Del 10 al 16 de maig de 2010

Dilluns 03 Dimarts 04 Dimecres 05 Dijous 06 Divendres 07 Dissabte 08


ES 17 a 20 h

Google Sketchup

ES 17 a 20 h
M-8 Projectes de reparcel·lació i d'expropiació
ES 17 a 20 h
Interiors (Visita)

ES 17 a 20 h
Google Sketchup


C 18:30h
Inauguració exposició Concurs PMU.13 Ctra Barcelona Girona


 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» 4 de maig | de 10 a 19 hores: Eleccions al Col·legi d’Arquitectes
El proper dimarts 4 de maig es celebraran eleccions al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), en una jornada electoral que començarà a les 10 del matí i finalitzarà a les 19 hores. Aquest dia s’elegiran els membres que han de composar la Junta de Govern, les Juntes Directives de Demarcació, els delegats de les Delegacions i els representants a l’Assemblea. Mes informació

»Projectes seleccionats dels Premis d’Arquitectura de Girona 2010
Ja podeu consultar les vint-i-dos obres seleccionades dels Premis d’Arquitectura de Girona 2010 que han estat escollides pel Jurat format pels arquitectes Xavier Monteys, com a president, i Juan Herreros, José Morales i Rafael Moranta, com a vocals. En aquesta nova edició, la tretzena, s’han presentar un total de cent disset projectes a la modalitat única d’arquitectura. Les obres premiades es donaran a conèixer el 28 de maig, en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC. Projectes seleccionats

» Calendari fiscal del professional liberal_maig

Comença el període per fer la Declaració de la Renta MOD D100 que finalitzarà el 30 de juny. Aquesta declaració l’han de presentar tots els professionals liberals en estimació directa, tant normal com simplificada.

 

» Exposició sobre el Concurs Pla de Millora Urbana núm. 13 – Carrer de Barcelona de la Ciutat de Girona

La sala d’exposicions La Cova de la Demarcació de Girona del COAC acull l’exposició sobre el Concurs Pla de Millora Urbana núm. 13 – Carrer de Barcelona de la Ciutat de Girona que va convocar l’Ajuntament de Girona i que va fallar el passat 27 d’abril.

La mostra dóna a conèixer les cinc propostes finalistes entre les quals hi trobem “Via verda – Fent Ciutat” redactada per l’equip Taller d’Arquitectura i Territori SLP que n’ha resultat la guanyadora. El Jurat ha escollit aquest projecte perquè reforça l’eix vertebrador del c/ Barcelona així com la resposta al canvi d’escala del conjunt al parc lineal que pot generar-se al costat oest del sector, i alhora garanteix la continuïtat urbana entre el Barri de Sant Narcís i el Barri de Sant Pau. A parer del jurat, la proposta resol adequadament la façana al c/Barcelona formalitzant una discontinuïtat en la linealitat, que genera l’espai destinat a equipament, convertint-se en el pol d’activitat del sector i la ròtula entre els diferents espais públics a banda i banda del sector.

La resta de propostes finalistes han estat les presentades per: UTE: ACXT – IDOM – Bardají i Teixidor sota el lema ” Sistema Central”; Francesc Hereu i Joaquim Español Arquitectes SCP sota el lema “Zeta”; Land Urbanisme i Projectes SLP sota el lema “Gir-Unir” i Ferran Navarro sota el lema “Bon dia”.

L’exposició es complementa amb els treballs que els alumnes de 3r d’Arquitectura de la Universitat de Girona del curs 2007 / 2008, en l’assignatura Urbanística III, van realitzar per analitzar aquesta mateixa zona en el marc del planejament i en el compromís de la sostenibilitat, intentant aproximar els treballs de l’estudiant al món professional. Els objectius a què es va haver de respondre van ser establir l’instrument urbanístic que possibilités una ordenació global com a conseqüència del soterrament del ferrocarril; establir una nova ordenació i ús del sòl amb l’edificació amb façana a la Carretera Barcelona i l’espai lliure entre els edificis i les vies, així com un nou sistema viari complementari a l’existent; i garantir la cessió lliure i gratuïta de l’espai lliure públic necessari.

