Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 06
de l'8 al 14 de febrer de 2016
logo
logologo
       
 
Dilluns 08
Dimarts 09
Dimecres 10
Dijous 11
Divendres 12

Dissabte 13

 

CURS:ITE 2.0  

JORNADA: TCQ 2000 PER BIM

   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

CURS: ITE 2.0. RECONEIXEMENT I AVALUACIÓ D'EDIFICIS EXISTENTS
Com hem de respondre professionalment a la Inspecció d'Edificis d'Habitatges? Marc legislatiu, reconeixement, avaluació i gestió. Totes les respostes en aquest curs que s'impartirà els dies 26 de gener, 2 i 9 de febrer de 2016. Inscripcions i més informació a aquí.

JORNADA: TCQ 2000 PER BIM
Tot el que necessites saber sobre la nova versió 5.0 del programari TCQ2000 preparada per al treball en entorns BIM. Es presentaran exemples pràctics. Dijous 11 de febrer de 10 a 12h. GRATUÏT.
Inscripcions i més informació a aquí.

AVANÇ CALENDARI

CONFERÈNCIA: PEREDA PEREZ ARQUITECTOS
El dijous 18 de febrer a les 19.30h, aquest estudi d'arquitectura de Navarra ens parlarà de la seva obra més recent.
<Descarrega el targetó>
<+info>.

CICLE INTESIS: LES VEUS DELS MONESTIRS
El dijous 25 de febrer a les 19.30h, es presentarà la Tesi del Dr. Arquitecte Genaro González Baixauli "Estudi acústic dels monestirs cistercencs masculins del Camp de Tarragona" <Descarrega el targetó> <+info>

CURS: CEE EDIFICIS TERCIARIS
Una expicació pràctica de totes les eines a l'abast per a realitzar la certificacio energètica en edificis terciaris. Preus especials per arquitectes de la Demarcació de Tarragona. Dies 29 de febrer, 7 i 14 de març. Inscripcions i més informació aquí.

JORNADA: ENDESA
Com podem millorar els tràmits que s'han de fer amb Endesa i com optimitzar les instal·lacions elèctriques dels nostres edificis? Totes les Respostes en aquesta jornada que es farà el dimarts 8 de març a la Demarcació. Aviat us en donarem més detalls.

EXPOSICIÓ: TRAHNTEM LAPIDES MMXVI
Un recull del treball dels alumnes de l'Escola d'Arquitectura de Reus dedicat a la patologia i rehabilitació d'edificis. Podeu veure aquesta exposició del 10 de març al 29 d'abril. La conferència inaugural serà el dijous 10 de març <Descarrega el targetó> <+info>

DIXIELAND: EL BARHAUS ORGANITZA UN SOPAR CONCERT
Emmarcat en el 21è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, el Restaurant Barhaus organitza un sopar a la Sala d'Actes de la Demarcació que comptarà amb l'actuació musical del grup Stromboli Jazz Band. Dijous 17 de març. Cal inscriure's aquí.

BÈLGICA: SESSIONS D'URBANISME COMPARAT
Dimarts 29 de març a les 19.30h, conferència a càrrec de Kevin Penalva Halpin. A la regió de Brussel·les, s'estan portant a terme estudis estratègics urbans que poden ser interessants de contrastar amb la pràctica de l'urbanisme a Catalunya. Coorganitza AAUC.

CONFERÈNCIA: MIQUEL LACASTA
El dijous 31 de març a les 19.30h, l'estudi d'arquitectura archikubik ens parlarà dels seus últims projectes i de l'edifici d'habitatges a "Ivry-Sur-Seineensque" (França) que recentment ha rebut el premi FAD 2015.

JORNADA: EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EINA CERMA
Es donaran detalls sobre les novetats normatives en eficiència energètica i s'explicarà com utilitzar el programa CERMA de manera òptima. Dimarts 5 d'abril de 9.30 a 13.30h.
Inscripcions i més informació aquí.

