>>> conveni laboral

#arquitectes #conveni #condicionslaborals

Teniu un despatx i necessiteu contractar arquitectes?
Busqueu feina i desconeixeu els mínims de contractació?

Us deixem el conveni col·lectiu d’empreses d’enginyeria i oficines d’estudis tècnics, on es regulen els mínims per a la feina dels arquitectes:

>>> ENLLAÇ CONVENI

> Sabies que les arquitectes tenim conveni?
Les condicions mínimes de contractació com la jornada laboral, salari mínim, vacances i condicions de treball queden regulades al Conveni Col·lectiu d’Enginyeria i Oficines d’Estudis Tècnics.
Entre d’altres punts, el conveni recull que les jornades laborals són de 40h i les hores extres s’han de pagar com a tals. A més, les persones treballadores tenen dret a 23 dies de vacances anuals retribuïdes.
Un contracte de delineació seria insuficient en casos de fer visites d’obres i donar ordres als industrials, ja que implica la direcció d’obra. Les tasques d’arquitecte es corresponen al grup professional 1 del conveni.

> Ets fals autònom?
Ser fals autònom significa treballar per un estudi o empresa on s’exigeix una jornada concreta, horari i lloc de feina fix però no es retribueixen les vacances, no hi ha protecció per acomiadament i fins i tot no s’apareix en les autories dels treballs realitzats. S’utilitza la figura del fals autònom per evitar el dret laboral.
Un autònom no és contractat com a persona, sinó com a servei. Pot organitzar-se a la seva decisió, per exemple derivar una reunió a través d’algú altre, treballar des de casa o tenir horaris propis.

Per qualsevol dubte o consulta et pots adreçar al departament d’Assessoria Jurídica del COAC o posar-te en contacte amb el Sindicat d’Arquitectes.

 

863 Views

Opina

Nom obligatori