European Biennial

1

Biennal International

PREMI INTERNACIONAL DE PROJECTES UNIVERSITARIS A ESCOLES D'ARQUITECTURA I PAISATGE I EXPOSICIÓ INTERNACIONAL



La Biennal internacional de Paisatge va expressar, des de la seva primera edició, la voluntat d'aprofundir i debatre la intervenció en el paisatge, tant des de l'arquitectura del paisatge com des d'altres camps disciplinaris que estan vinculats amb el seu estudi i evolució.

Un cop consolidada la Biennal en l’àmbit europeu, després de set edicions, amb “Refent paisatges” (1999), “Jardins insurgents” (2001), “Només amb naturalesa” (2003) , “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , “Tempestat i ímpetu”  (2008), “Paisatges líquids” (2010) , "Biennal versus Biennal" (2012); en la passada vuitena edició la Biennal va apropar a noves realitats paisatgístiques del món, mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba. Amb “Un paisatge per a tu” (2014), Barcelona es va obrir al paisatge internacional, tal i com ho tornarà a fer aquest pròxim setembre en la seva 9a edició.

Programa
El simposi se celebra al Petit Palau de la Música, els propers 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre de 2016. Es formalitzarà en aquests 3 dies, durant els quals hi haurà conferències, presentacions dels finalistes per al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, ponències i taules rodones.

Els organitzadors de la Biennal són el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (Màster d'Arquitectura del Paisatge).

Un any més, es realitzarà en paral·lel, l'Exposició Internacional de Projectes Universitaris en Escoles d'Arquitectura i Paisatge. El comitè organitzador considera que la participació dels treballs didàctics contribueix notablement a enriquir el debat sobre el paisatgisme. Per aquest motiu, ens agradaria que acceptéssiu nostra invitació a aquesta convocatòria, aportant els millors projectes universitaris de la vostra escola / departament / programa / curs.
Aquest any per segona vegada i gràcies al patrocinador Fundació Banc de Sabadell es llança el Premi Internacional per Projectes d'Escoles. La universitat guanyadora triarà un /una alumne per viatjar a Barcelona, amb despeses pagades, a assistir al Taller Intensiu Internacional del Màster d'Arquitectura del Paisatge de la UPC, que al seu torn patrocinarà la matrícula.

És del nostre interès, rebre grups de projectes redactats en aquests últims dos anys que siguin representatius del treball de recerca i projectual de l'escola / departament / programa / curs.

La selecció dels projectes donarà lloc a una exposició, que tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, des del 28 de setembre fins al 19 d’octubre de 2016 i que després, com en les passades edicions, visitarà diferents universitats europees.

Resolució
El comitè organitzador de l'Exposició Internacional de Projectes Universitaris en Escoles d'Arquitectura i Paisatge, a través d'un jurat internacional, decidirà l'escola guanyadora del primer premi pels millors projectes presentats. A més, els treballs que destaquin pels temes tractats i les seves solucions projectuals rebran menció especial.

Tots els treballs presentats estan subjectes a una selecció per part del comitè organitzador, que prendrà la decisió final sobre els projectes a exposar.

Bases de participació
Es demana un màxim de 5 i no menys de 3 projectes d'estudiants per escola, que desenvolupin la temàtica del paisatge en el sentit més ampli, de l'ecologia a l'espai públic urbà.
Destaquem que en aquesta edició serà cada escola la responsable de la inscripció dels seus projectes seleccionats. A diferència d'altres anys , en aquesta edició, els estudiants no tenen opció d'inscriure els seus treballs independentment. Cada projecte serà presentat dins de la plantilla que serà facilitada.

1. Projecte seleccionat (fins a 5):

 Portadella del projecte amb les dades:
Imatge representativa, país, universitat, escola, any acadèmic, títol del projecte i autors.
 Fitxa tècnica amb informació escrita:
Títol del projecte(objecte, lloc), noms dels autors, títol del curs (assignatura, pfc, taller, investigació), any acadèmic, docents (noms dels professors), departament /secció/programa, universitat/escola i breu memòria descriptiva (màxim 250 paraules).
 3 làmines A3 format horitzontal amb informació gràfica:
Es proposen: Plànol general de situació, plànol d'emplaçament, planta de projecte, seccions, detalls constructius, procés projectual (esbossos, esquemes, apunts), imatges (fotografies aèries, vistes, renders, fotomuntatges, fotos de maqueta, collages) o qualsevol una altra forma d'expressió.

L'idioma de presentació de tota la informació escrita és el ANGLÈS.

Data i lloc de lliurament

La data límit de participació ha sigut estesa fins al 31 de maig.

Comitè Organitzador
Maria Goula, doctora arquitecta i professora del Department de Landscape Architecture at Cornell University NY.
Jordi Bellmunt, arquitecte i director del Màster d'Arquitectura del Paisatge del DUOT (UPC)
Anna Zahonero, biòloga i professora del Màster d'Arquitectura del Paisatge del DUOT (UPC)
Sara Bartumeus, arquitecta i professora a la University of Illinois a Urbana- Champaign
Marina Cervera Alonso de Medina, arquitecta i paisatgista. Professora del Màster d'Arquitectura del Paisatge del DUOT (UPC)
Alfred Fndz de la Reguera, arquitecte i ex vocal de la junta directiva de l'Associació d'Amics de la UPC
Manuel Ruisánchez, arquitecte, vocal del COAC i professor del Màster d'Arquitectura del Paisatge del DUOT (UPC)
Jordi Sardà, doctor arquitecte i professor del Màster d'Arquitectura del Paisatge del DUOT (UPC)


Coordinació
Ibon Doval
e-mail: biennal.paisatge@upc.edu
María Andreina Guzmán
e-mail: becario.map@gmail.com

Adreça
Màster d’ Arquitectura del Paisaje - DUOT – 5è pis
ETSAB - Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona
Avinguda Diagonal, 649
08028 Barcelona – España
Telèfon (de 10:00 a 14:00): T.+34 93 552 08 42 /+34 93 401 64 11