CICLE INTESIS: ANÀLISI FRACTAL DE LES CATEDRALS GÒTIQUES
El dijous 7 d'abril de 2016 a les 19.30h, es presentarà la Tesi del Dr. Arquitecte Albert Samper Sosa "Catedrals Gòtiques no solament es regeixen per patrons geomètrics clàssics, també per un patró determinat per la dimensió fractal. <Descarrega el targetó> <+info>

CURS: Compliment normatiu opció general, CTE HE0, HE1 i Certificació energètica, Eina Unificada HULC.
S'explicarà com assolir, de manera pràctica, el coneixement i l'ús de l'Eina Unificada Lider i Calener HULC. Dies 12 i 19 d'abril -de 9.30 a 13.30h i de 15 a 19h- Inscripcions i més informació aquí.

JORNADES DE REPÀS DEL CODI TÈCNIC
Es faran 5 jornades de 4 hores cadascuna: SI, RSCIEI, HS, HR, i SUA. Una explicació de cadascun dels DB's i un repàs de les últimes modificacions que s'han produït en el text normatiu. Dies 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 10 a 14h. Inscripcions i més informació aquí.

 

EXPOSICIÓ: CASA, TERRITORI, PAISATGE
Dibuixos, estudis i projectes a l'illa d’Eivissa, 1994-2014. Stefano Cortellaro. Podeu veure aquesta exposició del 14 de gener a l’11 de març de 2016. <Descarrega el targetó>
<+info>

EXPOSICIÓ: IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A FALSET
Del 15 de gener al 26 de febrer de 2016 podrem visitar l'exposició al Castell de Falset. Una mostra de les obres guardonades en cadascuna de les modalitats de la IX edició d'aquests premis.
<+info>

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat desembre 2015> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

EXPOSICIÓ: IMATGES DE POBLET
Un recull de fotografies del Monestir de Poblet que van ser preses durant la primera meitat de segle XX. L'exposició es podrà veure del 16 d’octubre de 2015 al 4 de març de 2016 a la Sala Barhaus.
<Descarrega el targetó> <+info>

     
destacat  de la setmana
   

PREMIS TARRAGONÈS 2016
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 29 de juliol de 2015. <+info>

20 ANYS DE PREMIS de l' AJAC Joves Arquitectes de Catalunya
Taula rodona amb tots els premiats de l'última edició i presentació dels Premis AJAC X. Dia: 11 de febrer a les 19.15h. Lloc: Claustre central de l’Arts Santa Mònica.
<+info>

 

PREMI EUROPEU DE L'ESPAI PÚBLIC URBÀ
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona convoca la 9a edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà <+info>
Període de sol·licitud: Del 21/01/2016 al 22/02/2016.
Bases (BOP Barcelona de 20.01.2016)

     
destacat  de la setmana
   

LA REGULACIÓ DE LA INSPECCIÓ URBANÍSTICA ÉS COMPETÈNCIA AUTONÒMICA
La Sentència del Tribunal Constitucional de 21 de gener declara inconstitucionals i nuls alguns articles i disposicions del Reial Decret-Llei 8/2011 d’1 de juliol. Nota de premsa.
El Tribunal Constitucional considera que la inspecció dels edificis no té una finalitat de consecució d’objectius de política econòmica general, sinó que és una tècnica o instrument urbanístic, i com a tal és competència de les Comunitats Autònomes, i no de l’Estat.

NOVES PUBLICACIONS DEL MINISTERI DE FOMENT ACCESSIBLES DES DEL WEB
La Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment informen dels últims estudis i publicacions a què es poden consultar a través del portal web del Departament. > Sectors Residencials a Espanya 2014. > Butlletí Especial Lloguer Residencial. > Actualització de l'Atles Digital de les Àrees Urbanes.

 

REPARACIÓ ESTRUCTURAL EN EDIFICIS EXISTENTS
Nova taula d’interpretació de la normativa de seguretat contra incendis. DT-13. Sobre Intervenció de reparació estructural en edificis existents.

 
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu T@R |