Exposició:
del 4 al 23 de maig
de 2009
espai B'art
del COAC
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona

Inauguració: 
14 de maig a les 11 h
 
Sala d'exposicions
del COAC

Organització i producció:
Direcció de Comunicació i Relacions Externes de l’Institut Català del Sòl i Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC 

Comissariat:
Institut Català del Sòl i COAC

 
La nova seu de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) s’emplaça al districte econòmic Gran Via-l’Hospitalet, una de les zones amb més projecció de futur de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb la creació de la plaça d’Europa, el soterrament de la Gran Via, la nova ciutat de la Justícia i l’ampliació de Fira de Barcelona. El nou edifici corporatiu permet agrupar totes les oficines fins ara distribuïdes en diferents seus, donar un millor servei a la ciutadania i adequar-se a les necessitats d’INCASÒL. 

El projecte dissenyat per l’equip BCA Arquitectura S.A., guanyador del concurs, descriu un edifici funcional, flexible, modern i confortable, i té una cura especial a adequar el disseny a l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la confortabilitat del personal que hi treballa i del públic visitant, i també a dotar-lo de les últimes tecnologies de la informació i la comunicació.

La nova seu és un edifici de 9 plantes amb forma de “L”, de costats i alçades desiguals situat en un solar de 1.903,52 m2, en el carrer de les Ciències cantonada amb el carrer de l’Alumini. La planta baixa i les primeres tres plantes acolliran els departaments que atenen directament el públic i els visitants més nombrosos. A les sis plantes següents, s’ubicaran les àrees administratives i la direcció de l’empresa.

El disseny del nou edifici ha buscat optimitzar al màxim els espais i incorporar criteris d’ecoeficiència i sostenibilitat com ara l’aprofitament òptim de la llum natural, façanes ventilada per proporcionar entre un 50% i un 80% d’estalvi energètic i reduir les emissions de CO2, recuperadors d’energia i humitat entre l’aire de renovació i extracció, filtratge de pols a l’ambient, recollida selectiva de les aigües grises, sistemes d’apagada automàtica de l’enllumenat mitjançant detectors de presència en zones de treball i captadors solars.

Les 10 propostes finalistes:

- BC Arquitectura S.A.
- Espinet Ubach Arquitectes Associats S.L.
- Joan Rodon Arquitectes Associats S.A.
- MAP Arquitectos S.L.
- MBM Arquitectos S.L.
- Office of Arquitecture in Barcelona S.L.P.
- Pascual - Ausió - Fernández S.C.P.
- UTE Juan Herreros Arquitectes S.L.P. - Zaguirre i Formatger Arquitectes S.L.P.
- UTE Lluís Clotet i Associats S.L. - Abeba Arquitectes S.L.
- UTE Mmi Gestió d'Arquitectura i Paisatge S.L.P.- Martinez Lapeña Torres Arquitectos S.L.

Col·laboren
      
   

Inauguració patrocinada per