Donat que en les properes setmanes es preveu que tindrà lloc l’aprovació del text de l’Avantprojecte de Llei de Col·legis i Serveis Professionals (LCSP), que podria modificar les nostres atribucions professionals, agreujant les condicions de l’exercici de la professió d’arquitecte i comprometent molt greument les seves perspectives de futur, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha convocat una acció de mobilització col·lectiva per al proper dimarts 18 de juny, a les 18.30 h a plaça Nova, sota el lema“SÍ a l’ARQUITECTURA!”.

Aquesta acció, realitzada al carrer, té com a principal objectiu mostrar de forma col·lectiva la nostra oposició a aquest text legislatiu i alhora fer partíceps els ciutadans del valor social que té l’Arquitectura. Després de l’acte, i les setmanes següents, per difondre al màxim el nostre missatge, us demanarem la vostra participació en les accions a les xarxes socials que estem preparant.

En els darrers mesos els Col·legis, a través del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), hem anat intensificant les línies d’interlocució amb el Ministeri d’Economia i Competitivitat, que impulsa aquesta normativa, amb el Ministeri de Foment, que recolza la nostra posició, i amb altres membres del Govern del Partit Popular. En aquests moments, doncs, pendents de conèixer el text articulat oficial amb què s’iniciaran els tràmits parlamentaris, creiem molt convenient la manifestació activa i pública de la nostra posició en defensa de l’Arquitectura.

Per tot això et demanem la teva participació en aquesta mobilització del dia 18 de juny. La força dels arquitectes per fer valdre la nostra posició també depèn de la capacitat que tinguem de mostrar-la col·lectivament

Què implica la LSP?

El document que ha transcendit sobre l’avantprojecte de LCSP, elaborat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, figura una modificació de la Llei d’Ordenació de l’Edificació que estén les atribucions per projectar i dirigir obres als enginyers amb competències en edificació. L’aprovació d’aquesta desregulació legislativa suposaria un agreujament important de les condicions en l’exercici de la professió d’arquitecte, dificultant encara més la situació actual i destruint les perspectives de futur.

Declaració per l’Arquitectura Espanyola

Segueix en actiu la Declaració per l’Arquitectura Espanyola que, impulsada pel CSCAE, compta a Catalunya amb el suport de totes les escoles d’arquitectura i organitzacions vinculades amb el sector.

Si encara no ho has fet, adhereix-t’hi! Ja som 26.000!

Descarrega’t la declaracióversió castellana / versió catalana

Per estar informat puntualment, segueix-nos a les xarxes socials: @COACatalunya   #NoalaLSP