Hola a tots,

aquest diumenge 23 d’octubre de 2011 representants de l’Ajac ens vam reunir amb un grup de 16 arquitectes joves per comentar l’opinió sobre el Concurs de les 16 portes de Collserola. Aquesta trobada tenia un caràcter informal amb la intenció de ser un primer pas per recollir la veu dels joves arquitectes i estudiar la viabilitat d’organitzar una trobada més multitudinària on tots els joves arquitectes interessats poguéssiu donar la vostra opinió sobre els temes tractats, tan sobre el Concurs de les 16 portes de Collserola com de les bases dels concursos en general.
Ens agradaria convidar-vos a tots a venir a l’Altell del Coac el dia 9 de novembre a les 19.00h.

Sobre el Concurs de les 16 portes de Collserola: trobada informal
Opinions de la trobada

1) Es considera adequada la pregunta i proposta de reflexió formulades en el concurs de les 16 portes de Collserola. Es valora positivament el foment de la figura de l’arquitecte com a gestor crític de la ciutat complexa i diversa en col.laboració sempre amb altres disciplines. Es reconeix la necessitat d’articular un discurs coherent amb el moment actual, mes enllà de l’edificació i més en sintonia amb els ciutadans.

2) S’està d’acord en que cal un canvi en el sistema dels concursos públics, per la qual cosa es dona suport a l’atreviment d’iniciar aquest camí. Aquest concurs sembla que es presenta com una oportunitat més oberta i amb més possibilitat pels joves arquitectes, però des del col.lectiu encara hi ha dubtes.

3) Es qüestiona la baixa remuneració econòmica de la feina dels equips multidisciplinaris i es plantegen incerteses en el model de selecció dels equips.

4) Es creu necessària la participació i col.laboració dels joves arquitectes en la reformulació dels sistemes de concursos, per això es proposa una trobada col.lectiva i així iniciar una recerca positiva. Es convoca a tots els arquitectes joves el dimecres dia 9 de novembre a les 19.00 hores a l’Altell del Coac.

A més ens agradaria que ens fessiu arentaris mitjançant el facebook.

Gràcies a tots.
AJAC

Trobada AJAC 23 de octubre de 2011.pdf