Del 30 d’abril al 16 de maig de 2010
Sala La Cova i espai del primer pis de la Demarcació de Girona del COAC
Horari: feiners de 9 a 15 hores.



 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dilluns 3 i Dimecres 5 de maig
Google Sketchup - renderitzacions
Aula d'informàtica | de 16 a 20 h
La utilització d'aquest programa gratuït, pensat per a modelar en 3D de forma ràpida i intuïtiva, totalment compatible amb arxius de CAD, i de fàcil aprenentatge. Pensat no només en aixecar colums sinó per a dissenyar directament 3D.
Dimarts 4 de maig
M-8 Aplicació del planejament II : Projectes de reparcel·lació i d'expropiació
Facilitar els coneixements i les capacitats per intervenir profesisonalment en la gestió urbanística, a traves d'exercicis de reparcel·lació i expropiació en les diferents classes de sol: constitució de les entitats urbanístiques col·laboradores: projectes de taxació conjunta i valoracions en règim d'equidistribució de beneficis i càrregues.

Exposicions obertes...


Concurs Pla de Millora Urbana núm. 13 – Carrer de Barcelona de la Ciutat de Girona
Del 30 d’abril al 16 de maig de 2010 | Sala La Cova i espai del primer pis
Horari: feiners de 9 a 15 hores.| Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer les cinc propostes finalistes del concurs que es complementen amb els treballs que els alumnes de 3r d’Arquitectura de la Universitat de Girona del curs 2007 / 2008, en l’assignatura Urbanística III, van realitzar per analitzar aquesta mateixa zona en el marc del planejament i en el compromís de la sostenibilitat, intentant aproximar els treballs de l’estudiant al món professional.

Temps de flors 2010: A flor de pell
Del 7 al 16 de maig de 2010 | Sala d’exposicions
Horari: feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït
L’Escola d’Art Floral de Catalunya presenta una exposició en la qual una selecció de treballs de joieria floral inspirats en alguna part del cos humà, interpreten el cos com a suport en el qual l’objecte floral es considera una segona pell.

Temps de flors 2010: Entre patis – Surt a regar!!
Del 7 al 16 de maig de 2010| Sala La Cova
Horari: feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït
El pati interior de l'edifici de la Pia Almoina es transforma en una finestra oberta a una plaça de barri, a on ens quatre xiprers centenaris cobren protagonisme, transformant-se en quatre balcons plens de vida, quotidianitat i color.

 
   

Escola Sert: Aplicació pràctica LIDER
Girona 12, 19, i 26 de maig, i 2 de juny de 2010, de 17 a 20h. Informació

Escola Sert: Aplicació pràctica CALENER
Girona 7, 14, 21 i 28 de juny de 2010, de 17 a 20h. Informació

 


Escola Sert: Arquitectes municipals de petits municipis
Girona, 3, 10, i 17 de juny, 1, 8, i 15 de juliol, 16, 23 i 30 de setembre i 7, 14, 21, i 28 d'octubre de 2010- Informació i inscripcions

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.

 

 

     

  • Passat, present i futur dels recs de Banyoles. Dissabte 15 de maig de 2010, al migdia. Centre d'Estudis Comarcals (Plaça Font, 11. Banyoles). Més informació: Oriol Rosselló. Tel 657 856 345 o www.bangolo.com
  • Curs Intervencions en edificis particulars en mal estat, a càrrec de Fèlix Ruiz Gorrindo, arquitecte tècnic. Dates: 12 de març, 30 d’abril, 28 de maig i 11 de juny de 2010. Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Organitza: Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona. Inscripció gratuïta, Més informació

| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@