolució Econòmica
L’anàlisi de l’any que estem tancant redueix l’activitat de la Demarcació en un 63% menys que la del 2008, i fa que el pressupost del 2010 sigui un 28 % menys respecte el de 2009. Comparada amb l’evolució dels darrers quatre anys, el nivell de despesa pel 2010 queda reduïda en un 40% en relació al 2007. Amb aquests valors, també es modifica el model econòmic de la Demarcació de Girona, passant de dependre en un 88% del pressupost dels drets de visat el 2006, a fer-ho en un 57% en el nou any.

En relació a les mesures de xoc que presentàvem en la darrera Junta General Ordinària del 2008 com a reptes pel 2009, i que treballaven en tres direccions, han comportat una reducció de l’estructura pròpia de la Demarcació a través de la reducció horària i reducció salarial; s’ha consolidat la tendència a realitzar activitats de cost mínim lligades a compartir i optimitzar produccions i, finalment, hi ha hagut una aposta decidida per la formació, millorant qualitativa i quantitativament la programació de l’Escola Sert, i consolidant la perspectiva del seu íntegre autofinançament.

2.- Generació d’activitat
Amb l’expressa voluntat de seguir intentant generar activitat i projectes amb un doble fi, donar elements de treball als arquitectes i difondre l’arquitectura, en el 2009 es va firmar un conveni amb el Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona per formar professionals en la redacció dels Plans Locals d’Habitatge i posant-los a l’abast dels municipis. També es va completar el treball de sistematització documental de POUM per facilitar la feina de redacció, ordenació i control, amb un web específic, i que hem fet amb la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

El 2010 també veurà la llum l’espai web Arq2Arq, una plataforma per relacionar-nos professionalment i un espai de concentració de les diferents feines que fem els arquitectes. Per la seva banda, la DGU segueix col·laborant en la pàgina web sobre planejament per tal de que s’hi bolqui el planejament derivat de Catalunya.

3.- Projectes 2010
En el 2010 seguirem treballant en la mateixa línia d’enguany. En relació a les accions es buscarà el seu autofinançament, ja sigui mitjançant la producció per part d’altres entitats o empreses, o bé a través del seu patrocini. Així, el 2010 acollirà la 13a edició dels Premis d’Arquitectura que s’han canviat de data per afavorir la seva difusió i implicació dels agents de la cultura.

I, en darrer lloc però no per això el menys important, la Demarcació de Girona torna a apostar per acostar l’arquitectura als més petits i ho fa amb el projecte Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura que culminarà amb el primer Congrés Infantil d’Arquitectura la primavera del 2010. En aquest infants de les comarques gironines parlaran d’arquitectura i compartiran les experiències viscudes durant tot el procés del treball.

Frederic Cabré i Segarra
President

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

Divendres 18 de desembre
El llibre blanc del projecte - 1: Codi tècnic i altres normatives
DB-HS Salubritat

Sala Rafael Masó l de 9:30 a 12 hores

Cada jornada estarà organitzada en una primera hora on es farà un repàs de la normativa, i a la segona s'aplicarà a un projecte concret, (sempre el mateix) utilitzant les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fit
xes, i amb la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment. Informació i inscripcions

Exposicions obertes...

L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Sala d'exposicions |
Del 6 de novembre de 2009 al 17 de gener de 2010
La mostra, comissariada per l'arquitecte menorquí Joan Gomila, recull els plànols dels projectes més interessants concebuts a Menorca per Josep Claret, tant de les obres públiques com de les privades, executats els anys de la postguerra. Es mostren també documents originals del Pla Claret, primer document urbanístic general de la ciutat de Maó. Organitza: Demarcació de Menorca del Col·legi oficial d'Arquitectes Illes Balears i Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h


Exposició Post-Oil Cities: Girona_Escenaris de futur
Sala La Cova | Del 23 de novembre de 2009 al 10 de gener del 2010
L'objectiu del taller és analitzar i proposar intervencions per a la independització del petroli de la ciutat de Girona i la seva àrea d'influència davant dels reptes del Peak Oil i del Canvi Climàtic. A càrrec de Bea Ramo, arquitecta, Carlos Sant'Ana, arquitecte, i Lluís Sabadell, artista i comissari de Post-Oil Cities:Girona
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h
Més informació


     
   

Escola Sert: Mòdul 7- Planejament derivat IV: PMU - Plans de millora urbana
Girona 12, 19, 21 i 26 de gener i 2, 4, i 9 de febrer del 2010



 

 

 



  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).

  • Es lloga despatx de 120 m2, ben orientat, amb molta llum, a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 619 137 936 o 972 203 860 i demanar per Sra. Masramón.
 


  • ASEMAS Mutua de Seguros y Reaseguros a Prima Fija, convoca un concurs per el disseny de la nova imatge de la seva pàgina web i de l'estructura del butlleti digital d'ASEMAS. Bases concurs
  • Curs d'Urbanisme I. Girona, del 19 de novembre al 17 de desembre de 2009. Informació i inscripcions: www.apigirona.com (apartat Links d'interès).
  • Mòdul de formació Arrendaments urbans i rústics del Màster en Estudis Immobiliaris. Girona, del 24 de novembre de 2009 al 12 de gener de 2010. Informació i inscripcions


| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@