Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 47
del 21 al 27 de novembre de 2022
logo
       
Dilluns 21 Dimarts 22 Dimecres 23 Dijous 24 Divendres 25 Dissabte 26 Diumenge 27
 

JUNTA
GENERAL
ORDINÀRIA

 

SCAN
TARRAGONA
19:00 h 
 
logo   logo
JUNTA GENERAL ORDINÀRIA
Es convoca als col·legiats a la seu de Tarragona del COAC per la Junta General Ordinària del 22 de novembre de 2022 a les 18:30h, en primera convocatòria, i a les 19:00 h, en segona. 
<convocatòria>
<acta>
<pressupost 2023>
  NOVES ADQUISICIONS | BIBLIOTECA
Podeu consultar el llistat de noves adquisicions de novembre 2022, dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Per suggerir alguna adquisició, podeu enviar correu a bibl.tar@coac.net.
EXPOSICIÓ | JUJOL A MONTFERRI, ARQUITECTURA I PASSIÓ
Del 15 de novembre de 2022 al 13 de gener de 2023 es pot visitar a la sala d'exposicions del COAC Tarragona l'exposició "Jujol a Montferri, arquitectura i passió", amb imatges i plànols del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri. Més informació.
  HORARI
L'horari de les oficines és dilluns, dimecres i divendres de 8 del matí a les 3 del migdia, tardes tancat.
Els dimarts i els dijous obrim de 8 del matí a les 6 de la tarda.
EXPOSICIÓ | ARQUITECTES EN CONSTRUCCIÓ
Del 22 de novembre al 23 de desembre de 2022 es podrà veure al vestíbul de l'ETSA URV de Reus, l'exposició "Arquitectes en construcció. Projectes final de carrera 2007-2021".
Exposició organitzada pel COAC Tarragona.
Més informació.
  SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS
Facebook: @coactarragona
Instagram: @coactarragona
#coactarragona
Twitter: @COAC_tgn
Youtube: COAC Tarragona
SCAN TARRAGONA| PROJECCIÓ CINEMATOGRÀFICA "BRUTAL MOODS" I COL·LOQUI POSTERIOR
El dijous 24 de novembre de 2022, a les 19:00 h, a la sala d'actes del COAC Tarragona, es projecta "Brutal Moods", de l'autora Marta Bisbal. Activitat promoguda per SCAN Tarragona, festival internacional de fotografia. Entrada gratuïta.
  SERVEIS PROPIS
DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

El COAC Tarragona disposa d'uns serveis específics que tenen per objectiu ajudar a l’arquitecte col·legiat en l’exercici de la seva professió. Consulta els serveis aquí.
CONFERÈNCIA | LACOL
El dijous 1 de desembre de 2022, a les 19:30 h, a la sala d'actes del COAC Tarragona, tindrem l'oportunitat d'escoltar a l'arquitecta Ari Artigas de LACOL Arquitectura Cooperativa, que ens parlarà sobre la cooperativa i dels seus projectes més rellevants. Inscripcions i més informació.
  VISAT INFORMA
En data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 4 dies laborables.
Els expedients de visat exprés es revisen en un termini de 2 dies laborables.
 
logo   logo
PRESENTACIÓ LLIBRE | EL MODERNISME A LES TERRES DE TARRAGONA
El dimarts 29 de novembre de 2022, a les 19:30 h, a la sala d'actes del COAC Tarragona, es presenta el llibre "El Modernisme a les Terres de Tarragona. L'arquitectura emblemàtica dels anys 1880-1928" de Josep Maria Buqueras Bach.
  PLAÇA D'ARQUITECTE A MONTFERRI
Es publica una convocatòria, mitjançant concurs oposició lliure, per a cobrir una plaça d'arquitecte a l'Ajuntament de Montferri. Presentació de sol·licituds fins al 25 de novembre de 2022. <+info>
PRESENTACIÓ LLIBRE | GAUDÍ EN MADRID. CICLO DE MESAS. MADRID, ABRIL-MAYO DE 2002
El dimarts 13 de desembre de 2022, a les 19:30 h, a la sala d'actes del COAC Tarragona, es presenta el llibre "Gaudí en Madrid. Ciclo de mesas. Madrid, abril-mayo de 2002 (reedición)". Promou Ignacio Buqueras i Fundación ADIPROPE.Més informació.
  I JORNADES ARQUEOTÒNIC
El 25 i 26 de novembre de 2022 arriba la primera edició de l'Arquitectònic, d'arqueologia i d'arquitectura del patrimoni dels Serveis Territorials a Tarragona. <+info>
 
