Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 44
del 31 d'octubre al 6 de novembre de 2022
logo
       
Dilluns 31 Dimarts 01 Dimecres 02 Dijous 03 Divendres 04 Dissabte 05 Diumenge 06
Les oficines de Tarrgona estaran tancades

FESTIU

 

CURS DIRECCIÓ
D'OBRA [2a Edició]
16:00 a 20:00 h


VERMUT D'OBRA
V44
16:00 h

 
 
logo   logo
NOU CODI ESTRUCTURAL
A partir del 10 de novembre de 2022 comença el període d'aplicació del nou Codi Estructural, publicat en el Reial Decret 470/2021, aplicable a totes les obres d’edificació que s’iniciïn a partir d'aquesta data. En el cas d’obra civil, el termini és a partir del 10 de novembre de 2024. Més informació.
  JUNTA GENERAL ORDINÀRIA
Es convoca als col·legiats a la seu de Tarragona del COAC per la Junta General Ordinària del 22 de novembre de 2022 a les 18:30 h, en primera convocatòria, i a les 19:00 h, en segona. <convocatòria> <acta>
CURS | DIRECCIÓ D'OBRA [2a Edició]
Curs per assolir les bases per a un correcte seguiment del procés de construcció. Aquest curs donarà les bases per a realitzar un seguiment dels processos, els estudis i els documents necessaris. Dies 3, 10 i 17 de novembre de 2022 de 16 a 20 h.
Més informació.
  HORARI
L'horari de les oficines és dilluns, dimecres i divendres de 8 del matí a les 3 del migdia, tardes tancat.
Els dimarts i els dijous obrim de 8 del matí a les 6 de la tarda.
VERMUT D'OBRA | V44
El dissabte 5 de novembre de 2022, el COAC Tarragona organitza una visita guiada a diverses obres guardonades a Reus en la XII Biennal Alejandro de la Sota. La visita començarà a les 16:00 h de la tarda i ens trobarem a la Boca de la Mina de Reus. Al finalitzar la visita es servirà el tradicional vermut gratuït. Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
EXPOSICIÓ | ATMOS-FEAR
Del 3 d'octubre al 4 de novembre de 2022, es pot veure al COAC Tarragona l'exposició "ATMOS-FEAR. Europa metropolitana + abstraccions" de les fotografies de l'arquitecte-fotògraf Jon Tugores. Conferència inauguració el 20 d'octubre de 2022 a les 19:30 h. Més informació.
  SERVEIS PROPIS
DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

El COAC Tarragona disposa d'uns serveis específics que tenen per objectiu ajudar a l’arquitecte col·legiat en l’exercici de la seva professió. Consulta els serveis aquí.
XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA
EXPOSICIÓ: VALLS

L'exposició de la XII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, estarà al Pati Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencses del 14 d'octubre al 13 de novembre de 2022. Inauguració el 18 d'octubre a les 19:30 h. Més informació.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
CONFERÈNCIA | LACOL
El dijous 1 de desembre de 2022, a les 19:30h, a la sala d'actes del COAC Tarragona, tindrem l'oportunitat d'escoltar a l'arquitecta Ariadna Artigas de LACOL ARQUITECTURA COOPERATIVA, on ens parlarà dels seus projectes més rellevants.
Aviat més informació.
  CONCURS RE THINK HOTEL 2022
El Grup Hàbitat Futura organitza un concurs per reconeixer els millors projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera a Espanya. Inscripcions fins al 30 de novembre. <+info>
 
