Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 51
del 19 al 25 de desembre de 2022
logo
       
Dilluns 19 Dimarts 20 Dimecres 21 Dijous 22 Divendres 23 Dissabte 24 Diumenge 25
 

INAUGURACIÓ
EXPO XII BIENNAL
SUB. GOVERN

 

Les oficines de Tarragona estaran tancades per la tardaFESTIU
NADAL
 
logo   logo
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A TARRAGONA

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, estarà a la Subdelegació del Govern, a la sala Sota, del 13 de desembre al 13 de gener de 2023. Inauguració el 20 de desembre a les 12:30 h. Més informació.
  BONES FESTES I
FELIÇ 2023

La Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya us desitja:
Bones Festes i feliç 2023.
Descarrega la felicitació.
CURS | REHABILITACIÓ ENERGÈTICA
Cal rehabilitar energèticament, ja que és una demanda vital, social i econòmica, però cal fer-ho de la forma adequada, analitzant el que és possible, convenient i no contraproduent. Apunta't al curs que s'impartirà els dies 17, 24, 31 de gener i 7 i 14 de febrer de 2023, de 10 a 14h. Inscripcions i més informació.
  HORARI DE NADAL
Durant les festes de Nadal les oficines del COAC Tarragona estan obertes del dia 22 de desembre de 2022 al 5 de gener de 2023, de dilluns a divendres, de 8 a 15 h, tardes tancat.
MODIFICACIÓ DEL CTE PER A L'IMPULS DEL VEHICLE ELÈCTRIC I EL FOMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES
El passat 15-06-2022 es va publicar el RD 450/2022 que modifica el Codi Tècnic de l’Edificació. L'aplicació serà obligatòria per a obra nova i intervencions en edificis existents que sol·licitin llicència municipal a partir del 16-12-2022. Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
EXPOSICIÓ | JUJOL A MONTFERRI, ARQUITECTURA I PASSIÓ
Del 15 de novembre de 2022 al 13 de gener de 2023 es pot visitar a la sala d'exposicions del COAC Tarragona l'exposició "Jujol a Montferri, arquitectura i passió", amb imatges i plànols del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri. Més informació.
  SERVEIS PROPIS
DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

El COAC Tarragona disposa d'uns serveis específics que tenen per objectiu ajudar a l’arquitecte col·legiat en l’exercici de la seva professió. Consulta els serveis aquí.
EXPOSICIÓ | ARQUITECTES EN CONSTRUCCIÓ
Del 22 de novembre al 23 de desembre de 2022 es podrà veure al vestíbul de l'ETSA URV de Reus, l'exposició "Arquitectes en construcció. Projectes final de carrera 2007-2021".
Exposició organitzada pel COAC Tarragona.
Més informació.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA CENTRE CULTURAL NIEMEYER
Del 26 de gener al 24 de març del 2023, es realitzarà una exposició de 30 imatges que el fotògraf Eugeni Abella va realitzar al Centre Cultural Internacional Oscar Niemeyer a Avilés.
L'obra que es vol exposar té un gran valor artístic i, a més, un extraordinari valor documental. Aviat més informació.
  PREMIS AJAC XIII
El 2 de desembre, l’AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya) va presentar la 13a edició dels Premis AJAC. La data límit per presentar candidatures és el 31 de gener a les 13 h. <+info>
 