logo
JORNADA SOBRE LA MODIFICACIÓ DEL CTE PER A L'IMPULS DEL VEHICLE ELÈCTRIC I EL FOMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES
El dijous 24 de novembre de 2022, a les 12 h, l'Oficina Consultora Tècnica del COAC organitza la jornada "Modificacions del CTE introduïdes pel RD 450/2022" per tal de donar a conèixer els canvis més rellevants. La jornada és gratuïta, però cal inscriure's tant per assistir-hi presencialment com per seguir-la en línia.
<+info>
JORNADA TÈCNICA DE CRITERIS D'ELABORACIÓ I RESOLUCIÓ DE DUBTES DEL CEE I PRESENTACIÓ DE L'IPSUBVENCIONA I IPACÚSTIC DEL CE3X EN EL MARC DELS FONS NEXT GENERATION
El 30 de novembre de 2022, l'Oficina Tècnica de Rehabilitació organitza una nova sessió sobre els CEEs (Certificats d’Eficiència Energètica) amb l’objectiu d’establir els requisits de tramitació exigits i aclarir dubtes freqüents per a poder optar a les subvencions dels Fons Next Generation. La jornada és gratuïta, però cal inscriure's tant per assistir-hi presencialment com per seguir-la en línia.
<+info>
CONVOCATÒRIA DE LES SUBVENCIONS PER ASSEGURAR LES ACTUACIONS D’ACCESSIBILITAT UNIVERSAL A L’HABITATGE A PERSONES GRANS, AMB DISCAPACITAT I/O EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA
El 15 de novembre s’ha publicat al DOGC la Resolució TER/3532/2022 de 7 de novembre per la qual sobre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per assegurar les actuacions d'accessibilitat universal a l'habitatge a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència a Catalunya.
<+info>
NOVA GUIA DE SUPORT PER A LA REDACCIÓ DEL LLIBRE DE L’EDIFICI D’HABITATGES EXISTENT
El Llibre de l’Edifici d’Habitatges Existent (LlEE) constitueix una eina que recull la informació de les característiques físiques, tècniques i jurídiques de l’edifici, així com la informació de les actuacions de reparació, rehabilitació o millora que es duguin a terme. També inclou la informació necessària per facilitar a les persones propietàries de l’edifici el seu manteniment i conservació. A Catalunya, la normativa que regula el Llibre de l’Edifici d’Habitatges Existent és el D. 67/2015(1).
<+info>
EL NOU CODI ESTRUCTURAL SERÀ D'OBLIGAT COMPLIMENT A PARTIR DE NOVEMBRE
El proper mes de novembre comença el període d’obligatorietat per aplicar el nou Codi Estructural, publicat en el Reial Decret 470/2021. Concretament, haurà d’aplicar-se a totes les obres d’edificació que s’iniciïn a partir del 10 de novembre de 2022, encara que l’encàrrec sigui anterior a la seva entrada en vigor (10/11/2021). En el cas d’obra civil, el termini és a partir del 10 de novembre de 2024.
<+info>
PUBLICACIÓ CONVOCATÒRIA AJUTS PROMOCIÓ PROTECCIÓ OFICIAL
Des de l’Agència d’Habitatge de Catalunya informen que s'ha publicat la convocatòria d’ajuts per a la subvenció, en règim de concurrència pública competitiva, per a la promoció d’habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer o cessió d’ús sobre sòl de titularitat privada per a l’any 2022.
Al DOGC n. 8779, de data 25.10.2022.
<+info>
CONVOCATÒRIA PER A LA FORMACIÓ DE LES LLISTES DE PÈRITS DEL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA PER AL 2023
Tots els col·legiats que vulguin formar part de les Llistes de Pèrits per al 2023, i compleixin els requisits de la convocatòria aprovada per la Junta de Govern, han d’accedir al web del COAC i complimentar el formulari electrònic normalitzat. El termini finalitza el proper 28 d’octubre de 2022.
<+info>
PUBLICADA LA LLEI GENERAL DE TELECOMUNICACIONS
El passat 29 de juny es va publicar al BOE la Llei 11/2022, llei General de Telecomunicacions, la qual va entrar en vigor el 30 de juny,  dia següent de la seva publicació.
Regula la instal·lació i l’explotació de les xarxes de comunicacions electròniques, la prestació de serveis, els seus recursos i serveis associats, els equips radioelèctrics i els equips terminals de telecomunicacions.
<+info>
NOU ACORD DE LA TAULA PER A LA INTERPRETACIÓ DE LA NORMATIVA DE SEGURETAT CONTRA INCENDIS
La Taula per a la Interpretació de la Normativa de Seguretat Contra Incendis (TINSCI) ha publicat un nou Acord: AT-10 “Subministrament elèctric de reserva de sistemes de pressió diferencial per escales protegides i especialment protegides”.
Així mateix, s’ha actualitzat puntualment el DT-5 “Aparcaments amb places tancades”. Podeu consultar els Documents i Acords TINSCI al web de la DGPEIS.
<+info>
CONSULTES AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE TARRAGONA
Els correu que te l’Agència de l’Habitatge de Tarragona per rebre consultes dels arquitectes son: 
cedules.tgn@gencat.cat

ites.tgn@gencat.cat
Si tens cap consulta per a rehabilitació, pots fer-la a la bústia de rehabilitació: 
ahc.rehabilitacio.tarragona@gencat.cat
APROVADA LA LLEI DE QUALITAT DE L'ARQUITECTURA
En data 9 de juny de 2022, es va aprovar la Llei 9/2022, de 14 de juny, de Qualitat de l’Arquitectura al Senat, amb una àmplia majoria i sense vots en contra. La Llei no comporta una innovació legislativa en sentit estricte en determinats àmbits, tenint en compte que el Parlament de Catalunya va avançar-se amb l’aprovació de la Llei 12/2017 de l’Arquitectura. Tot i això, la Llei estatal incorpora mesures que milloraran la relació de la societat amb l’arquitectura.
<+info>
COMUNICAT CANVI ACCÉS PORTAL GENERADOR ITE
AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE CATALUNYA
El dimecres 15 de juny es va posar en marxa la nova versió del Portal Generador ITE, que incorpora l'accés a través de certificat digital i es poden utilitzar tots els navegadors.
S'adjunta manual amb les instruccions per accedir a la nova versió de la web.
<manual d'instruccions>

©2022 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22. 43003 Tarragona | T. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.
Has rebut aquest butlletí electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pots donar-te de baixa del butlletí clicant aquí o bé deixar de rebre comunicacions del COAC. Per modificar les teves dades, cal que accedeixis a la Secretaria Virtual. Si vols conèixer quin és el tractament de dades personals que fa el COAC als efectes del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), pots consultar tota la informació aquí.