Del 31 de maig al 6 de juny de 2010

Dilluns 31 Dimarts 01 Dimecres 02 Dijous 03 Divendres 04 Dissabte 05



ES 17 a 20 h
Modul 8 - Aplicació del planejament II

ES 17 a 20 h
Aplicació pràctica LIDER

ES 9:30 a 14h i de 15:30 a 17:30h
Arquitectes municipals de petits municipis

 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Exposició itinerant HABITATGE / CAT a Olot, Salt i Figueres
El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha promogut l’exposició itinerant Habitatge / Cat que recorrerà més de vint municipis de Catalunya, amb l’objectiu d’informar a la ciutadania de les mesures i solucions que ofereix la Generalitat de Catalunya en relació a l’accés a l’habitatge, la qualitat i la innovació i el pla de futur. A les comarques de Girona, aquesta mostra es trobarà a Olot del 18 al 23 de maig (Firal), a Salt del 25 al 30 de maig (Pl. President Lluís Companys), i a Figueres del 7 al 13 de juny (Rambla). Complementant l’exposició, el 27 de maig (19h), el Centre Cultural la Mercè de Girona acollirà la conferència “L’habitatge i l’espai comunitaris necessaris i desitjats al segle XXI”, a càrrec de la doctora arquitecta Anna Bofill Levi.

» El Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres (CIE) ubicat a la Delegació de l’Alt Empordà
El passat 13 de maig, es va inaugurar el Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres ubicat, temporalment, a la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC. Aquest centre és una experiència pilot del programa europeu transfronterer “Transversalis” i té per objectiu afavorir la innovació i l’emprenedoria a les empreses i professionals de la zona, i seu una eina de relació i intercanvi d’empreses situades a cada costat de la frontera. Amb aquesta col·laboració, es segueix compartint inquietuds i recursos amb altres intitucions, i alhora treballant per obtenir ingressos i poder finançar les activitats de la Demarcació.

» Cicle Cinema i Arquitectura
La Fundació Rafael Masó ha organitzat per aquest mes de maig el cicle Arquitectures de cinema a través del qual es projectaran pel·lícules on l'arquitectura n'és la protagonista. Així s’hi podran veure The Fountainhead (El Manantial), de King Vidor, presentada per Arcadi Pla (4.05.2010); Sketches of Frank Gehry (Apuntes de Frank Gehry), de Sidney Pollack, presentada Joan Falgueras (12.05.2010); L’ami de mon amie (El amigo de mi amiga), d'Eric Rohmer, presentada per Josep Fuses (18.05.2010); i Sossen, Arkitekten och det Skruvade Huset (El socialista, el arquitecto y la turing torso), de Fredrik Gertten, presentada per Joaquim Español (26.05.2010).

» Calendari fiscal del professional liberal_maig
Comença el període per fer la Declaració de la Renta MOD D100 que finalitzarà el 30 de juny. Aquesta declaració l’han de presentar tots els professionals liberals en estimació directa, tant normal com simplificada.

»Tancament temporal de l’aparcament
Durant tota la setmana del 7 al 13 de juny, l’aparcament de la seu a Girona del Coac romandrà tancat. Aquest espai, juntament amb la planta baixa per un període més limitat, s’ha llogat per a la producció d’una pel·lícula que durant aquests dies es filmarà als carrers del Barri Vell gironí. Tot i això, s’han reservat 3 places per a ús exclusiu dels col·legiats que vingueu a visar o fer gestions curtes. Esperem que el bon ús d’aquestes places permeti minimitzar les molèsties que aquesta situació us pugui generar. Per a més informació, contacteu amb el Secretari Tècnic.


 

» Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010
El proper divendres 28 de maig (19.30 hores) es faran públics, en un acte obert a la ciutadania, els premiats de l’edició d’enguany dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010. Aquest dia representa el moment culminant d’uns premis que arriben a la seva tretzena edició amb una salut excel·lent, com ho demostren les més de cent disset propostes que s’hi varen presentar, de les quals vint-i-dues opten a ser les guardonades.