logo
EL COAC ACTIVA L'OFICINA D'INICI A LA PROFESSIÓ
L'Oficina d'Inici a la Professió és el nou espai digital del COAC pensat especialment per als col·legiats/des més joves o pels que estan començant la seva carrera professional. L'objectiu principal d'aquest canal és acollir, assessorar i guiar els arquitectes novells, així com posar al seu abast les eines necessàries per iniciar la seva activitat. La plataforma inclou documentació de suport i material formatiu per facilitar els primers anys exercint la professió, jornades principalment pensades per a joves i preguntes freqüents.
<+info>
CONVOCATÒRIA DE LES SUBVENCIONS PER ASSEGURAR LES ACTUACIONS D’ACCESSIBILITAT UNIVERSAL A L’HABITATGE A PERSONES GRANS, AMB DISCAPACITAT I/O EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA
El 15 de novembre s’ha publicat al DOGC la Resolució TER/3532/2022 de 7 de novembre per la qual sobre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per assegurar les actuacions d'accessibilitat universal a l'habitatge a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència a Catalunya.
<+info>
NOVA GUIA DE SUPORT PER A LA REDACCIÓ DEL LLIBRE DE L’EDIFICI D’HABITATGES EXISTENT
El Llibre de l’Edifici d’Habitatges Existent (LlEE) constitueix una eina que recull la informació de les característiques físiques, tècniques i jurídiques de l’edifici, així com la informació de les actuacions de reparació, rehabilitació o millora que es duguin a terme. També inclou la informació necessària per facilitar a les persones propietàries de l’edifici el seu manteniment i conservació. A Catalunya, la normativa que regula el Llibre de l’Edifici d’Habitatges Existent és el D. 67/2015(1).
<+info>
EL NOU CODI ESTRUCTURAL SERÀ D'OBLIGAT COMPLIMENT A PARTIR DE NOVEMBRE
El proper mes de novembre comença el període d’obligatorietat per aplicar el nou Codi Estructural, publicat en el Reial Decret 470/2021. Concretament, haurà d’aplicar-se a totes les obres d’edificació que s’iniciïn a partir del 10 de novembre de 2022, encara que l’encàrrec sigui anterior a la seva entrada en vigor (10/11/2021). En el cas d’obra civil, el termini és a partir del 10 de novembre de 2024.
<+info>
PUBLICACIÓ CONVOCATÒRIA AJUTS PROMOCIÓ PROTECCIÓ OFICIAL
Des de l’Agència d’Habitatge de Catalunya informen que s'ha publicat la convocatòria d’ajuts per a la subvenció, en règim de concurrència pública competitiva, per a la promoció d’habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer o cessió d’ús sobre sòl de titularitat privada per a l’any 2022.
Al DOGC n. 8779, de data 25.10.2022.
<+info>
CONVOCATÒRIA PER A LA FORMACIÓ DE LES LLISTES DE PÈRITS DEL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA PER AL 2023
Tots els col·legiats que vulguin formar part de les Llistes de Pèrits per al 2023, i compleixin els requisits de la convocatòria aprovada per la Junta de Govern, han d’accedir al web del COAC i complimentar el formulari electrònic normalitzat. El termini finalitza el proper 28 d’octubre de 2022.
<+info>
PUBLICADA LA LLEI GENERAL DE TELECOMUNICACIONS
El passat 29 de juny es va publicar al BOE la Llei 11/2022, llei General de Telecomunicacions, la qual va entrar en vigor el 30 de juny,  dia següent de la seva publicació.
Regula la instal·lació i l’explotació de les xarxes de comunicacions electròniques, la prestació de serveis, els seus recursos i serveis associats, els equips radioelèctrics i els equips terminals de telecomunicacions.
<+info>
NOU ACORD DE LA TAULA PER A LA INTERPRETACIÓ DE LA NORMATIVA DE SEGURETAT CONTRA INCENDIS
La Taula per a la Interpretació de la Normativa de Seguretat Contra Incendis (TINSCI) ha publicat un nou Acord: AT-10 “Subministrament elèctric de reserva de sistemes de pressió diferencial per escales protegides i especialment protegides”.
Així mateix, s’ha actualitzat puntualment el DT-5 “Aparcaments amb places tancades”. Podeu consultar els Documents i Acords TINSCI al web de la DGPEIS.
<+info>
CONSULTES AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE TARRAGONA
Els correu que te l’Agència de l’Habitatge de Tarragona per rebre consultes dels arquitectes son: 
cedules.tgn@gencat.cat

ites.tgn@gencat.cat
Si tens cap consulta per a rehabilitació, pots fer-la a la bústia de rehabilitació: 
ahc.rehabilitacio.tarragona@gencat.cat
APROVADA LA LLEI DE QUALITAT DE L'ARQUITECTURA
En data 9 de juny de 2022, es va aprovar la Llei 9/2022, de 14 de juny, de Qualitat de l’Arquitectura al Senat, amb una àmplia majoria i sense vots en contra. La Llei no comporta una innovació legislativa en sentit estricte en determinats àmbits, tenint en compte que el Parlament de Catalunya va avançar-se amb l’aprovació de la Llei 12/2017 de l’Arquitectura. Tot i això, la Llei estatal incorpora mesures que milloraran la relació de la societat amb l’arquitectura.
<+info>
COMUNICAT CANVI ACCÉS PORTAL GENERADOR ITE
AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE CATALUNYA
El dimecres 15 de juny es va posar en marxa la nova versió del Portal Generador ITE, que incorpora l'accés a través de certificat digital i es poden utilitzar tots els navegadors.
S'adjunta manual amb les instruccions per accedir a la nova versió de la web.
<manual d'instruccions>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.