#ajacDEBAT >>> Espais de Diàleg #EdD

ARQUITECTURA SENSE ARQUITECTES I ARQUITECTES SENSE ARQUITECTURA

Espais de Diàleg #EdD

DESCRIPCIÓ
Espais de diàleg presenta un doble format on es trobaran l’arquitectura sense arquitectes i arquitectes sense arquitectura. Aquests “espais” es construiran a partir de mirades creuades des de l’experiència de perfils professionals molt diversos. Algunes d’elles, allunyades del món de l’arquitectura però amb una repercussió directa sobre l’espai, l’habitatge i la ciutat, dialogaran amb d’altres que, provenint d’arquitectes, reverteixen en la societat sense materialitzar-se o projectar-se des d’una visió clàssica de l’arquitectura.
Partim de les experiències de Bernard Rudoksky, Jane Jacobs, Georges Perec i de les moltes persones anònimes que construeixen espais físics i imaginaris a diari.
FORMAT
Espais de diàleg volen ser espais de trobada frescos i dinàmics, i comptaran amb 3 sessions d’1.30h repartides per diferents llocs de Barcelona entre els mesos de setembre i novembre de 2016. Tots els espais es construiran a partir d’una referent inicial i una primera ronda de breus reflexions llançades per cadascuna de les persones convidades, amb l’objectiu de contraposar les diverses visions i obrir un mapa d’interrogants per recórrer col·lectivament durant la sessió.
SESSIONS
22 de setembre. La construcció de l’espai
Escenografies, escenaris novel·lescos, la relació del cos amb l’espai, i de l’espai amb el paper: il·lustració, pintura, escultura i fins i tot arquitectura. La reflexió sobre el concepte d’espai és una competència exclusiva dels i les arquitectes?
27 d’octubre. L’etiqueta social
Innovació i inclusió social, sostenibilitat, gènere, participació ciutadana i habitatge digne. Avui, la vessant social de l’arquitectura sembla situar-se en un primer pla, però la intervenció social pot fer-se exclusivament des dels i les arquitectes?
17 de novembre. Arquitectures en venda
Rutes turístiques, jornades de portes obertes, souvenirs i ensenyament a les escoles, tallers als museus i aparició en els mitjans de masses. La divulgació de l’arquitectura determina la professió?

Podeu d’escarregar tot el programa aquí

2412 Views

Opina

Nom obligatori