En aquesta nova edició, els Premis incorporen el nou Premi del Jurat de la Cultura, on prop de trenta professionals del món de la gestió i comunicació cultural han opinat i votat els projecte que, d’entre els vint-i-dos seleccionats, els ha semblat més interessant per els motius que ells mateixos ens expliquen. També, aquest any, els premis han eliminat les quatre categories que els havien acompanyat des dels seus inicis, per unir-se en una de sola, la d’Arquitectura, en la qual hi haurà tres premis i les mencions que el Jurat hagi cregut oportunes.

Una vegada més, doncs, la Demarcació de Girona del COAC vol posar en valor l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació mostrant l’esforç continuat de tots els professionals que, encara més en aquests temps difícils, fan prevaldre els valors de l’excel·lència, el rigor i la seriositat.

Lliurament dels Premis d’Arquitectura 2010 + Inauguració de l’exposició
Divendres 28 de maig de 2010 | 19. 30 hores
Seu de la Demarcació de Girona del COAC


 

 

 

 

 

 

 



 

 


 




 

 

 

 



 

GIRONA

Dimarts 2 de juny
M-8 Aplicació del planejament II : Projectes de reparcel·lació i d'expropiació
Facilitar els coneixements i les capacitats per intervenir profesisonalment en la gestió urbanística, a traves d'exercicis de reparcel·lació i expropiació en les diferents classes de sol: constitució de les entitats urbanístiques col·laboradores: projectes de taxació conjunta i valoracions en règim d'equidistribució de beneficis i càrregues.

Dimecres 3 de juny
Aplicació pràctica LIDER
Curs dirigit a professionals que vulguin introduir-se en el coneixement de l'eina oficial per al compliment de la limitació de la demanda energètica, i utilitzar-la a més com a software per millorar el disseny i prestacions de l'edifici a través d'un exercici pràctic


Dijous 4 de juny
Arquitectes municipals petits municipis
L'objectiu d'aquest Curs és conèixer i aprofundir en les matèries pròpies de l'Administració local relacionades amb el desenvolupament de la funció de l'Arquitecte municipal. L'activitat s'adreça als arquitectes municipals que presten els seus serveis en municipis petits o mitjans, que són la gran majoria de les comarques de Girona i als que volen ser-ho.


Exposicions obertes...


Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010
Del 28 de maig al 12 de setembre de 2010 | Sala d’exposicions
Horari: feiners de 9 a 15 hores.| Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer les obres premiades i finalistes dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i propiciar, Aixa, el debat en la nostra societat plural i participativa.


Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura
Del 28 de maig al 27 de juny de 2010 | Sala d’exposicions La Cova
Horari: feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer el material que els estudiants de les escoles de la província de Girona que han participat en el projecte educatiu Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura, han generat durant tot el procés de treball.



     
   

Escola Sert: Aplicació pràctica CALENER
Girona 7, 14, 21 i 28 de juny de 2010, de 17 a 20h. Informació


 


 

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.
  • Es lloga despatx en un local compartit per un arquitecte i un fotògraf a la zona Parc del Migdia de Girona. Interessats trucar al telefon 645 727 979 o 620 985 255. Xavi

 

 
  • Passat, present i futur dels recs de Banyoles. Dissabte 15 de maig de 2010, al migdia. Centre d'Estudis Comarcals (Plaça Font, 11. Banyoles). Més informació: Oriol Rosselló. Tel 657 856 345 o www.bangolo.com
  • Curs Intervencions en edificis particulars en mal estat, a càrrec de Fèlix Ruiz Gorrindo, arquitecte tècnic. Dates: 12 de març, 30 d’abril, 28 de maig i 11 de juny de 2010. Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Organitza: Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona. Inscripció gratuïta, Més informació

| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@