Logo mARQet14_CMYK

premis.ajac.web FESTA ENTREGA PREMIS AJAC IX
capprPROGRAMA mARQet 2014
cap 9p9 ITINERARI D’ARQUITECTURA: 9 POBLE 9
dialegcap ESPAIS DE DIÀLEG

 

 

CORRECTED

Logo mARQet14_bases

 

 

 

Bases de Participació al mARQet 2014

 

Els temps actuals estan canviant ràpidament i amb ells la nostra professió. La figura tradicional de l’arquitecte, es transforma en una professió cada vegada més diversificada i més oberta a la societat, on els joves ens reinventem constantment, aprofitant la diversitat de coneixements que aporten els estudis d’Arquitectura, aplicats a diferents camps.

En un món cada vegada més global i en contínua transformació, els canals de difusió es converteixen en eines imprescindibles per fer-se un espai al món laboral. La tasca de comunicació es converteix en un eix importantíssim en la nostra professió, i de la qual no s’adquireixen molts coneixements a la Universitat.

mARQet neix precisament amb l’objectiu de donar suport als joves arquitectes en la difícil tasca de la comunicació, i quin millor canal que el propi Mercat, lloc per excel·lència de l’intercanvi. La primera edició va ser un èxit i per això mARQet vol seguir donant suport, millorant edició rere edició, i per això aquest any hem decidit traslladar el mARQet al centre Arts Santa Mònica. Un lloc cèntric on la visibilitat ens acompanyarà durant els tres dies i al que s’acompnaya d’una sèrie d’activitats paral.leles diürnes i nocturnes.

El mARQet es desenvoluparà en la sala balconada i envairà la rampa exterior, on la relació amb la societat i el carrer serà més evident. La col·laboració de la Generalitat de Catalunya, fa que creixem i que puguem ser una mica més fortes, per demostrar que el Treball de l’arquitecte és cultura i cal cuidar-lo, protegir-lo i promocionar-lo.

Aquest any l’edició del mARQet coincidirà amb la novena edició dels Premis AJAC, que organitza l’Agrupació biennalment, i on es reconeixen els projectes guanyadors en diferents categories, tots ells realitzats per arquitectes joves. El lliurament dels Premis AJAC IX es realitzarà al mateix centre d’Art Santa Mònica el divendres 24 d’Octubre al vespre, dins de la programació d’activitats del mARQet.

Tots els esforços de la junta de l’ AJAC s’estan centrant aquest any en crear sinèrgies entre diferents col·lectius que realitzen actes aquests mateixos dies, i aconseguir el suport d’Institucions com el col·legi d’arquitectes o la Generalitat de Catalunya per consolidar el mARQet. En aquesta edició, també treballem conjuntament amb el 48hOpenHouse Barcelona, amb el propòsit d’apropar-se més a la Societat i poder realitzar activitats conjuntes dins de l’espai de diàleg proposat.

Un mercat és l’ambient social (o virtual) que propicia les condicions per a l’intercanvi. mARQet és un mercat, on els joves arquitectes mostren els seus productes a la societat. D’aquesta manera, es consciencia a la societat del paper multidisciplinari de l’arquitecte i de la seva importància en la millora de la vida a les ciutats.

Benvinguts al mARQet 。