logo
PUBLICACIÓ CONVOCATÒRIA AJUTS PROMOCIÓ PROTECCIÓ OFICIAL
Des de l’Agència d’Habitatge de Catalunya informen que s'ha publicat la convocatòria d’ajuts per a la subvenció, en règim de concurrència pública competitiva, per a la promoció d’habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer o cessió d’ús sobre sòl de titularitat privada per a l’any 2022.
Al DOGC n. 8779, de data 25.10.2022.
<+info>
CONVOCATÒRIA PER A LA FORMACIÓ DE LES LLISTES DE PÈRITS DEL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA PER AL 2023
Tots els col·legiats que vulguin formar part de les Llistes de Pèrits per al 2023, i compleixin els requisits de la convocatòria aprovada per la Junta de Govern, han d’accedir al web del COAC i complimentar el formulari electrònic normalitzat. El termini finalitza el proper 28 d’octubre de 2022.
<+info>
PUBLICADA LA LLEI GENERAL DE TELECOMUNICACIONS
El passat 29 de juny es va publicar al BOE la Llei 11/2022, llei General de Telecomunicacions, la qual va entrar en vigor el 30 de juny,  dia següent de la seva publicació.
Regula la instal·lació i l’explotació de les xarxes de comunicacions electròniques, la prestació de serveis, els seus recursos i serveis associats, els equips radioelèctrics i els equips terminals de telecomunicacions.
<+info>
NOU ACORD DE LA TAULA PER A LA INTERPRETACIÓ DE LA NORMATIVA DE SEGURETAT CONTRA INCENDIS
La Taula per a la Interpretació de la Normativa de Seguretat Contra Incendis (TINSCI) ha publicat un nou Acord: AT-10 “Subministrament elèctric de reserva de sistemes de pressió diferencial per escales protegides i especialment protegides”.
Així mateix, s’ha actualitzat puntualment el DT-5 “Aparcaments amb places tancades”. Podeu consultar els Documents i Acords TINSCI al web de la DGPEIS.
<+info>
CONSULTES AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE TARRAGONA
Els correu que te l’Agència de l’Habitatge de Tarragona per rebre consultes dels arquitectes son: 
cedules.tgn@gencat.cat

ites.tgn@gencat.cat
Si tens cap consulta per a rehabilitació, pots fer-la a la bústia de rehabilitació: 
ahc.rehabilitacio.tarragona@gencat.cat
APROVADA LA LLEI DE QUALITAT DE L'ARQUITECTURA
En data 9 de juny de 2022, es va aprovar la Llei 9/2022, de 14 de juny, de Qualitat de l’Arquitectura al Senat, amb una àmplia majoria i sense vots en contra. La Llei no comporta una innovació legislativa en sentit estricte en determinats àmbits, tenint en compte que el Parlament de Catalunya va avançar-se amb l’aprovació de la Llei 12/2017 de l’Arquitectura. Tot i això, la Llei estatal incorpora mesures que milloraran la relació de la societat amb l’arquitectura.
<+info>
COMUNICAT CANVI ACCÉS PORTAL GENERADOR ITE
AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE CATALUNYA
El dimecres 15 de juny es va posar en marxa la nova versió del Portal Generador ITE, que incorpora l'accés a través de certificat digital i es poden utilitzar tots els navegadors.
S'adjunta manual amb les instruccions per accedir a la nova versió de la web.
<manual d'instruccions>
APROVADA LA MODIFICACIÓ DEL CTE PER A L'IMPULS DEL VEHICLE ELÈCTRIC
I EL FOMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES
El 15 de juny s'ha publicat en el Boletín Oficial del Estado del Reial decret 450/2022, de 14 de juny, pel qual es modifica el Codi Tècnic de l'Edificació (CTE). Aquest Reial decret estableix una nova exigència de qualitat en les edificacions que obliga a disposar una infraestructura mínima per a la recàrrega de vehicles elèctrics.
<+info>
ACTUALITZACIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL MÒDUL BÀSIC PER A L'ANY 2022
A efectes del càlcul dels drets d’intervenció col·legials per a l’any 2022, per a treballs en procés de visat iniciat abans de l’1 d’octubre de 2010, el COAC ha acordat fixar el Mòdul bàsic (Mb) en 587 €, restant el valor de l'Índex d’intervenció en 1,2092. Aquest Índex d’intervenció i el nou Mòdul bàsic entraran en vigor a partir de l'1 de juliol de 2022. Per a la seva obtenció, s’han observat les variacions experimentades pels preus de mà d’obra i materials en el període de juny de 2019 i desembre de 2021.
<+info>
NOVETATS EN EL PROCEDIMENT PER A LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA
El mes de juny de 2021 va entrar en vigor el nou Reial Decret 390/2021, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis. Aquest Reial Decret estableix, l’obligatorietat d’obtenir el certificat d’eficiència energètica per a certes intervencions de reforma i ampliació d’edificis existents, en edificis o parts d’aquests amb una superfície útil > 500 m2 d’uns determinats usos, i també en edificis que, per antiguitat, els hi sigui obligatòria la inspecció tècnica de l’edifici (ITE).
<+info>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.