>>> Exposició Premis AJAC XII

 

>> EXPOSICIÓ PREMIS AJAC XII a l’Escola d’arquitectura de La Salle – URL

 

Enguany ha tingut lloc la Dotzena edició dels Premis AJAC per a joves arquitectes convocada per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC). Amb la falla dels guardons el passat 15 d’octubre, s’inaugurava l’exposició a l’Escola d’arquitectura de La Salle – URL (inicialment prevista a l’interior del Pavelló Mies). L’exposició itinerarà per diferents seus del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i punts del territori català. Properament i de cara al 2021, anunciarem les pròximes parades. 

 

Per motius logístics i sanitaris, l’AJAC es planteja la possibilitat de realitzar actes virtuals o trobades a banda de les exposicions a cada demarcació. 

 

 

ESTRUCTURES DOMESTIQUES(TICABLES) dona nom al disseny de l’exposició dels Premis AJAC XII. Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges.

Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores d’aquests guardons. El sistema permet aconseguir diferents posicions de l’escala i panells en funció de l’espai per a la seva itinerància. També es va tenir en compte l’estalvi de producció d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

 

L’exposició està dissenyada i produïda per les guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos premis: Aida Adcock Colas i Íngrid Bru Masip.

 

————————

 

PREMIS AJAC. Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya es celebren biennalment des de 1996, alternant la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on cada un dels premiats té l’oportunitat d’exposar la seva feina davant del públic assistent, amb la finalitat de generar un debat molt proper entre el conferenciant i els oients.

 

Com a novetat en les bases dels guardons, enguany s’ha demanat una declaració jurada com a justificant de la qualitat dels drets i condicions laborals de les persones implicades en cada projecte presentat. Una altra de les grans novetats ha sigut la col·laboració amb l’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AUS), amb la incorporació del Premi AUS, destinat als projectes presentats en l’àmbit G Projecte Final de carrera o Màster habilitant.

 

Els premis recullen 11 categories diferents i enguany s’hi han presentat 200 propostes, valorades per jurats de manera altruista. Consulta aquí els equips i propostes premiades d’aquesta edició.

 

 

AJAC.

#ajacINEXPERIÈNCIES #PremisAJACXII #jovesarquitectes

393 Views

Opina

Nom obligatori