Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 45
del 8 al 14 de novembre de 2021
 
       
 
Dilluns 08

Dimarts 09

Dimecres 10
Dijous 11
Divendres 12

Dissabte 13

 

CURS
PLANEJAMENT URBANÍSTIC
15:30 - 19:30h

 

 

 

CURS
DIRECCIÓ D'OBRA
16:00 - 20:00h

CONFERÈNCIA
DE L'ESTUDI SOL89
19:30h


CURS
PLANEJAMENT URBANÍSTIC

10:00 - 14:00h

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

ENCUENTROS EXPANDIDOS - CONFERÈNCIA DE L'ESTUDI SOL89
El dijous 11 de novembre a les 19:30h, els arquitectes María González i Juanjo López de la Cruz, a través de diverses obres i concursos, il·lustren algunes idees entorn del límit de l'arquitectura, la trobada entre el públic i el privat i els espais intermedis. Inscripcions i més informació.

CURS: DIRECCIÓ D'OBRA
Curs per assolir les bases per a un correcte seguiment del procés de construcció. Aquest curs donarà les bases per a realitzar un seguiment dels processos, els estudis i els documents necessaris. Dies 11, 18 i 25 de novembre de 16 a 20h. Més informació.

CURS: PLANEJAMENT URBANÍSTIC
Curs per aprofundir en la teva formació en urbanisme. Es donarà una visió general del planejament urbanístic i amb més detall d'altres figures de planejament. Dies 28 de setembre, 5,19,26 d'octubre i 2,9,13 de novembre de 15:30 a 19:30h. Més informació.

CURS DE CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL: LA PEDRA
Curs per a saber tractar la pedra en la restauració d'edificis patrimonials. Reconeixement, diagnòstic, sistemes constructius, neteja, consolidació, etc. Dies 7,14,21,28 d'octubre de 16 a 20h i dissabte de 10 a 14h. Més informació.

 

HORARI / ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA
Les oficines del COAC Tarragona estan obertes els dilluns, dimecres i divendres, de 8h a 15h, i dimarts i dijous de 8h a 18h de la tarda. Si t'has d'adreçar al Col·legi presencialment, cal que demanis cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona #coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona

VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

ATENCIÓ DE CONSULTES D'ASEMAS A TARRAGONA
Us recordem que un cop al mes, ASEMAS disposa d'atenció presencial a la Demarcació de Tarragona del COAC. Aquest mes, atendran consultes personalitzades el dimecres 10 de novembre, al matí, a les oficines de la Demarcació.

     
destacat  de la setmana
   

JUNTA GENERAL ORDINÀRIA
Es convoca a tots els col·legiats de la Demarcació de Tarragona del COAC a la Junta General Ordinària que tindrà lloc el dimarts 16 de novembre de 2021 a les 18:30h, en primera convocatòria, i a les 19:00h, en segona, a la seu de la Demarcació. <Convocatòria> <Acta G67>

BENVINGUDA ALS NOUS COL·LEGIATS
El dimarts 16 de novembre, després de la Junta General, es celebrarà l'acte de benvinguda als nous arquitectes col·legiats a la Demarcació de Tarragona del COAC.
Rebreu una invitació on podreu confirmar la vostra assistència.

 

JORNADA TÈCNICA SIBER - GRATUÏTA
El dimarts 23 de novembre a les 17:00h, l'empresa Siber imparteix una jornada sobre l'impacte dels sistemes de ventilació en la nova edificació per a garantir la salut i confort. Normativa, solucions, innovació i digitalització mitjançant metodologia BIM. Inscripcions i més informació.

     
destacat  de la setmana
   

II CONCURS INTERNACIONAL InstaFASota
La Fundació Alejandro de la Sota presenta el seu II Concurs Internacional InstaFASota, amb el títol Alejandro de la Sota: llindars. La data límit de lliurament serà el 15 de novembre a las 23:59 h. Bases de la convocatòria.

