Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 47
del 22 al 28 de novembre de 2021
 
       
 
Dilluns 22

Dimarts 23

Dimecres 24
Dijous 25
Divendres 26

Dissabte 27

 

JORNADA TÈCNICA SIBER
17:00 - 18:30 h

 

 

 

CURS
DIRECCIÓ D'OBRA
16:00 - 20:00h

PRESENTACIÓ LLIBRE
19:00h

 


 

 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

VEREDICTE DE LA XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
MOSTRA D’ARQUITECTURA DE TARRAGONA
Es fa pública l'acta del jurat amb el veredicte de les obres finalistes i premiades d'aquesta Biennal. Consulta totes les obres guardonades en aquest certamen. <+info>

JORNADA TÈCNICA SIBER - GRATUÏTA
El dimarts 23 de novembre a les 17:00h, l'empresa Siber imparteix una jornada sobre l'impacte dels sistemes de ventilació en la nova edificació per a garantir la salut i confort. Normativa, solucions, innovació i digitalització mitjançant metodologia BIM. Inscripcions i més informació.

CURS: DIRECCIÓ D'OBRA
Curs per assolir les bases per a un correcte seguiment del procés de construcció. Aquest curs donarà les bases per a realitzar un seguiment dels processos, els estudis i els documents necessaris. Dies 11, 18 i 25 de novembre de 16 a 20h. Més informació.

CURS DE CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL: LA PEDRA
Curs per a saber tractar la pedra en la restauració d'edificis patrimonials. Reconeixement, diagnòstic, sistemes constructius, neteja, consolidació, etc. Dies 7,14,21,28 d'octubre de 16 a 20h i dissabte de 10 a 14h. Més informació.

 

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el llistat de noves adquisicions de novembre 2021, dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

HORARI / ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA
Les oficines del COAC Tarragona estan obertes els dilluns, dimecres i divendres, de 8h a 15h, i dimarts i dijous de 8h a 18h de la tarda. Si t'has d'adreçar al Col·legi presencialment, cal que demanis cita prèvia al 977249367 o al correu tarragona@coac.net.

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona #coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona

VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

     
destacat  de la setmana
   

CURS ENERGIES RENOVABLES, CRITERIS I CÀLCULS (2a edició)
Saps com implantar les energies renovables en els teus projectes?
Apunta't al curs que oferirem a principis de 2022 al COAC de Tarragona. Direcció docent a càrrec d'Arcadi de Bobes Picornell.
Aviat més informació.

   
     
destacat  de la setmana
   

PRESENTACIÓ LLIBRE: EL INFIERNO EMPIEZA AQUÍ
El dijous 25 de novembre a la sala d'actes de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es presenta el llibre El infierno empieza aquí de Luisa González, una novel·la inspirada en el misteri de 'las caras de Bélmz'. <inscripcions> <targetó> <+info>

CONVOCATÒRIA D'UNA BORSA D'ARQUITECTES
L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat les bases de la convocatòria d'una borsa d'arquitectes per cobrir les necessitats de present i futur dels seus serveis tècnics de Territori.
<Bases de la convocatòria> <Sol·licitud d'admissió a la convocatòria>

SEMINARI URV - LA IMATGE MEDIEVAL EN EL PRESENT: ELS REPTES DE LA RESTAURACIÓ
El dia 17 i 24 de novembre en la Facultat de Lletres del Campus Catalunya, es realitza el seminari "La imatge medieval en el present: els reptes de la restauració". Més informació.

 

CONCURS RE THINK HOTEL
Grupo Habitat Futura i Tsmedia organitzen el concurs Re Think Hotel, dirigit als projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera espanyola ja executats o per executar. Candidatures fins al 30 de novembre del 2021. Bases de la convocatòria.

CONCURS JOVES ARQUITECTES I ESTUDIANTS
Viabizzuno, patrocinador d'Arquitectes per l'Arquitectura, organitza un concurs adreçat a arquitectes graduats en els anys 2019 i 2020. Les sol·licituds d'admissió a aquest concurs han d'enviar-se abans del 30 de novembre de 2021. Més informació.

I CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA DE FORMACIÓ PEL TREBALL
La fundació arquia presenta la I Convocatòria del Programa de Formació per al treball, que ofereix beques de matrícula per a promoure la formació especialitzada de persones que tinguin reconeguda una discapacitat. Data límit fins a l'1 de desembre de 2021. Més informació.

     
destacat  de la setmana
   

ACLARIMENTS DELS CERTIFICATS D’HABITABILITAT – AGÈNCIA DE L’HABITATGE
El Decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat, en l’article 15 “Tramitació de la cèdula per a segona i posteriors ocupacions”, en l’apartat 3, diu: ”Per sol·licitar la cèdula s’ha de presentar un certificat d’habitabilitat, subscrit per un tècnic o tècnica competent, en el qual cal expressar que l’habitatge té les condicions d’habitabilitat exigides per aquest Decret.”
Aquests certificats els ha de signar un tècnic/a competent i el visat no és obligatori. Cal recordar que és obligatòria la col·legiació per exercir la professió, i també per emetre certificats d’habitabilitat s’ha d’estar col·legiat/da.
Si en la sol·licitud de cèdula, no hi consta cap “tràmit col·legial” (número de registre o visat) cal portar un certificat del col·legi oficial corresponent on s’acrediti que el tècnic/a està col·legiat/da i pot exercir la professió (certificat d’habilitació professional).

ENTRA EN VIGOR LA MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D'INSTAL·LACIONS TÈRMIQUES EN EDIFICIS. RITE
L'1 de juliol va entrar en vigor el Reial Decret 178/2021, pel qual es modifica el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis (BOE 24.03.2021), així com la posterior modificació introduïda pel Reial Decret 390/2021. <+info>

PUBLICADA AL BOE LA NOVA LLEI DE CANVI CLIMÀTIC I TRANSICIÓ ENERGÈTICA
El 22 de maig de 2021 va entrar en vigor la Llei 7/2021, de canvi climàtic i transició energètica, que entre altres aspectes, destaca el foment de l'eficiència energètica en la construcció i rehabilitació d'edificis, la promoció d'una mobilitat sense emissions, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric, o la incorporació en tota constractació pública de criteris mediambientals i de sostenibilitat energètica. <+info>

L'OCT ACTUALITZA L'EXEMPLE DE MEMÒRIA DEL PROJECTE D'UN EDIFICI D'HABITATGES
Descarrega la memòria amb les novetats que incorpora el CTE.

 

S'ACTUALITZA EL PROCEDIMENT BÀSIC PER A LA CERTIFICACIÓ DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS
En data 2 de juny, s'ha publicat al BOE el Reial Decret 390/2021, d'1 de juny, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis. Aquest Reial Decret actualitza la normativa del 2013 i introdueix canvis per accelerar la rehabilitació energètica de l'edificació, en línia dels objectius del Pla Nacional Integat d'Energia i Clima (PNIEC) <+info>

DOCUMENT TINSCI: "Modificació significativa"
La Taula per a la Interpretació de la Normativa de Seguretat Contra Incendis ha publicat el document DT-17, que té com a finalitat clarificar els criteris que defineixen quan un canvi, reforma o ampliació d'un establiment, activitat, infraestructura o edifici existent ha de considerar-se modificació significativa a efectes de determinar si precisa d'una nova intervenció prèvia i de comprovació per part de la DGPEIS o un nou informe preceptiu per part del SPEIS (Barcelona). <+info>

ES POSA EN MARXA UN FORMULARI EN LÍNIA PER A CONSULTES TÈCNIQUES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS
S’ha posat en marxa un formulari electrònic per centralitzar les consultes relacionades amb els expedients de prevenció d’incendis en els establiments, activitats, infraestructures i edificis. A través del formulari podeu fer consultes tècniques relatives a l'aplicació de la normativa tècnica en els projectes de seguretat en cas d'incendi. Aquest serà també el canal per sol·licitar una visita amb el personal tècnic o per saber l’estat de l’expedient. <+info>

AJUTS PER AL FINANÇAMENT D'OBRES DE REHABILITACIÓ
Convocatòria per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges. Termini de presentació: 20 de desembre de 2021. <+info>

 

logo
© 2021 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.