>>> No guanyaràs cap concurs digne en la teva punyetera vida?

Benvolgudes / Benvolguts,

Us convidem a una jornada-debat, organitza conjuntament per l’AADIPA, l’AAUC i l’AJAC, al voltant del Concursos d’arquitectura i que tinrà lloc el proper dia 26 de novembre a les 19:00 h a la Sala d’Actes del COAC (Plaça Nova 5, 1a planta. Barcelona).

El 9 de març de 2018, va entrar en vigor la vigent Llei de Contractes del Sector Públic, la coneguda 9/2017 (LCSP) per la que es regulen tots els contractes de l’administració pública. Una llei àmpliament debatuda i que va arribar amb més de dos anys de retard respecte el compliment de la directiva europea.

Altrament, el 2 d’agost de 2017 també va entrar en vigor la nostra Llei d’Arquitectura (LA), quin objecte és establir mesures de foment i impuls de la qualitat arquitectònica i urbanística, i de la contractació de la redacció de projectes, de la direcció i de l’execució de les edificacions i de la urbanització dels espais públics.

Dos texts legals, inicialment molt potents envers la qualitat de l’arquitectura i la qualitat dels projectes, i no obstant això en aquest temps llarg de la seva aplicació hi ha molts situacions que s’allunyen dels objectius de les dues lleis i encara veiem com, malgrat l’objectiu primordial de la LSCP es aconseguir la millor relació qualitat-preu i l’objectiu de la LA és la qualitat arquitectònica, estem encara assistint a molts concursos que s’han convertit amb veritables subhastes, un concursos que no justifiquen el cost mínim per la seva execució, unes condicions de solvència que exclouen la lliure competència, uns tractament abusius i en darrera instància, una dificultat encara més gran pels joves per accedir a les oportunitats de treball.

Hem organitzat aquest acte per compartir crítica al respecte de la dignitat dels concursos, per comunicar que estem compromesos amb el nostre col·lectiu enfront de l’administració i per visualitzar l’acció que des del COAC s’està fen en relació dels concursos. Un acte que el convoquem amb un esperit constructiu, conscients de que qui millor coneix el treball i la feina que cal fer en els projectes d’urbanisme i arquitectura som els arquitectes

Si creus que pots aportar alguna cosa o simplement comparteixes el que exposem, t’esperem a aquesta jornada-debat.

Entre tots hem d’aconseguir que els concursos siguin un espais dignes d’oportunitat de feina

L’acte és gratuït però cal inscripció prèvia al següent enllaç:
https://www.arquitectes.cat/ca/inscripcio-no-guanyaras-un-concurs-a-la-teva-punyetera-vida

Esperem que sigui del vostre interès.

Atentament,

AADIPA, AAUC, AJAC

552 Views

Opina

Nom obligatori