 

CONCURS JOVES ARQUITECTES I ESTUDIANTS
Viabizzuno, patrocinador d'Arquitectes per l'Arquitectura, organitza un concurs adreçat a arquitectes graduats en els anys 2019 i 2020. Les sol·licituds d'admissió a aquest concurs han d'enviar-se abans del 30 de novembre de 2021. Més informació.

     
destacat  de la setmana
   

ACLARIMENTS DELS CERTIFICATS D’HABITABILITAT – AGÈNCIA DE L’HABITATGE
El Decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat, en l’article 15 “Tramitació de la cèdula per a segona i posteriors ocupacions”, en l’apartat 3, diu: ”Per sol·licitar la cèdula s’ha de presentar un certificat d’habitabilitat, subscrit per un tècnic o tècnica competent, en el qual cal expressar que l’habitatge té les condicions d’habitabilitat exigides per aquest Decret.”
Aquests certificats els ha de signar un tècnic/a competent i el visat no és obligatori. Cal recordar que és obligatòria la col·legiació per exercir la professió, i també per emetre certificats d’habitabilitat s’ha d’estar col·legiat/da.
Si en la sol·licitud de cèdula, no hi consta cap “tràmit col·legial” (número de registre o visat) cal portar un certificat del col·legi oficial corresponent on s’acrediti que el tècnic/a està col·legiat/da i pot exercir la professió (certificat d’habilitació professional).

ENTRA EN VIGOR LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D'INSTAL·LACIONS TÈRMIQUES EN EDIFICIS. RITE
L'1 de juliol va entrar en vigor el Reial Decret 178/2021, pel qual es modifica el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (BOE 24.03.2021), així com la posterior modificació introduïda pel Reial Decret 390/2021. <+info>

PUBLICADA AL BOE LA NOVA LLEI DE CANVI CLIMÀTIC I TRANSICIÓ ENERGÈTICA
El 22 de maig de 2021 va entrar en vigor la Llei 7/2021, de canvi climàtic i transició energètica, que entre altres aspectes, destaca el foment de l'eficiència energètica en la construcció i rehabilitació d'edificis, la promoció d'una mobilitat sense emissions, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric, o la incorporació en tota constractació pública de criteris mediambientals i de sostenibilitat energètica. <+info>

L'OCT ACTUALITZA L'EXEMPLE DE MEMÒRIA DEL PROJECTE D'UN EDIFICI D'HABITATGES
Descarrega la memòria amb les novetats que incorpora el CTE.

 

S'ACTUALITZA EL PROCEDIMENT BÀSIC PER A LA CERTIFICACIÓ DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS
En data 2 de juny, s'ha publicat al BOE el Reial Decret 390/2021, d'1 de juny, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis. Aquest Reial Decret actualitza la normativa del 2013 i introdueix canvis per accelerar la rehabilitació energètica de l'edificació, en línia dels objectius del Pla Nacional Integat d'Energia i Clima (PNIEC) <+info>

DOCUMENT TINSCI: "Modificació significativa"
La Taula per a la Interpretació de la Normativa de Seguretat Contra Incendis ha publicat el document DT-17, que té com a finalitat clarificar els criteris que defineixen quan un canvi, reforma o ampliació d'un establiment, activitat, infraestructura o edifici existent ha de considerar-se modificació significativa a efectes de determinar si precisa d'una nova intervenció prèvia i de comprovació per part de la DGPEIS o un nou informe preceptiu per part del SPEIS (Barcelona). <+info>

ES POSA EN MARXA UN FORMULARI EN LÍNIA PER A CONSULTES TÈCNIQUES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS
S’ha posat en marxa un formulari electrònic per centralitzar les consultes relacionades amb els expedients de prevenció d’incendis en els establiments, activitats, infraestructures i edificis. A través del formulari podeu fer consultes tècniques relatives a l'aplicació de la normativa tècnica en els projectes de seguretat en cas d'incendi. Aquest serà també el canal per sol·licitar una visita amb el personal tècnic o per saber l’estat de l’expedient. <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
Convocatòria per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges. Termini de presentació: 20 de desembre de 2021. <+info>

 

logo
© 2021 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.